Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Gündem > Türkiye ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü > 

Bir Anımsatma.

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Bir Anımsatma.
Cevap SayısıCevap Sayısı: 12 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 546 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Anımsatma.  (Okunma Sayısı 546 defa)
09 Mart 2010, 23:15:59
ATAAN
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 22931
Teşekkür Sayısı: 144

« :»

Nazi Almanyası’nda Papaz Martin Niemöller’in Günlüğünden:
“Önce Sosyalistleri Topladılar, Sesimi Çıkarmadım;
 Çünkü Ben Sosyalist Değildim.
 Sonra Sendikacıları Topladılar, 
 Sesimi Çıkarmadım; 
 Çünkü Sendikacı Değildim. 
 Sonra Yahudileri Topladılar, 
 Sesimi Çıkarmadım;
 Çünkü Yahudi Değildim.
 Sonra Beni Almaya Geldiler; 
 Benim Için Sesini Çıkaracak Kimse Kalmamıştı..”

10 Mart 2010, 08:26:28
Üye
*
Üye No: 20971
Teşekkür Sayısı: 17

« Yanıtla #1 :»

Selamun Aleykum

Bir anımsatma bana çok şey hatırlattı;

Daha hayatı anlamamıştık, siyah beyaz günlerdi hem televizyonlarımız siyah beyaz hem hayatımız hem düşünçe dünyamız siyah beyazdı. Sokakta askeri arabalar devriyeler geziyordu. Bir kurşun bir liraya bir can bir kurşun kadardı. Hatta cana karşılık kurşunu çok görenlerAnkara Bahcelievlerde 7 ögrençiyi telle bogarak katletmişti. (Bu kısmını düzelttim yanlış olmasın diye. Telle bogamayınça yastıkla boğmuşlar sonrada tek tek arabaya koyup tenhada kurşunlamışlar.)http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FBah%25C3%25A7elievler_katliam%25C4%25B1&rct=j&q=bah%C3%A7elievler+katliam%C4%B1&ei=c36XS9G5F8HdsAa73bG0CA&usg=AFQjCNFYkHT2uhexrOoGo_srsP8GSMpomwKaynak

Kahvehaneler taranıyor, okul önlerine bombalar atılıyor, insanlar sagçı ve solçu diye kamplara ayrılmış vaziyette kurtarılmış bölgeler tesis ediliyordu. Ya asker cevirmesi yada bölge militanlarının çevirmesi altında bir yaşam layık görüldü bizlere. Kahramanmaraşta,(http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAcQFjAA&url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FMara%25C5%259F_Katliam%25C4%25B1&rct=j&q=mara%C5%9F+katliam%C4%B1&ei=4oCXS9S7EYXHsgbGxdjfCA&usg=AFQjCNG0WFSJOFwv16VmXgTux_OGMwwzUA sivasta, çorumda, malatyada ve pek çok yerde mezhep tahrikçiliği ile eşkiya sürüleri   yüzlerce insanı katlettiler, bebekleri kurşunladılar, ögrençileri öldürdüler, yaşamadığımız mezalim görmediğimiz vahşed kalmadı. Daha hayatı anlamamıştım ve böyle tanıdım, tanıtıldık. Yazdıklarım yaşanılanı resmette çok aciz kalır. Yaşamayan bilmez ve anlayamaz. Bir tabanca sabah solcuyu öglen sagçıyı öldürdüğünü anladıgımızda  şartlar çoktan olgunlaşmış ve ihtilal yapılmıştı bile.Ramazan günü meydanlarda halkının karşısında su içen bir general vardı ve asmayalımda besleyelimmi netekim diyordu.

Sonra biraz  görece renkli günler yaşamaya başladık, belki televizyonlar renkli yayına gecti diye ben öyle sanıyorum. Sevimli tombul bir başbakanımız vardı. Bombalar atılmıyor, kurşun sesleri sustu ve asker arabaları ve askeri devriyeler görülmedi bir daha sokaklarda . Taki sincanda sokaklarda tank yürütülene kadar ve daha yeni Erzincanda yürütülene kadar.  Başta yazdığım kadar katliamlar olmadı ama arada bir hatırlatma babından o günkü tezgahı hazırlayanlar ( bunu bugün anlıyoruz) unutmayın haaa dercesine Gazi olaylarını, Sivas Madımak otelini, Başbaglar katliamını,  ara ara  hatırlatma sadetinden tezgahladılar ve yaşadık o açıları. Bunun da tezgah oldugunu bu gün aynel yakin şimdi anlıyoruz.

Hiç sivilleşemedik. Bir vesayet baskısını hem ensemizde hissettik. 28 şubat gibi bir garabeti yaşadık. Hukuk adamları, üniversite profları, sivil bürokratlar , işbirlikçi siyasewtçiler asker alkışladılar saatlerce ve onunçu yıl marşını söylediler huşu ile ve bize dinlettiler. Biz bu seronomiyi yada kumpanyayı seyrederken sazancasına bankalar batırıldı, hazine peşkeş çekildi, kaynaklarımız, emeklerimiz, umutlarımız çalındı beyefendi kılıklılarca. Bunları yaparken  fonda onunçu yıl marşı sahnede Fadime Şahin, Ali Kalkançı, Müslüm Gündüz ve saz ekibi garib kılıklı aczimendi çapulçuları arzı endam ediyorlardı. Bir yandanda islamçılar katlettiler diye ölüm evlerinden önceden zulalanmış insan cesetleri  görüntüleri servis ediliyordu. Biz olmazsak böyle olur haaa mesajları yutturulurken kaynaklar peşkeş çekiliyor, hortumlanıyordu. Başbakanda hasta/hasta hale getirilmiş (bu gün anlıyoruz) bir piri fani. Pencereden elini salladımı borsa çıkıyor yataga düştümü düşüyor. Önüne yazarkasa atıldımı dolar çıkıyor çok çıksın, develesyon olsun isteniyorsa başına anayasa kitabını cumhur başkanı fırlatıyordu.

Bu gün anladıkki yaşanılan tüm bu olaylar masa başında planlanıyor ve tezgahlanıyormuş, yaşatılıyormuş bu acılar bize ve nemalanıyorlarmış. Planların altında ıslak ıslak imzalar atılırken bizden kan, gözyaşı ve emeklerimiz umutlarımız kayıp olarak çalınıyormuş. Ayışıkları, yakamozlar, kafesler, sarıkızlar, balyozlar sonrası birileri layık oldugu silivriye tıkıldıktan sonra anladık tüm bunları. Yaptıklarını yakından bilmek isteyenler iddianameleri okusunlar. Hayatımda ilk defa bu kadar güzel toparlanma ve tıkılma gördüm ve hiç üzülmeyecegim. İnşaallah  yapılanlar tüm tezgahlar tek tek meydana dökülürde bir daha tezgahlara , planlara, darbelere maruz kalmayız ve baskıçı zorbalara, işbirlikçi yalançılara karşı daha çesurca sesimiz özgürce çıkar ve güzel bir ülkede mutlu, hür ve özgür yaşarız. Herkes inançını ve fikirlerini özgürce yaşar ve ifade eder.

Not: Bu anımsatmadan bunları nereden çıkarttın derseniz bu konuyu açanın son zamanlarda tutuklananlarla ilgili rahatsızlığını başka yazılarda dile getirmesinden ve son zamanda , alınan malum zevatlardan dolayı bir çagrışım yaptı. Yok bir alakası diyorsanız yazıyı yoksayın.

Selam ve dua ile.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2010, 14:23:31 Gönderen: inşirah » Logged

10 Mart 2010, 23:07:38
ATAAN
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #2 :»

Bu Konuyu Acanin Tutuklamalarla Ilgili Bir Rahatsizligi Yok Sayin inşirah..Rahatsizligimiz Agzi Olan Herkesin Orduza Dil Uzatmasi. Ama Bu Rahatsizlikta Sizi Rahatsiz Etmise Benziyor Bu Kadar Acitasyon Yaptiginiza Göre..Tanklar, Askerler Diyorsunuzda, Bu Tanklar ve Ordu Yunan Ordusu Degil Bizim Ordumuz.
Lanet Olsun TC Ordusuna Diyinde Rahatlayin Bari, Lafi Bu Kadar Dolandirmaniza Gerek Yoktu.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2010, 23:08:56 Gönderen: ATAAN » Logged

10 Mart 2010, 23:22:01
Süper Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 693

« Yanıtla #3 :»

yavaş, yavaş! sayın ataan..
yavaş freni patlamış kamyon gibisiniz. ne ajitasyonundan bahsediyorsunuz siz ben o günlere şahidim yav..
bu forumda hç kimse orduya, ordunun manevi şahsiyetine bir şey dediği yok. bayılıyorsunuz kafanızdan düşman üretmeye. ordu bizim ordumuz içindeki kimi çürük yumurtaları eleştirmekte karşı çıkmakta VATASEVERLEĞİN  ön şartıdır. her kurumda bu tür çürükler olabilir (yargı aşamasında olduğu için net şudur budur diyemiyorum )  yani şimdi biz sağlık kurumunu ordaki kimi vampirleşmiş DR ları eleştirdikmi DR ların düşmanımı olucağız veya MEB teki kimi öğütenlere karşı çıkmak eğitim camiasına savaş açmakmıdır.çok tuhafsınız yada mahsus yapıyorsunuz.

mendakka5' Adlı Üyenin İmzası

DEĞER VERDİM YETERİ KADAR BUNDAN SONRA EDERİ KADAR!
10 Mart 2010, 23:37:03
ATAAN
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
yavaş, yavaş! sayın ataan..
yavaş freni patlamış kamyon gibisiniz. ne ajitasyonundan bahsediyorsunuz siz ben o günlere şahidim yav..
bu forumda hç kimse orduya, ordunun manevi şahsiyetine bir şey dediği yok. bayılıyorsunuz kafanızdan düşman üretmeye. ordu bizim ordumuz içindeki kimi çürük yumurtaları eleştirmekte karşı çıkmakta VATASEVERLEĞİN  ön şartıdır. her kurumda bu tür çürükler olabilir (yargı aşamasında olduğu için net şudur budur diyemiyorum )  yani şimdi biz sağlık kurumunu ordaki kimi vampirleşmiş DR ları eleştirdikmi DR ların düşmanımı olucağız veya MEB teki kimi öğütenlere karşı çıkmak eğitim camiasına savaş açmakmıdır.çok tuhafsınız yada mahsus yapıyorsunuz.

Birincisi Bu Konunun Tutuklanan Askerlerle Uzaktan Yakindan Bir Alakasi Yoktur..Eger Varsa Bir Bilen Bir Anlayan Su Satir BanaTutuklanan Askerleri Hatirlatiyor Desin..Konuya Kamyon Gibi Dalan Ben Degilim, Sayin Insirahtir..Ben Bu Konuyu Acarken Tekel Iscilerini Düsünerek Actim. Ama Arkadasimiz Askerler Icin Acildigini Zannetmis..Mahsus Yapilan Birsey Varsa, Bu Konuya Darbe Konusunun Tasinmasidir, Mesaji Birakan Sahis Zaten Belirtmis Mesajinda, Konuyu Acanin Tutuklananlarla Ilgili Rahatsizliklari Vardi  da  Bundan Dolayi Bu Konuya Saldiriyorum Demis. Forumda Fren Göreviniz Varsa, Sayin Insirahtan Baslamanizi Tavsiye Ederim. Ha Ben Tarafim Diyorsaniz Bende Ona Göre Konusayim.. Bundan Sonra Konulara Yorum Yaparken Sizin Müsadenizi Alirim Kusura Bakmayin Haddimi Bilemedim..

Alıntı:inşirah tarafından gönderildi.

Not: Bu anımsatmadan bunları nereden çıkarttın derseniz bu konuyu açanın son zamanlarda tutuklananlarla ilgili rahatsızlığını başka yazılarda dile getirmesinden ve son zamanda , alınan malum zevatlardan dolayı bir çagrışım yaptı. Yok bir alakası diyorsanız yazıyı yoksayın.

Selam ve dua ile.

« Son Düzenleme: 10 Mart 2010, 23:50:45 Gönderen: ATAAN » Logged

11 Mart 2010, 01:01:59
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 13338
Teşekkür Sayısı: 216

« Yanıtla #5 :»

Tekel işçilerinin alıştıkları rahatlık ve laylaylom sürecinin bitmemesi için başlattıkları direniş.
Birileride onların bu zaaflarını siyasi emellere alet etmesi için fırsat değerlendirme çabası..

Ordumuzun kendi kendilerine hizmet için olağanüstü çabaları...
Halk önemli değil onlar sürüden farksızdır zaten.
Devletinde milletinde sahipleri onlardır.
İster öldürür, ister ihya ederler.(nemruddan bahsetmiyorum,firavnlardanda)

Her ikiside arkasında durulması gereken ,takdire şayan işlerdir. !?

« Son Düzenleme: 11 Mart 2010, 02:10:23 Gönderen: gezginn » Logged
gezginn' Adlı Üyenin İmzası

Dilimiz, dinimiz, inancımız ne olursa olsun önce insanız
11 Mart 2010, 02:01:03
Üye
*
Üye No: 20971
Teşekkür Sayısı: 17

« Yanıtla #6 :»

Selamun Aleykum

Tekel işçileri ile alınma arasıdaki alakayı kuramadım ama hadi öyle olsun.

Ordu düşmanlığı meselesine gelinçe, her yazıyı böyle algılayana bunun böyle olmadığını izah edemezsiniz. Biz orduyu kışlada severiz. Sınırda nöbet bekleyen gözü cehennem ateşi yakmaz inançıyla bu kuruma düşmanlık beslemek bagdaşmayacak şeyler. Bu şahıs askerliğe bu duygularla gitmiş biri. Hala da şuur altımda bunlar var. Peygamber oçagı olarak biliyor ve seviyoruz. Lakin orada gördüklerimin  peygamber oçagı ile ilgisini göremedim.

Siz hiç hafta sonu oraya konser adına getirilen kötü kadınları seyretmeye gitmekle, taş taşımak,yada yemekhanede saatlerce çalıştırılmak  seceneginde kaldınızmı orada. O konser denen pis yere gitmediğiniz için tatilinizi anfi denen yerde oturarak yada  bir sonra benzer durumda gitmeye zorlanma adına çavuşun süründürme cezasıyla tatil geçirdinizmi orada. Ben acemi birliğinde çok geçirdim.

Koşarken baldız balkondan bakar diye çirkin sözleri tempo haykırmak , şayet yüksek sesle bu çirkinliği söylemediğiniz için dipçik yedinizmi. Ben askerlik yaptığım sürece bunlara dayakla zorlandık , sonrada bütün acemilere bagıra bagıra söyletildiğini gördüm.Tüm askeriyenin gözleri önünde bunlar yapılırken engellemek yerine yaygınlaştırılmasının teşvikini gördüm.

İlk yazdığım ve kaynaklarını verdiğim yapılanların yanlışlığını tüm ülke yaşadı ve tüm hür düşünceli, özgürlük ve adalet duygusu yaşayan insanlar bu duruma karşı çıkıyorlar. Bunun tersi duruma militarist faşizm deniliyor. Tüm dünyada suçtur. Buna karşı çıkmak, 12 eylülü, 28 şubatı, darbeleri, direk muhturaları yada e muhtraları eleştirmek karşı çıkmak sizde asker düşmanlığı sayılıyorsa  o sizin sorununuz. Ben neye karşı çıktığımı izah ettim sizin ne anladığını yönlendirme yada size  izah etme durumum yok.

Bu yazınızın içinde alınma fiiliyle, tekel işçilerinin sözde direnişleri  arasında bir irtibat varsa ve ben bunu kaçırmışsam altdaki notumda yazdığım gibi sende yoksay be kardeşim. Ben durumumu ve düşünçelerimi senin algılarına göre izah edemeyecegim gibi sende bir hatırlatmadan dolayı benim ne hatırladığımı yönlendiremezsin. Son zamanlarda tanık olduğumuz alınmalar saga sola bomba koyan, halka karşı balyoz planları yapıp şevkat yok tepeleme var diyenleri ,hukuk adamı kılığında hukuksuz işler yapan parazitleri,kafes, ayışığı , yakamoz planları yapanları, altına ıslak imzalar atanları, araziye bomba, gemilere katliam için bomba koyanları savcı iddianameleri ile  layık oldukları yere tıkma var.Bu alınmalar ve tıkılmaların sonuçunda yargılanma var. Tanık oldugumuz ayak oyunları, ançak muz cumhuriyetinde olacak garibliklerle yargıya müdahalelerle ne kadar yargılanacaklarsa, o ayrı mesele.

Bundan önce ifade vermeye getirilmeyenlerin layık oldugu yere tıkıldıklarını, huzur kaçıranların huzurunun kaçırıldığını gördüm ya. Bu bana yeter. Bu gün bunlara dokunma cesareti ve iradesini görmek bir gün layık olan adaletin tecelli edeceginin  muştusudur ve inşaallah biz görmesekte çoçuklarımız görür. Hırs ve ihtiraslarıyla kaynaklarımızı hortumlayan parazitler yok olunca düzelen kaynaklar tüm halkımıza adilce paylaşılır ve sendika agalarının tezgahlarıyla işçiler magdur olmazlar.

Sen bunları hatırlatmadın degilmi ama ben sizin başka yazılarınızdan dolayı sizden bunu hatırladım. Kastınız bu degilse dediğim gibi yoksay. Bakalım yok olacakmı yapılanlar.

Not; Yazıyı bitirdim çıktım ana sayfada gördüğüm haberlerin başlıkları:

2 Askerin İfadesi Alınıyor

Ankara'da Bomba Yüklü Kamyon

3 Muvazzaf Asker Tutuklandı

Yani her gün haberlerde bir anda yazan ve her gün gördüğümüz bu alınmalara ve yazana bakınca alınmadan olmuyor.
 Cheesy

« Son Düzenleme: 11 Mart 2010, 02:17:12 Gönderen: inşirah » Logged

11 Mart 2010, 21:40:17
Süper Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 693

« Yanıtla #7 :»

Lanet Olsun TC Ordusuna Diyinde Rahatlayin Bari,
bunun için fren yapın dedim sayın ataan.. sizede böyle ağır bir ithamla gelinirse yanınızda olucağımdan kuşkunuz olmasın.
est bu arada ne alaka bana sorucaksınız falan,, dilediğinizi yazıyorsunuz zaten yazmayada devam edin.biz sizi böyle seviyoruz (fikirlerinizi değil)
haa gene bu arada ben sonuna kadar TARAFım. tarafsızlık zalimden yana olmaktır..

13 Mart 2010, 21:19:58
ATAAN
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #8 :»

Selamun Aleykum

Tekel işçileri ile alınma arasıdaki alakayı kuramadım ama hadi öyle olsun.

Ordu düşmanlığı meselesine gelinçe, her yazıyı böyle algılayana bunun böyle olmadığını izah edemezsiniz. Biz orduyu kışlada severiz. Sınırda nöbet bekleyen gözü cehennem ateşi yakmaz inançıyla bu kuruma düşmanlık beslemek bagdaşmayacak şeyler. Bu şahıs askerliğe bu duygularla gitmiş biri. Hala da şuur altımda bunlar var. Peygamber oçagı olarak biliyor ve seviyoruz. Lakin orada gördüklerimin  peygamber oçagı ile ilgisini göremedim.

Siz Kuramadiysaniz Alakayi Bu Sizi Baglar, Konuyu Acan Ben Oldugum Icin Hangi Düsünceyle Actigimi Söyledim Sadece..Anlayip Anlamamak Artik Size Kalmis..

Siz hiç hafta sonu oraya konser adına getirilen kötü kadınları seyretmeye gitmekle, taş taşımak,yada yemekhanede saatlerce çalıştırılmak  seceneginde kaldınızmı orada. O konser denen pis yere gitmediğiniz için tatilinizi anfi denen yerde oturarak yada  bir sonra benzer durumda gitmeye zorlanma adına çavuşun süründürme cezasıyla tatil geçirdinizmi orada. Ben acemi birliğinde çok geçirdim.

Koşarken baldız balkondan bakar diye çirkin sözleri tempo haykırmak , şayet yüksek sesle bu çirkinliği söylemediğiniz için dipçik yedinizmi. Ben askerlik yaptığım sürece bunlara dayakla zorlandık , sonrada bütün acemilere bagıra bagıra söyletildiğini gördüm.Tüm askeriyenin gözleri önünde bunlar yapılırken engellemek yerine yaygınlaştırılmasının teşvikini gördüm.

Sinirda Nöbet Bekleyen Gözü Cehennem Atesi Yakmaz Diye Baslamissiniz Ama..Baldiz ve Konserlerden Öteye Gidememis Askerliginiz.Askerlik Hakkinda Gercekten Mükemmel Bilgi Vermissiniz..Simdi Siz Üc Bes Ay Askerliginizde Bu Tecrübeleri Edindiyseniz, Bu Sizin Olaylara Bakisinizdir Birsey Diyemem..Ama Ben Yillarini Bu Meslege Vermis Biri Olarak Ne Balkondaki Baldizlarla Ugrastigini Gördüm Askerlerimizin Nede Konser Seyredip Ahlak Cöküntüsü Yasadiklarini..
Yani Askerlik Hakkinda Anlattiginiz Seylere Bir Bakin ALLAH Askina, Ne Kadar Carpitiyorsunuz..Carpitmak Kadar Kötü Birsey Yok Inanin Buna, Cogunuzun E Mailine Belki Gelmistir..Basi Kapali Bir Hanim Kot Pantalonla Oturuyor, Arka Taraftan Resmi Cekilmis, "Basi Kapali Olsunda Gerisi Önemli" Degil Diye Puntolu Yazi Yazip Insanlara E Maille Gönderiyorlar..Simdi Bunu Yapanlar Ne Kadar Insafsizsa Sizde Ayni Insafsizligi Ordu Icin Yapiyorsunuz..
Bu Arada Ortaligi Bos Bulmusken Hazir Birazda Sallayim Demissiniz Sanirim, Kafaniza Dipcikle Vurulsaydi Siz Su Anda Mezarda Size Dipcikle Vuranda Hapiste Olurdu..Diger Bahsettiginiz Ayrintilari Size Izah Etmiyecegim Uzun Uzun Burda Nasil Olsa Anlamak Istemiyeceksiniz..
Askerdeyken Size Kötü Muamele Yapildigini Iddia Ediyorsunuz, Hakkinizi Aradiniz mi? Hukuki Yollara Basvurdunuz mu?..Yoksa Burda Askerligi Kötülüyüm de Nasil Olursa Olsun Mantigiylami Yaziyorsunuz?..

İlk yazdığım ve kaynaklarını verdiğim yapılanların yanlışlığını tüm ülke yaşadı ve tüm hür düşünceli, özgürlük ve adalet duygusu yaşayan insanlar bu duruma karşı çıkıyorlar. Bunun tersi duruma militarist faşizm deniliyor. Tüm dünyada suçtur. Buna karşı çıkmak, 12 eylülü, 28 şubatı, darbeleri, direk muhturaları yada e muhtraları eleştirmek karşı çıkmak sizde asker düşmanlığı sayılıyorsa  o sizin sorununuz. Ben neye karşı çıktığımı izah ettim sizin ne anladığını yönlendirme yada size  izah etme durumum yok.

Bu yazınızın içinde alınma fiiliyle, tekel işçilerinin sözde direnişleri  arasında bir irtibat varsa ve ben bunu kaçırmışsam altdaki notumda yazdığım gibi sende yoksay be kardeşim. Ben durumumu ve düşünçelerimi senin algılarına göre izah edemeyecegim gibi sende bir hatırlatmadan dolayı benim ne hatırladığımı yönlendiremezsin. Son zamanlarda tanık olduğumuz alınmalar saga sola bomba koyan, halka karşı balyoz planları yapıp şevkat yok tepeleme var diyenleri ,hukuk adamı kılığında hukuksuz işler yapan parazitleri,kafes, ayışığı , yakamoz planları yapanları, altına ıslak imzalar atanları, araziye bomba, gemilere katliam için bomba koyanları savcı iddianameleri ile  layık oldukları yere tıkma var.Bu alınmalar ve tıkılmaların sonuçunda yargılanma var. Tanık oldugumuz ayak oyunları, ançak muz cumhuriyetinde olacak garibliklerle yargıya müdahalelerle ne kadar yargılanacaklarsa, o ayrı mesele.

Bundan önce ifade vermeye getirilmeyenlerin layık oldugu yere tıkıldıklarını, huzur kaçıranların huzurunun kaçırıldığını gördüm ya. Bu bana yeter. Bu gün bunlara dokunma cesareti ve iradesini görmek bir gün layık olan adaletin tecelli edeceginin  muştusudur ve inşaallah biz görmesekte çoçuklarımız görür. Hırs ve ihtiraslarıyla kaynaklarımızı hortumlayan parazitler yok olunca düzelen kaynaklar tüm halkımıza adilce paylaşılır ve sendika agalarının tezgahlarıyla işçiler magdur olmazlar.

Sen bunları hatırlatmadın degilmi ama ben sizin başka yazılarınızdan dolayı sizden bunu hatırladım. Kastınız bu degilse dediğim gibi yoksay. Bakalım yok olacakmı yapılanlar.

Not; Yazıyı bitirdim çıktım ana sayfada gördüğüm haberlerin başlıkları:

2 Askerin İfadesi Alınıyor

Ankara'da Bomba Yüklü Kamyon

3 Muvazzaf Asker Tutuklandı

Yani her gün haberlerde bir anda yazan ve her gün gördüğümüz bu alınmalara ve yazana bakınca alınmadan olmuyor.
 Cheesy

Bakiniz, Darbe Olayi Farklidir Darbe Yapilacak Diye Feryat Figan Edip Ortaligi Karistirmak Farkli Seylerdir..Darbeye Kesinlikle Karsiyim, Zaten Yasalara Görede Suc, Ama Günah Kecisi Aramaksa Maksat En Yakin Tarihte Yapilan Darbe Olan 80 Ihtilali Öncesi Türkiye Manzarasina Bir Bakin, Günde Kac Kisi ve Neden Hayatini Kaybediyordu Bu Sorularin Cevaplarini Arayin, Sehir Icinde Bombalar Patliyordu Her ALLAH'in Günü..O Günleri Ankara'da Bizzat Yasamis Biri Olarak Söylüyorum Bunu Size..Bu Söylediklerimden Darbe Iyiki Yapildi Anlami Cikarmayin, O Tarihteki Siyasileri de Sorgulayin Elestirin Askeri Elestirirken..
Ergenek10 Konusuna Gelince, Suclu Olanlar Tabiki Cezasiz Kalmamali..Ama Cöple Samani Iyi Ayirmak Gerekir..Bugün Darbe Geliyor Cigirtkanligi Yapmanin Mantigi Orduyu Yipratmaktir..Ordu Yipransin ki Kürdistan Kurulsun Hemen Sonra da Amerika Kuzey Irak'taki Petrolü Garanti Altina Alsin Böylece..
Ben Bu Yazdiginiz Bomba Yüklü Kamyonlar Falan Sacmaliklarina Inanmiyorum, Profesyonel Askerlerden Hemde Ordunun Üst Düzey Yönetici Kadrosunda Bahsediyorsunuz Ama Manset Olan Haberler Acemice Yapilmis Tuzaklardir..Bakin Rütbeli Olmaniza Bile Gerek Yok Askerligini Yapan Hemen Hemen Herkes Tahmin Edebilir, Silahlarin Patlayici Maddelerin Topragin Altina Öyle Altin Saklar Gibi Gömülmeyecegini..Kazilarda Cikan Silahlarda ve Bombalarda Bir Igne Ucu Kadar Cürük Olmadigi Gibi Hepsi Yepyeni..Neyse Daha Fazla Detayli Bilgiye Girmek Istemiyorum Nasil Olsa Bunlarida Kabul Etmeyeceksiniz..
« Son Düzenleme: 13 Mart 2010, 21:22:18 Gönderen: ATAAN » Logged

Sayfa: [1] 2 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Bir Anımsatma.

Gitmek istediğiniz yer: