Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Siyaset Meydanı  > 

MAYKIL CEKSIN .. RENKLİ DOĞUP RENKSİZ ÖLEN ADAM !

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: MAYKIL CEKSIN .. RENKLİ DOĞUP RENKSİZ ÖLEN ADAM !
Cevap SayısıCevap Sayısı: 14 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 3051 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MAYKIL CEKSIN .. RENKLİ DOĞUP RENKSİZ ÖLEN ADAM !  (Okunma Sayısı 3051 defa)
02 Temmuz 2009, 20:39:54
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 21392
Teşekkür Sayısı: 185

« :»

Sefil bir kölenin 11 çocuğundan biri olarak doğdu . kendini bilmeye başlar başlamazda renkli olmanın çilesi ile tanıştı. her daim horlandı aşağılandı bu onda bir hınca  yol açmadı. maalesef aşağılık kompleksine yol açtı ona göre sadece beyaz olmak bile bir ayrıcalıktı sürekli beyaz olmanın hayali ile yaşadı öyle rüyalar gördü öyle hayaller kurduu..fırsatlar ülkesi ABD de oda bir fırsatını bulup dünya çapında bir star oldu artık gücüde parasıda vardı
şimdi hayallerini gerçekleştirebilrdi. en büyük kabusu olacağını asla tahmin etmiyordu.. bir takım insan kasapların palavralarına inanarak sonu hilaket garibesi olacak bir macaraya gözü kapalı atladı ve sonu malümm...

basitçe hikaye böyledir az çok budur.
 bu hikaye rengini inkar eden kendisini yaratanı hani nerdeyse inkar eden birinin ibretlik bir trajedisidir .maykıl ne malkomx den nede martin luther kingden hiç bir şey anlamamış kendin olarakta var olabilirsin ve bu en güzelidir
siz ne dersiniz
musa44' Adlı Üyenin İmzası

HER SEVEN İHANET ETMEZ!
AMA HER İHANET SEVGİYLE BAŞLAR...
...EZEL...

02 Temmuz 2009, 21:16:39
Aktif Üye
*
Üye No: 10610
Teşekkür Sayısı: 662

« Yanıtla #1 :»

ALLAH'ın verdiğini beğenmeyip değiştirmeye çalışanlara iyi bir örnek daha...

Para,şöhret de yeterli gelmedi kendisine.
hasmetvu' Adlı Üyenin İmzası

Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
Tarih 'i tekerrür diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Mehmet Akif
02 Temmuz 2009, 21:30:18
Genel Moderator
*
Üye No: 16455
Teşekkür Sayısı: 634

« Yanıtla #2 :»

Arkadaslar bir Konu acmadan  ve ölmüs bir insanin arkasindan
emin olmadiginiz iddialar`da  bulunmadan önce biraz daha Dikkatli olmanizi tavsiye ederim.

Zenci olarak dünyaya gelen Michael Jackson'un, beyaz olarak ölmesinin sebebi
Vitiligo denilen bir hastalik`tir.
Yani , kendisinin tercihi ile ilaclarla beyazladigi iddialar yanlis .

Vitiligo hastaligi:
Pek çoğumuz Michael Jackson'ın siyah renkli derisinin utandığı için, ilaçlarla beyazladığını zannederiz. Halbuki Jackson kendi isteğiyle değil, "Vitiligo" hastalığına yakalanması sonucu derisi renk değiştirmiş Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumu. Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabiliyor. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülüyor. 1980'de bu hastalığa yakalanan sanatçı bunu 1993'e kadar gizledi. Oprah Winfrey'in sıkıştırması sonucu televizyon programında hastalığını açıklayana kadar, dünya medyasında Michael Jackson'un kendini beyazlatmaya çalıştığı yazılmaktaydı. Teninde beyaz noktalar oluştu. Hastalığa yakalandığı dönemlerde makyaj yaparak beyaz lekeleri kapamaya çalışan Jackson, kısa bir süre sonra yaptırdığı estetik ameliyatlarla hastalığının önüne geçmeye çalıştı. Ayrıca sanatçıda "Vitiligo"dan daha tehlikeli bir hastalık olan "Lupus"un varlığı da teşhis edilmiş.

Kendini inkar eden .. diye birsey yok yani.

Michael Jackson Müzigi ile bir efsaneydi ,onun gibisi bir daha zor gelir bu dünyaya.

Michael Jackson`a cok iftiralar atildi ,hangileri dogru hangileri yalan bunu ALLAH bilir .

Benim gözümde sucu ispat edilmemis (ki edilemedi ) her insan sucsuzdur.

Evet garip bir insandi hatta hasta bir insandi ama bu bize
onun hakkinda yanlis Bilgiler verme ,iftira atma hakkini vermez.

Elesitirin ama dogrulari yazin !!

Adamin  iddia ettiginiz yanlis"hayallerini" arastirmadan yanlis iddilar`da bulunmadan önce
Özgecmisini bir arastirin isterseniz.
Cocuklugunu , gencligini , etrafindaki "para avcilarini" iyice bir arastirin....
ondan sora elestirin!!

Son olarak ... ben Michael Jackson hayrani falan degilim ... ama kim olursa olsun
hakkinda yanlis Bilgiler vermeyi dogru bulmuyorum.

Isini cok iyi yapiyordu ... o iyi bir "sanatciydi".

Saygilar
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2009, 21:33:25 Gönderen: esma 41 » Logged
esma 41' Adlı Üyenin İmzası

Önyargıların baskın olduğu bir toplumda,kendini ifade edebilmek kurak topraklarda gül yetiştirmekten daha zordur.
02 Temmuz 2009, 22:42:40
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 21392
Teşekkür Sayısı: 185

« Yanıtla #3 :»

bu forumun özelliği mi bu ?
bu kadar fevri ve ajitasyon karşı cevap yazmak
bu kadar göz önünde birini neyini araştıracaksınız
hastaymış!   sizmisiniz DR larından biri
ben başka bir tesbitte bulunmaya çalıştım
özetle ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol demeye çalıştım
iftara ne kadar acımasız bir suçlama

02 Temmuz 2009, 23:04:50
Genel Moderator
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:musa44 tarafından gönderildi.
bu kadar göz önünde birini neyini araştıracaksınız
hastaymış!   sizmisiniz DR larından biri
ben başka bir tesbitte bulunmaya çalıştım
özetle ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol demeye çalıştım
iftara ne kadar acımasız bir suçlama

1. Ben size Iftira attiniz demedim , yaziyi tekrar okursaniz bunu sizde anlayacaksiniz`dir.

Alıntı:esma 41 tarafından gönderildi.
Evet garip bir insandi hatta hasta bir insandi ama bu bize
onun hakkinda yanlis Bilgiler verme ,iftira atma hakkini vermez.

Elesitirin ama dogrulari yazin !!

Buradaki kastim , dogruyu yanlisi bilmeden konusan herkes icin gecerlidir.
Size hitabim "yanlis iddialar`da bulunmayin "di.

2.Siz bir Iddia´da bulunuyorsaniz bu iddia`yi arastirmak zorundasiniz , ispat etmek zorundasiniz...
eger bunu yapmazsaniz iste o zaman iftira olur.
Ben yinede Iddia dedim .. sizin tabirinizle : fazla acimasiz olmamak icin .

Isterseniz yazdiklarinizi tekrar okuyalim.

kendini bilmeye başlar başlamazda renkli olmanın çilesi ile tanıştı.
. maalesef aşağılık kompleksine yol açtı ona göre sadece beyaz olmak bile bir ayrıcalıktı sürekli beyaz olmanın hayali ile yaşadı öyle rüyalar gördü öyle hayaller kurduu bu hikaye rengini inkar eden kendisini yaratanı hani nerdeyse inkar eden birinin ibretlik bir trajedisidir .
siz ne dersiniz ?

Michael Jackson Vitiligo denilen bir hastalik yüzünden beyazlasmis birisiydi.
Ama bakin siz neler yazmissiniz.
Michael Jacksonun rüyalarini ,hayallerini siz nerden biliyorsunuz ?

Sizin yazdiklariniza ne demeli .... nasil hitap etmeli ?

Baska tesbitlere`de buluna bilirsiniz tabi ki , ama yanlis Iddialar ile olmaz bu isler.

Ben ilk mesajimda  sadece bu Sorunuza :

siz ne dersiniz ?

cevap vermek istedim.

Bu Forumun özelligi bunlar degil tabiki.

Bu Forumun özelligi ... herzaman dogrulari ve gercekleri yazma cabasini göstermektir....
ve kendi fikirlerini belirli bir seviyede yazmaktir .. baskalarinin duymak istediklerini degil.

Saygilar efendim.

« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2009, 23:12:50 Gönderen: esma 41 » Logged

02 Temmuz 2009, 23:21:47
Genel Moderator
*

« Yanıtla #5 :»

eğer gerçekten böyle bir hastalığı olsa idi çıkıp söylemezmiydi sayın yönetici

Sayin musa44 ,

siz benim yazdiklarimi okusaydiniz bu soruyu sorma "nezaketin`de bulunmazdiniz.
Ben sizin icin tekrar kopyalim isterseniz (yönetici olmak kolay degil )  Smiley

Alıntı:esma 41 tarafından gönderildi.
Vitiligo hastaligi:
Pek çoğumuz Michael Jackson'ın siyah renkli derisinin utandığı için, ilaçlarla beyazladığını zannederiz. Halbuki Jackson kendi isteğiyle değil, "Vitiligo" hastalığına yakalanması sonucu derisi renk değiştirmiş Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumu. Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabiliyor. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülüyor. 1980'de bu hastalığa yakalanan sanatçı bunu 1993'e kadar gizledi. Oprah Winfrey'in sıkıştırması sonucu televizyon programında hastalığını açıklayana kadar, dünya medyasında Michael Jackson'un kendini beyazlatmaya çalıştığı yazılmaktaydı. Teninde beyaz noktalar oluştu. Hastalığa yakalandığı dönemlerde makyaj yaparak beyaz lekeleri kapamaya çalışan Jackson, kısa bir süre sonra yaptırdığı estetik ameliyatlarla hastalığının önüne geçmeye çalıştı. Ayrıca sanatçıda "Vitiligo"dan daha tehlikeli bir hastalık olan "Lupus"un varlığı da teşhis edilmiş.

Umarim sorulariniza tatmin edici cevaplar vere bilmisimdir.

Bilgi Paylastikca Güzeldir.  Wink

03 Temmuz 2009, 14:47:27
====>Ş;m@!<====
Aktif Üye
*
Üye No: 2809
Teşekkür Sayısı: 1459

« Yanıtla #6 :»

Tamam,haklısınız.ALLAH'ın verdiği rengi beyenmemiş,büyük günah işlemiş.Ama sizin de bir hayeliniz vardır elbet ve buna saygı duyulmasını istersiniz.Hem de adam ölmeden önce Müslüman olmuş ve adını değiştirp Mikail yapmış.Size ALLAH'ın yaratırken verdiği rengi değiştirmeye kalkmasını ben de çok kötü gördüm yani bu konu da haklısınız.Ama belki Müslüman olunca vaz geçmiştir?Bir bilginiz varsa paylaşa bilirmisiniz bu soru hakkında?
şimal' Adlı Üyenin İmzası

''Çıktığın yolda ,bugün yelken açık ,yapayalnız,
Gözlerin arkaya çevrilmeyecek ,pervasız,
Yürü ! Hür maviliğin bittiği son hadde kadar!...
İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.''

11 Temmuz 2009, 23:50:53
Aktif Üye
*
Üye No: 15841
Teşekkür Sayısı: 1012

« Yanıtla #7 :»

ya hayal mevzusu falan değil adam hasta deniyor yakınları bunu söylerken siz kalkıp hayaldi şuydu buydu deme hakkına sahip değilsiniz. ayrıca adam zaten pop kralı horlandığı için rengini değiştirdi falan filan bu adamın zaten böyle birşeye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum

ayrıca mechael jackson'un beyazlamasının sebebi olan rahatsızlık kullandığı haplardan ötürü bir dönem tecavüz yüzünden gündeme gelen mechael jackson bu olaydan sonra günnde 8den fazla hap kullanmaya başladı ve sonucunda bu hastalık ortaya çıktı ilk dönemler yüzünde beyaz benekler çıktı zamanla o beyazlıklar yüzünün hepsini kapladı ve adam bunu kapatıcılarla her zaman saklıyordu ama yüzü git gide beyazladığı için zamanla kapatamaz hale geldi ve insanlar tarafından yüzü birden beyazlamış gibi göründü buda akla ameliyat olduğu fikrini getirdi
irmhcr' Adlı Üyenin İmzası

12 Temmuz 2009, 23:35:50
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 23666
Teşekkür Sayısı: 203

« Yanıtla #8 :»

ya bu ne ya herkes müslüman mı oluyo bırakın böyle söylentileri bir ünlü çirkin bir harekette bulunduğunda yada nahoş bişeyden yargılandığında amerikada hemen müslüman oldu gibi safsata haberler yayınlanıyor yok madonna müslüman olmuş yok michael jackson yok bilmem kim .
hadi diyelim ki müslüman ne oluyo yani o zaman yaptıkları doğru mu oluyo yada daha çok mu üzülüyoruz arkalarından.ne olarak öldüğü önemli değil o rabbiyle onun arasında belki neden öldüğü merak edilebilir
ezo88' Adlı Üyenin İmzası

ne mümkün zulm ile bidâd ile imhâ-yı hürriyet
çalış idrâki kaldır muktedirsen âdemiyetten
                                     namık kemal
Sayfa: [1] 2 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
MAYKIL CEKSIN .. RENKLİ DOĞUP RENKSİZ ÖLEN ADAM !

Gitmek istediğiniz yer: