Selamun Aleykum
Tekel işçileri ile alınma arasıdaki alakayı kuramadım ama hadi öyle olsun.
Ordu düşmanlığı meselesine gelinçe, her yazıyı böyle algılayana bunun böyle olmadığını izah edemezsiniz. Biz orduyu kışlada severiz. Sınırda nöbet bekleyen gözü cehennem ateşi yakmaz inançıyla bu kuruma düşmanlık beslemek bagdaşmayacak şeyler. Bu şahıs askerliğe bu duygularla gitmiş biri. Hala da şuur altımda bunlar var. Peygamber oçagı olarak biliyor ve seviyoruz. Lakin orada gördüklerimin peygamber oçagı ile ilgisini göremedim.
Siz hiç hafta sonu oraya konser adına getirilen kötü kadınları seyretmeye gitmekle, taş taşımak,yada yemekhanede saatlerce çalıştırılmak seceneginde kaldınızmı orada. O konser denen pis yere gitmediğiniz için tatilinizi anfi denen yerde oturarak yada bir sonra benzer durumda gitmeye zorlanma adına çavuşun süründürme cezasıyla tatil geçirdinizmi orada. Ben acemi birliğinde çok geçirdim.
Koşarken baldız balkondan bakar diye çirkin sözleri tempo haykırmak , şayet yüksek sesle bu çirkinliği söylemediğiniz için dipçik yedinizmi. Ben askerlik yaptığım sürece bunlara dayakla zorlandık , sonrada bütün acemilere bagıra bagıra söyletildiğini gördüm.Tüm askeriyenin gözleri önünde bunlar yapılırken engellemek yerine yaygınlaştırılmasının teşvikini gördüm.
İlk yazdığım ve kaynaklarını verdiğim yapılanların yanlışlığını tüm ülke yaşadı ve tüm hür düşünceli, özgürlük ve adalet duygusu yaşayan insanlar bu duruma karşı çıkıyorlar. Bunun tersi duruma militarist faşizm deniliyor. Tüm dünyada suçtur. Buna karşı çıkmak, 12 eylülü, 28 şubatı, darbeleri, direk muhturaları yada e muhtraları eleştirmek karşı çıkmak sizde asker düşmanlığı sayılıyorsa o sizin sorununuz. Ben neye karşı çıktığımı izah ettim sizin ne anladığını yönlendirme yada size izah etme durumum yok.
Bu yazınızın içinde
alınma fiiliyle, tekel işçilerinin sözde direnişleri arasında bir irtibat varsa ve ben bunu kaçırmışsam altdaki notumda yazdığım gibi sende
yoksay be kardeşim. Ben durumumu ve düşünçelerimi senin algılarına göre izah edemeyecegim gibi sende bir hatırlatmadan dolayı benim ne hatırladığımı yönlendiremezsin. Son zamanlarda tanık olduğumuz alınmalar saga sola bomba koyan, halka karşı balyoz planları yapıp
şevkat yok tepeleme var diyenleri ,hukuk adamı kılığında hukuksuz işler yapan parazitleri,kafes, ayışığı , yakamoz planları yapanları, altına ıslak imzalar atanları, araziye bomba, gemilere katliam için bomba koyanları savcı iddianameleri ile layık oldukları yere tıkma var.Bu alınmalar ve tıkılmaların sonuçunda yargılanma var. Tanık oldugumuz ayak oyunları, ançak muz cumhuriyetinde olacak garibliklerle yargıya müdahalelerle ne kadar yargılanacaklarsa, o ayrı mesele.
Bundan önce ifade vermeye getirilmeyenlerin layık oldugu yere tıkıldıklarını, huzur kaçıranların huzurunun kaçırıldığını gördüm ya. Bu bana yeter. Bu gün bunlara dokunma cesareti ve iradesini görmek bir gün layık olan adaletin tecelli edeceginin muştusudur ve inşaallah biz görmesekte çoçuklarımız görür. Hırs ve ihtiraslarıyla kaynaklarımızı hortumlayan parazitler yok olunca düzelen kaynaklar tüm halkımıza adilce paylaşılır ve sendika agalarının tezgahlarıyla işçiler magdur olmazlar.
Sen bunları hatırlatmadın degilmi ama ben sizin başka yazılarınızdan dolayı sizden bunu hatırladım. Kastınız bu degilse dediğim gibi
yoksay. Bakalım yok olacakmı yapılanlar.
Not; Yazıyı bitirdim çıktım ana sayfada gördüğüm haberlerin başlıkları:
2 Askerin İfadesi Alınıyor
Ankara'da Bomba Yüklü Kamyon
3 Muvazzaf Asker Tutuklandı Yani her gün haberlerde bir anda yazan ve her gün gördüğümüz bu
alınmalara ve yazana bakınca alınmadan olmuyor.