Her Vatanseverin mutlaka okuması gereken bir kitabı duyurmayı görev bildiğim için bunu yazıyorum...
Okuduğum ve okuyacağım hiçbir kitabın ruhumda bu denli fırtınaları tetiklediğini ve tetikleyebileceğini sanmıyorum.
Tüm General Osman Pamukoğlu'nun 1993 1995 yılları arasında Hakkari de yaşadıkları ve yaşananları kaleme aldığı bu eser, bir milli dava inancı taşıyan insan için alfabe niteliğinde olmalı. Bunca yıl pekçok insanın PKK konusunda atıp tuttuğu , zırva ve zavallı yorumlarla Türk Milleti'nin bıktırılıp bezdirildiği yurdumuzda aslen o dönemde ve sonrasında olanları tüm gerçekliği ile bire bir yaşanmış olarak ele alıyor. Kitap aynı zamanda ruhlarda ve zihinlerde devrim yaratacak etkiler uyandırıyor... Büyük felsefeleri , en doğru ve net anekdotları , isyan duygusunu, arzuyu , hüznü , nefreti ve insanoğlunun tadabileceği neredeyse tüm duyguları içinde bulacaksınız...
Bu kitabı okurken iç ve dış düşmanların gerçek portrelerini görecek , iktidar sahiplerinin gaflet , dalalet ve hatta hıyanet içinde olduğunu birkez daha kavrayacak, fakat bir ulusun ne denli büyük kahramanlar ve inançları halen barındırdığını gözyaşları ve gurur içinde okuyacaksınız... Ve anlayacaksınızki Türkiye uyutulmakta olan bir aslandır...
Mütareke basını öz evlatlarımızı modern kisveler altında TV programlarında pazarlarken ,bu rezillik ve daha niceleri zihinlere zehir olarak yavaş yavaş benliğini unutturma amaçlı verilirken ,bu kitap vatan uğruna can veren , büyük amaçları büyük zeka ve bilinçle yüksek irade ile birleştirip nasıl destanlar yazılabildiğini gözler önüne seriyor... Türk olmanın ne demek olduğunu , kahramanların sadece ecdadımız değil, bugün benliği dejenere edilmeye çalışılan bizzat bizlerin de vatan uğruna kahraman olabildiğini tüm hücrelerinizde hissedeceksiniz... Bence bu bir dirilişin başyapıtlarındandır...
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Onlarca kitap okudum, tek kitap çinde kalsa gider alırım, insanlara birsürü kitap verdim ama veremediğim tek kitap bu. Mutlaka okuyun bazı şeylere farklı açıdan hem de çok farklı açıdan bakıyor insan. Bazı değerlere çok daha fazla sahip çıkıyor.