Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 39 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 3671 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2 3 4 5 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?  (Okunma Sayısı 3671 defa)
14 Ocak 2009, 13:22:59
Üye
*
Üye No: 16122
Teşekkür Sayısı: 12

« :»

Evet ahanda yeni bi konu belki burda tartışmışsınızdır.
Ben görüyorum evleniyorlar hatta içlerinde din adamları bile var.
Bu bana çok yanlış geliyor Kuran'da yazıyor sizin dininizden olmayanları eş edinmeyin iman etmedikçe...
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2009, 20:56:55 Gönderen: art--ist » Logged
art--ist' Adlı Üyenin İmzası

( DÜŞÜN ) AMA DÜŞMEDEN DÜŞÜN

15 Ocak 2009, 03:32:28
Genel Moderator
*
Üye No: 16455
Teşekkür Sayısı: 634

« Yanıtla #1 :»

Alıntı:art--ist tarafından gönderildi.
Evet ahanda yeni bi konu belki burda tartışmışsınızdır.
Ben görüyorum evleniyorlar hatta içlerinde din adamları bile var.
Bu bana çok yanlış geliyor Kuran'da yazıyor sizin dininizden olmayanları eş edinmeyin iman etmedikçe...[/
b][/color]

Iman etmedikce bende hayir diyorum.
Müslüman olsa bile , cok zor bence.
Cogu "ASK" icin müslüman oluyor.
Cicim aylari gecince hayatin "gercegi " ve zorluklari basliyor.

En büyük engellerden birisi ise (müslümanda olsa ) cocuk yetistirme Konusudur.
Ben Almanyada ASK icin Müslüman olan cok esler gördüm.
Iki ayri Kültür ve Din, cocuk yetistirme Konusunda ve aile ici yasaminda
her tür zorlugu körüklüyor.

esma 41' Adlı Üyenin İmzası

Önyargıların baskın olduğu bir toplumda,kendini ifade edebilmek kurak topraklarda gül yetiştirmekten daha zordur.
15 Ocak 2009, 12:42:37
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #2 :»

Arkadaşlar bence islam aleminin temel sorunlarından biri "başkasının günahına zoomlama"...

Art-ist kuranda yazıyor demiş. İyi de demiş. Art-ist kuranda yazan herşeyden haberimiz var mı? Bırak onu mesela en temel ve zaruri ayetlerden olan gıybet ayetini uyguluyor muyuz hayatımızda?

İçki içmeyen, içeni aşağılar, faiz yemeyen, yiyeni aşağılar. Ama nedense pek kimse kendi günahlarına "zoomlayıp" kuranda ne yazdığına bakmaz...

Bence gerçek mümin, zaten gidip de müslüman olmayanla evlenmez. Çünkü Esma'nın dediği gibi "çocuk yetiştirme" hayati önemde bir mevzuudur.

Ama günümüzde "kelime-i şehadet" le cennet tapusu aldığını sanan çok müslüman var. Yaşlanınca doğuştan sahip olduğu temiz kalbiyle bir de hacca giderek günahları sildirdi miydi, cumburlop cennete... Böylesi müslüman, müslümanla evlense ne oluuuur, kefere ile evlense ne olur?

Ciddiyet şart.

"Ramazan'da akşam içki içilip sabah oruç tutulur mu?" tipi sorulara cevap aramaktan yorulmadık mı daha?
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 12:43:37 Gönderen: KILÇIK » Logged
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
15 Ocak 2009, 12:58:53
Süper Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 693

« Yanıtla #3 :»

nasıl olucak hayatınızda şu kadar günah var soru falan sormayınmı demek bu
kimse kimsenin günahını zomlamadı fikirlerini yazdılar  (henüz bir kişi)
gerçek mümün zaten evlenmez demek nadir anlamadım.. belki evlenir ve hidayetine sebeb olur(erkekler için)
zaten burda ölçü belli erkekler bayanlarla evlenebiliyor  bayanlar iman etmedikçe erkekle evlenemiyor bu iman etmiş herkesi bağlar  bu soru ramazanda sorulan cıvık sorular gibi değil bence değil
(bu genelleme sende saplantı gibi artık bir şekilde her konuda ortaya çıkıyor)

mendakka5' Adlı Üyenin İmzası

DEĞER VERDİM YETERİ KADAR BUNDAN SONRA EDERİ KADAR!
15 Ocak 2009, 13:12:52
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
nasıl olucak hayatınızda şu kadar günah var soru falan sormayınmı demek bu

Değil abi. Cevabı bilinen soruyu sormayı kast ettim ben orada. Cümlem haddi aşmış.

belki evlenir ve hidayetine sebeb olur(erkekler için) Zaten burda ölçü belli erkekler bayanlarla evlenebiliyor  bayanlar iman etmedikçe erkekle evlenemiyor bu iman etmiş herkesi bağlar

Niye erkeklere izin var da kadınlara yok? Kadınlar erkeklerden daha aşağı varlıklar mı? Onlar eşlerini hidayete erdiremez ama erkekler eşlerini hidayete erdirir öyle mi? Kuranda erkek evlenebilir kadın evlenemez diye bir ayet mi var yoksa bunlar belki söylendikleri zamana uyan ama günümüze asla uymayan"alim zırvaları" mı?

gerçek mümün zaten evlenmez demek nadir anlamadım..

Saçmalamışım orada. Evlenir tabi. Ama ben orada müslüman olmayan derken, sürekli müslüman olmamaya devam edecekleri düşünmüştüm. Cümle kastı aşmış. Dar zamanda yazmıyim diyorum, dayanamayıp yazıyorum, sonra bir sürü yamuk çıkıyor cümlelerimde...

Sonra da Bekri gelip sıvıyor... Kiss
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 14:08:22 Gönderen: KILÇIK » Logged

15 Ocak 2009, 14:12:20
Üye
*
Üye No: 16977
Teşekkür Sayısı: 127

« Yanıtla #5 :»

Gayrimüslimle evlenmek
Sual: Müslüman erkek ve kadın gayrimüslimle evlenebilir mi?
CEVAP
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)

İslam idaresi altında zimmi olarak yaşayan kitap ehli kadın ile evlenmek tenzihen mekruh idi. Zimmi olmayan kendi memleketinde yaşayan gayrimüslimlere harbi kâfir denir. Bugün yer yüzünde zimmi kâfir yoktur. Onun için bugün kitap ehli kadınla evlenmek tahrimen mekruhtur. Zaruretsiz evlenmemelidir.

Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hıristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]

(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

Sual: Müslüman bir erkek, Yahudi ve Hıristiyan kadınla evlenebiliyor da, Müslüman kadın, gayrimüslim erkekle niye evlenemiyor?
CEVAP
Dinimiz öyle emrediyor. Bunun elbette hikmetleri vardır. Fakat dinimizin emir ve yasaklarının her hikmeti bildirilmemiştir. Hikmetini bilip, hikmetinden dolayı inanmak, gayba imana aykırı olur. Din ne bildirmişse, öylece inandım demek gerekir. Eskiden zimmi olan gayrimüslim kadınla evleniliyordu. Çocuklar, babanın ve çevrenin etkisiyle Müslüman olarak büyüyorlardı. Şimdi Avrupa’da Hıristiyan kadınla evlenen erkek bile, çocuklarını Müslüman olarak yetiştiremiyor. Onun için dinimiz, bu evliliği tahrimen mekruh olarak bildirmiştir. Böyle bir sebep olmasa bile, dinimizin emri ne ise, ona uymak gerekir.

ALLAHü teâlânın emrini beğenmemek
Sual: Bir erkek, dinsiz bir kadınla evlenmeye niyet edince, bir kadın da, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmeye karar verince, niye hemen imanı gidiyor? Sadece haram işlemiş olmuyor mu? Haram işleyene kâfir denir mi?
CEVAP
Haram ile küfür farklıdır. ALLAHü teâlânın emrini yapmamak veya yasak ettiğini yapmak haramdır. Ancak ALLAHü teâlânın emrini beğenmemek, onu yanlış görmek küfürdür. Bu inceliği iyi anlamalıdır.

Alıntıdır.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 14:14:43 Gönderen: Sonic » Logged
Sonic' Adlı Üyenin İmzası

׳ط٨٨
15 Ocak 2009, 14:12:49
Süper Üye
*

« Yanıtla #6 :»

Niye erkeklere izin var da kadınlara yok? Kadınlar erkeklerden daha aşağı varlıklar mı? Onlar eşlerini hidayete erdiremez ama erkekler eşlerini hidayete erdirir öyle mi? Kuranda erkek evlenebilir kadın evlenemez diye bir ayet mi var yoksa bunlar "alim zırvaları" mı?

ayet bu yav aman diyim
 sanıyorum zürreyetin devamı ile ilgili  sadece sanıyorum ... diye yazdım sonra gogola baktım bir triliyon bilgi var anlamadım bir şey.
 yazıyı geri çekiyorum bir bilen gelsin yazsın
kafam karıştı
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 14:15:18 Gönderen: mendakka5 » Logged

15 Ocak 2009, 14:34:07
Üye
*
Üye No: 16122
Teşekkür Sayısı: 12

« Yanıtla #7 :»

Alıntı:Sonic tarafından gönderildi.
Gayrimüslimle evlenmek
Sual: Müslüman erkek ve kadın gayrimüslimle evlenebilir mi?
CEVAP
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)

Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

ALLAHü teâlânın emrini beğenmemek
Sual: Bir erkek, dinsiz bir kadınla evlenmeye niyet edince, bir kadın da, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmeye karar verince, niye hemen imanı gidiyor? Sadece haram işlemiş olmuyor mu? Haram işleyene kâfir denir mi?
CEVAP
Haram ile küfür farklıdır. ALLAHü teâlânın emrini yapmamak veya yasak ettiğini yapmak haramdır. Ancak ALLAHü teâlânın emrini beğenmemek, onu yanlış görmek küfürdür. Bu inceliği iyi anlamalıdır.

Alıntıdır.

Çok güzel açıklamışsın hislerime tercuman olmuş ve kanıtlı .....ALLAH razı olsun
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 14:44:09 Gönderen: KILÇIK » Logged

15 Ocak 2009, 14:55:49
Süper Üye
*

« Yanıtla #8 :»

(Hindiyye) kimdir  (Redd-ül Muhtar) kimdir
tanımıyorum vallahi hani ayet nerde
kim bunlar tanıyan varmı

Sayfa: [1] 2 3 4 5 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır