Arkadaşlar, birinci kitabımızda İstanbul'da tarihi bir yolculuk yaptık. İkinci kitapta İran dolaylarında gezindik. Bu kitabımızda da Afganistan'a uçalım diyorum...
375 sayfalık bu kitabı ben hayatın sorumlulukları ile birlikte bir sabah başladım ertesi gün gece bitirmiş olarak uyudum. Kitabı okurken "öfkeleneceksiniz" bazen öyle öfkeleneceksiniz ki kitabı elinizden bıraktığınız anlarda kitabın gerginliği "yüzünüze" yansıyacak... Bunu taahhüd ediyorum... Yalnız özellikle ilk 200 sayfada öfkelendiğiniz yerlerde kendinizi yoklamayı da ihmal etmeyiniz. Bazen bizim verdiğimiz o an için önemsiz bazı küçük kararların sonuçları, küçük bir kartopunun karlarda yuvarlanarak dev bir hale gelmesi ve belki aşağılarda bulunan bir kulübeyi yıkıp geçmesi gibi tahminimizin de ötesinde hasarlara sebep olabiliyor....
Elinizden bırakmadan okuyacağınızı umuyorum.
Yalnız burası çok önemli. Bu kitap tüm dünyada satış rekorları kıran bir kitap. Kitapta doğrular ile yanlışlar içiçe. Bazı ilaçlar vardır, bünyede bir yerleri tamir ederken hiç farkettirmeden bir yerleri bozar... Bu kitap da öyle. Sonrasında kesin olarak bazı yerlerle ilgili "üstadların" düzeltmeleri ve ilacın bünyeye vereceği hasarı onarmaları gerekiyor...
Afganistan doğumlu Amerikalı yazar Halit Hüseyni'nin (Khaled Hosseini) ilk romanı. 2003 yılında yayınlanan kitap bir Afgan tarafından İngilizce yazılmış ilk romandır.
Eğer kitaba ciddi bir itiraz olmazsa "20 TEMMUZ 2009" da da yorumlara geçelim. Ama mutlaka yorumlara geçelim oldu mu?