Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji (Moderatör: murvet) > Fethullah Gülen'e Green Kart...

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Fethullah Gülen'e Green Kart...
Cevap SayısıCevap Sayısı: 11 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 317 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fethullah Gülen'e Green Kart...  (Okunma Sayısı 317 defa)
30 Ekim 2008, 20:37:18
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 271
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« :»

Forumda ki arkadaşlara sormak ve fikirlerini almak istediğim bir konu bu. Özellikle aradım, bu habere karşılık bir tekzip göremedim. (mesela asya bank ile ilgili bir iddia ortaya atılmış ve hemen tekzip edilmiş) O açıdan haberin güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Sorum şu; aşağıda alıntı yapacağım isim listesinin Fethullah Gülen'e kefil olmasını ben anlamadım.(ya da anlamazlıktan geliyorum) Bu konu da siz ne anladınız, bu kişiler nasıl oluyor da Türkiye'de büyük bir grubun liderine kefil olabiliyor? ABD bu kadar hayır sahibi bir ülke de bizim mi haberimiz yok?

Buyrun ufak çaplı bir beyin fırtınası yapalım. Wink

İŞTE O 27 İSİM

George Fidas
Gülen’in I-140 yeşil kart başvurusu için mahkemeye sunulan destek mektuplarının ilk sırasında yer alıyor. CIA’dan Analiz ve Prodüksüyon Direktörü olarak emekli oldu. CIA’nın Balkan politikaları uzmanı ve halen Washington Universitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü’nde ders veriyor. Yunan asıllı, Joint Military Intelligence Council’de de görevli.

Graham Fuller
Eski CIA ajanı ve yine eski "National Intelligence Council" Başkan Yardımcısı. "RAND Corporation"’da danışmanlık hizmeti veriyor.

Alexander Karloutsos
Gülen için mahkemeye mektup gönderenler arasında ikinci sırada. Merkezi New York’ta bulunan Amerika Yunan-Ortodoks Başpiskoposluğu’nda rahip. Mektubunda Gülen’den övgü ile söz ediyor.

Morton Abramowitz
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi, halen "The Century Foundation" da görevli.

Ermin Başer
Mektupta eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanı olarak gösteriliyor. Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Konseyi yürütme kurulunda yer aldığı belirtiliyor.

John Obert Voll
Georgetown Üniversitesi İslam Tarihi profesörlerinden.

Ralph ve Richard Lazarus
Dartmouth College Antropoloji bölümü profesörleri

Yıldırım Akbulut
Eski Türkiye başbakanı

Mehmet Sağlam
Eski Milli Eğitim Bakanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı.

Bernadette Andrea
San Antonio’daki Teksas Üniversitesi İngilizce, Klasikler ve Felsefe Profesörü

Paul Parker
Elmhurst College teoloji ve Din Bölümü profesörü

Floyt M. Schoenhals
Amerika Evangelical Lutheran Kilisesi Arkansan-Oklahama Bölge Sorumlusu, Başpapaz.

Murat Saraylı
TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı.

Thomas Michel
Roman Katolik Kilisesi İsa Peygamber Dinlerarası Diyalog Sekreterliği Papazı.

Donald Senior
Catholic Theological Union Başkanı, Vatikan’ın atadığı papaz.

James Kenneth Echols
Chicago Lutheran School of Theology Başkanı

Jill Caroll
Profesör. Rice Üniversitesi Boniuk Merkezi Dini Hoşgörüde İlerleme çalışması idarecisi.

Lynn E. Mitchell
Houston Üniversitesi Dini çalışmalar Direktörü.

Sheryl L. santos
Texas Tech Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı.

David B. Capes
Houston Baptist Üniversitesi Hıristiyanlık ve Felsefe Profesörü

Terry Mathis
Universty of California, Riverside kampüsü papazı

Loye Ashton
Taugaloo College dini araştırmalar programı direktörü papazı Reverend

Lawrence T. Geraty
La Sierra Üniversitesi

Ali Yurtsever
Rumi Forum

Kemal Öksüz
Niagara Vakfı

John L. Esposito
Profesör. Georgetown Üniversitesi kurucu Direktörlerinden. Mektubunda papaz ve eğitimci arasındaki farkı anlatıyor.

Mustafa Akyol
Yazar
Kaynak: Razi Canikligil / Hürriyet

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=146782

Stj. Av. Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Fethullah Gülen'e Green Kart...
« Posted on: 09 Ocak 2009, 06:02:55 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
31 Ekim 2008, 02:07:05
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #1 :»

1. Bir ayağı çukurdaki bir adam neden green card alır? Bu bağlamda green card ona ne fayda sağlar?
2. Böyle beleşe hedef tahtasına konma ihtimaline karşı etrafındakilerce ve kendince hiç mi karşı fikir geliştirilmemiştir?
3. Kefil olanlar incelendiğinde, Fethullah hocanın karanlık güçler tarafından desteklendiği sonucuna varabilir miyiz? Bu bağlamda hoca yeşil kuşak projesinin bir ürünü müdür? Eğer öyleyse bile bu saatte amatörce deşifre olmasının mantıki bir izahı var mıdır?
4. Hocanın yurda dönmesinde temel engel nedir?
5. Dünyanın her yerinde rahatça okullar açan hoca bu işleri yoksa iman gücüyle değil de ABD gücüyle mi yapmaktadır?
6. ABD ile hocanın ortak bir menfaati var mıdır?
7. Zaman gazetesinin ABD'ye yumuşak bakışının altında gizli kapaklı işler mi vardır?

Yukarıda sorduğum soruların cevaplarını "samimi olarak" bilmiyorum. Bu bilgisizliğimden dolayı ne hocacıyım, ne de hoca karşıtı...

Birileri bu konuyu derinleştirse çok memnun olurum. Smiley
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2008, 02:08:04 Gönderen: KILÇIK » Logged
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
31 Ekim 2008, 03:08:56
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 :»

Konuyu açarken bir beyin fırtınası yapalım gibi bir tabir kullandım ama bırakın fırtınayı, yaprak kımıldamadı forumda.  Smiley O yüzden kendi kendime yapıyordum bu think-thank olayını. Sağolsun Kılçık yetişti, en azından üzerinde düşünülmesi gereken konuyu sınırladı biraz sorularla. Gerçi kendim çalıp kendim oynamış gibi olacağım ama müsadenizle kendimce cevaplayayım önce. Benden sonra da arkadaşların cevaplaması çok iyi olur aslında. Karşılaştırma yapabiliriz.

Kılçık'ın sorduğu soruları sıralarsak;

1. Bir ayağı çukurdaki bir adam neden green card alır? Bu bağlamda green card ona ne fayda sağlar?

Bildiğim kadarıyla Green Card, ABD'ye giriş çıkışı kolaylaştırıyor ve bir nevi sigorta olarak düşünülebilir. İhtiyaç hissedildiğinde ABD'de kalabiliyor. Şimdi burada ne faydası olabilir diye düşünürsek; Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konuşulan bir insanın Green Card'a başvurması ve kabulü, Türkiye'de uzun süre kalmaya niyetli olmadığına hatta belki de kendini Türkiye'de güvende hissetmediğine dair bir anlam içerebilir. Ülke de ki ortamı beğenmediği veya rahatsız edici bulduğu zaman tekrar gidebilecek rahatlıkla diyebiliriz.

2. Böyle beleşe hedef tahtasına konma ihtimaline karşı etrafındakilerce ve kendince hiç mi karşı fikir geliştirilmemiştir?

Bunda da ben, gerek duyulmadığı kanaatindeyim. Duyulursa duyulsun, bilinirse bilinsin denildiğini düşünüyorum. Bizim millet maalesef gözleri görmez bir şekilde bakıyor olaylara. Mesela bir köşe yazarının "yanlışta yapsa ... partisini savunurum" dediğini okuduk. Dahası Fethullah Gülen ve ekibi ile ilgili bu ortaya atılan ilk iddia değil. Birçok iddia geziyor ortada ama bunların birçoğuna cevap bile vermiyorlar. Çünkü taraftarları için farkediyor mu birşey?

3. Kefil olanlar incelendiğinde, Fethullah hocanın karanlık güçler tarafından desteklendiği sonucuna varabilir miyiz? Bu bağlamda hoca yeşil kuşak projesinin bir ürünü müdür? Eğer öyleyse bile bu saatte amatörce deşifre olmasının mantıki bir izahı var mıdır?

Sadece bir olaya bakarak böyle bir çıkarım da bulunmak doğru değil; ama geçmişten bugüne birçok iddia varken, ortada "Ilımlı İslam" projeleri varken, yapılan birçok yanlış olay görmek isteyen insana herşeyi anlatırken ben kişisel olarak şu sonuca varıyorum. Tabanlarının çok samimi insanlardan oluşmasına rağmen, üst ekibin yönlendirildiğini düşünüyorum. (bu başlı başına ayrı bir başlık altında irdelememiz gerekli bir konu)

4. Hocanın yurda dönmesinde temel engel nedir?    
           Önce cezası var deniyordu, şu an cezası kalktı. Hastalığı ileri sürülüyor. Doğru olup olmadığını bilemeyiz. Gerçekse Allah şifa versin ne diyelim. Ama bence zamanını bekliyor olabilir bizim bilmediğimiz bazı şeylerin.

5. Dünyanın her yerinde rahatça okullar açan hoca bu işleri yoksa iman gücüyle değil de ABD gücüyle mi yapmaktadır?

Sadece para ile dünyanın birçok bölgesinde bu şekilde okullar açıp, yayılamazsınız. Çünkü siyasi destek olmadan bu imkansızdır. İngiliz Kültürüne Yapmış Olduğu Katkılardan ötürü nişan almış olması bence kimlerin siyasi destek verdiğini yeterince açıklamakta.

6. ABD ile hocanın ortak bir menfaati var mıdır?
           Bilmem, kendisine sormak lazım. ABD ile bir müslümanın ortak menfaati nedir, bilinmesi öğrenilmesi gereken bir soru.

7. Zaman gazetesinin ABD'ye yumuşak bakışının altında gizli kapaklı işler mi vardır?     
         The Times'ın Türkiye adaşı Zaman gazetesinin (sadece isim benzerliğini belirtmek istedim) ABD ile ilgili gerçekten de birkaçı haricinde yumuşak haberler vermesi doğrudan göbek başı olduğu Gülen'in etkisi midir? Gazetelerinde Müteveffa Dink'in katlinden sonra açık açık Türk milletine hakaret eden bazı azınlık gazetecilerine gösterdikleri hoşgörü niyedir, anlamak mümkün değil. Ama bence bunlardan daha da anlaşılmaz olanı, vatanını milletini seven dindar görünen insanların aldığına inanılan zamanda böyle birinin yazmasına nasıl olupta hem gazete yönetiminin hem de gazete okuyucularının izin verdiğidir. Sanırım yukarda dediğim ile ilgili bir konu bu da, açık açık görülen yanlışları bile görememe veya görmeme hastalığına tutulmuş bu millet ve bu yüzden artık gizli saklı yapma zorunluluğu hissetmiyorlar hiç. Herşey aleni oluyor, gözlerimizn önünden.

Benim ekleyeceklerim bunlardır. Umarım daha fazla arkadaşın ekleme yapacağı, katılacağı bir konu olur burası da, başlangıçta ki idealimize ulaşabilecek fayda da bir fikirlerimizi geliştirmemize vesile olur..

İyi sabahlar...

10 Aralık 2008, 23:34:28
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 5619
Teşekkür Sayısı: 69
duvara dayanma YıKıLıR,insana güvenme ÖlÜr!!!

« Yanıtla #3 :»

kefil olanların sıfatlarına dikkat etmenizi rica ediyorum;

Floyt M. Schoenhals
Amerika Evangelical Lutheran Kilisesi Arkansan-Oklahama Bölge Sorumlusu, Başpapaz.

Thomas Michel

David B. Capes

John L. Esposito
Profesör. Georgetown Üniversitesi kurucu Direktörlerinden. Mektubunda papaz ve eğitimci arasındaki farkı anlatıyor.

genelde papaz, kilise isimleri ağırlıkta.  demekki  FETTULLAH GÜLEN bu kişilerle irtibatı var yoksa kefil durumu söz konusu olabilir mi??
abd de niye kaldı hastalığı yüzünden mi yok daha neler... artık insanlarımızın gözü açıldı. ama malesef buna inananlar da yok değil. neyseki azınlıkta.

türkiyedeki sıfatı  hoca efendi olan birisine papazlar kefil oluyor
ne büyük dostlukmuş vay be!!
nasıl dostluksa böyle dini farklı, kefile kadar gidiyor gerisini siz anlayın......
yasmin' Adlı Üyenin İmzası

Hayat Çok Garip....
İnsanlar Çok Acayip...
11 Aralık 2008, 17:51:30
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:yasmin tarafından gönderildi.
kefil olanların sıfatlarına dikkat etmenizi rica ediyorum;

Floyt M. Schoenhals

Thomas Michel

David B. Capes

John L. Esposito

genelde papaz, kilise isimleri ağırlıkta.  demekki  FETTULLAH GÜLEN bu kişilerle irtibatı var yoksa kefil durumu söz konusu olabilir mi??
abd de niye kaldı hastalığı yüzünden mi yok daha neler... artık insanlarımızın gözü açıldı. ama malesef buna inananlar da yok değil. neyseki azınlıkta.

türkiyedeki sıfatı  hoca efendi olan birisine papazlar kefil oluyor
ne büyük dostlukmuş vay be!!
nasıl dostluksa böyle dini farklı, kefile kadar gidiyor gerisini siz anlayın......

gerisini anlamadım vallahi Huh?
benim anladığım şu
soğuk savaştan sonra yani kominizmin yıkılmasından sonra bir tehlike başladı dinsizlik tehlekesi idi bu. halende var bu tehlike .üç dine mensub kanaat önderleri bu tehlike karşısında güç birliği yapmaya karar verdiler adıda dinler arası diyalog
yani bir ataistmi  yoksa başka dinlere mensup insanlarmı daha evladır  soru budur bencede dinsiz olucağına   önce islam olmassa başka dine mensup olması daha iyidir
yeşil kart konusundaki kefaletleride bundandır
 bütün hayatı gözler önünde olan birine bir takım imalarla bir şeylere benzetmeye çalışmak (şeyleri yazmıyacam) vebaldir en azından odur
niye dönmüyor deniliyor çünkü fitne kazanları hazır bekletiliyor

11 Aralık 2008, 22:40:29
Aktif Üye
*

« Yanıtla #5 :»

Sayın Mendakka,

Her halükarda adam müslüman olmadıkça, ister ateist olsun ister hristiyan ister musevi isterse krem peynire tapsın Cennete giremez. O yüzden hangisi daha evladır diye sormak yanlış. Zaten bu millet yüzlerce yıldır ehveni şer diye diye bu hale gelmedi mi?

Size bir soru sorayım da, aldığımız vebal mi yoksa onların aldıkları mı vebal siz düşünün.

İslam da müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez. Bu Allah'ın koyduğu bir kanundur, haramdır. Bunlar müslüman bir kadınla hristiyan bir erkeği Mardin'de evlendirdiler ve gazetelerinde bunun çarşaf çarşaf reklamını yaptılar. Tv'lerinden canlı yayınladılar. Bunu hangi inançla yaptılar? Papa'nın "hristiyan kadınlar müslüman erkeklerle evlenmesin, sonunda müslümanların lehine dönüyor müslüman oluyorlar. Tam tersi hristiyanlar müslüman kadınlarla evlenmesi gerek" açıklaması bu konuya birebir örtüşmüyor mu? Bu daha bir örnek...

Allah rızası için düşünün başka birşey istemiyorum...

11 Aralık 2008, 22:58:01
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #6 :»

Alıntı:Stj. Av. Lütfi tarafından gönderildi.
Sayın Mendakka,

Her halükarda adam müslüman olmadıkça, ister ateist olsun ister hristiyan ister musevi isterse krem peynire tapsın Cennete giremez. O yüzden hangisi daha evladır diye sormak yanlış. Zaten bu millet yüzlerce yıldır ehveni şer diye diye bu hale gelmedi mi?

Size bir soru sorayım da, aldığımız vebal mi yoksa onların aldıkları mı vebal siz düşünün.

İslam da müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez. Bu Allah'ın koyduğu bir kanundur, haramdır. Bunlar müslüman bir kadınla hristiyan bir erkeği Mardin'de evlendirdiler ve gazetelerinde bunun çarşaf çarşaf reklamını yaptılar. Tv'lerinden canlı yayınladılar. Bunu hangi inançla yaptılar? Papa'nın "hristiyan kadınlar müslüman erkeklerle evlenmesin, sonunda müslümanların lehine dönüyor müslüman oluyorlar. Tam tersi hristiyanlar müslüman kadınlarla evlenmesi gerek" açıklaması bu konuya birebir örtüşmüyor mu? Bu daha bir örnek...

Allah rızası için düşünün başka birşey istemiyorum...

ben senin istediğin için değil her zaman düşünürüm kardeşim insanlığımın icabıdır çünkü
ben ateizme karşı güç birliğinden yanayım dinsizlik tüm dünya en büyük tehdittir hiristiyan birinin doğru yolu bulması ateiste göre daha kolaydır
bunlar kim bu arada kim zorla evlendirdi bir müslüman kızı ben mardinliyim ilk kez duydum her günde haber okurum  kim bunlar kardeşim

11 Aralık 2008, 23:12:31
Aktif Üye
*

« Yanıtla #7 :»

Bir youtube linki koyuyorum, Videoyu ben hazırlamış değilim yanlış kısımları olabilir çok dikkatli izlemedim ama hem olayı hem de vahametini açıklıyor.

11 Aralık 2008, 23:13:27
Aktif Üye
*

« Yanıtla #8 :»

Sonra da alta bir gazetenin köşe yazısını koyuyorum konuyla ilgili, umarım olayı anlatabilir.

"Yeni Mesaj gazetesi yazarlarının yıllardan beri ısrarla gündeme getirip, kamuoyunu ve dinlerarası diyalog sevdalılarını uyardığı “meşhur bir nikah olayı” var.

Neydi o olay?

2000 yılının Nisan ayında Harran’da, ‘dinlerarası diyalog’ adı altında bir sempozyum düzenlenmişti. Sempozyuma katılanlardan Hristiyan Lester Kurtz ile Müslüman Mariam Kurtz’a haham, papaz ve müftünün huzurunda nikah kıyılmış, bu olay 14 Nisan 2000 tarihli Zaman gazetesine “Diyalogdan düğüne” manşetiyle taşınmıştı.

Bir kaç gün sonraki Zaman gazetesi de bu evlilik olayının “bu bir devrim” manşetiyle yeniden gündeme getirmişti.

Bir Müslüman kadının Hıristiyan bir erkekle evlenmesi İslam dinine göre yasaklanmış bir uygulama.

Dolayısıyla, böylesine bir evliliğin tezgahlandığı sempozyum sonrasında, Hristiyan bir erkeke Müslüman bir kadının evlendirilmesindeki büyük dinî cinayeti kamuoyuna aktarıp, Türk halkına “aman dikkat!” demek aslında bir “namus borcuydu.”

Bu gazetenin yazarları olarak bizler bunu yaptık. Böyle bir tatbikatın İslam’a aykırı olduğunu, bu uygulama ve benzerlerinin İslam’a büyük darbe vuracağını anlattık.

Aradan yıllar geçti. Şimdi bizi iftira atmakla suçluyorlar! Böyle bir olayın olmadığını, böyle bir nikahın gerçekleşmediğini, Lester Kurt’un Müslüman olduğunu söyleyerek “hepimize” iftiracı damgasını vuruyorlar.

Zaman gatesinde bu konuda son haftalarda çıkan yazılarda “Lester Kurtz Müslüman idi. Müslüman olarak nikahı kıyılmıştı. Müslüman bir kadını, Hristiyan bir kişiye nikahladılar diyenler yalan konuşuyor, iftira atıyor” şeklinde ifadeler yer alıyor.

Acaba ortada bir yalan, bir iftira var mı? Var ise iftirayı kim kime atıyor?

Söz konusu nikaha dair haber 14 Nisan 2000 tarihli Zaman gazetesinde yer aldı.

Bu haberden kısa kesitler aktaralım sizlere:

“Sosyoloji Profesörü Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Mariam Kurtz’un nikahları kıyıldı. (...)

Biri beyaz, diğeri ise siyahi.

Bir metodist Protestan bir ailede büyüyüp, Quaker olarak hayatını sürdürüyor, diğeri ise Müslüman.

Bu ikisi, Amerika’ya yerleşip resmi nikahlarını yapmışlar... Meryem ise (...) birlikte Hristiyan bayramlarını da kutladıklarını vurguladı.

Lester kendisini, hem Hıristiyan, hem Müslüman ilan etti.”

Yukarıdaki ifadelerin tamamı Zaman gazetesinin içinden alınmış. Biz tek kelime eklemedik.

Zaman gazetesinin haberine göre:

1– Hristiyan Lester Kurtz ile Müslüman Mariam Kurtz’un nikahları kıyılıyor. İfade kendilerinin. Sosyoloji Profesörü siyahi adamın Hıristiyan olduğunu daha haberin manşetinde vurguluyorlar.

2– “Biri metodist Protestan bir ailede büyüyüp, halen Quaker olan bir kişi, diğeri ise Müslüman.”

Şimdi bu ifadeye dikkat. Adamın kimliği, inancı, nikahın kıyıldığı andaki dini ve mezhebi bu cümlede gizli:

“Metodist Protestan bir ailede büyüyüp halen Quaker olan...”

Ne demek Quaker? Prostestan mezhebinin bir alt birimi demek. Protestanlıkta çok yaygın olmayan bir alt mezhep olarak nitelendirelim.

Zaman gazetesi kendi haberinde “Lester Kurtz’un halen Protestanlığın Quaker mezhebine bağlı olduğunu” açıkça vurguluyor.

Kurtz’un Hıristiyanlığını böylece tanımladıktan sonra, Mariam için “diğeri ise Müslüman” ifadesini de kendileri kullanıyor.

3– “Kelime–i şahadet getiren Lester kendisini hem Hristiyan, hem Müslüman ilan etti” ifadesi de Zaman’ın haberinde yer alıyor.

Hristiyanlığını açıkça tescilleyen Lester Kurtz’un Müslümanlığa geçtiğini sözümona ifade ettiği kelimei–i şehadetten sonraki sözleri bu: “Hem Hıristiyanım hem Müslüman!”

Bizim itikat anlayışımızda böyle bir din telakkisi yok. “Hem Hristiyan, hem Müslüman olmak” diye bir iman biçimi yok. Bir kişi böyle bir iman ifadesinde bulunuyorsa bunun adı Allah’a şirk koşmak, İslam’la dalga geçmek demektir.

Zaten Harran’da yapılan da İslam’ın itikat esaslarını, Kur’an’da bildirilen bir nikah şeklini ortadan kaldırmaya yönelik bir proje idi.

Yukarıdaki haberin tamamı Zaman gazetesine ait.

Adamın “Protestan Quaker olduğunu, Hıristiyan bayramları kutladığını ve hatta hem Hıristiyan hem Müslüman olduğununu” haber yapan kendileri.

Bu nikahı “bu bir devrim!” diye manşete taşıyanlar da kendileri.

Devrim, geleneksel, klasik, alışılmış bir uygulamanın ortadan kaldırılması demek. Bir Müslümanın bir Müslümanla nikah kıymasına devrim denilemeyeceğine göre, ancak bir Hıristiyan Quaker’le bir Müslümanın evlendirilmesine devrim denilir.

Şimdi Alah aşkına, kim kime iftira atıyor?

Hiç utanmadan, sıkılmadan ve dahi Allah’tan korkmadan Müslüman bir kadının Hristiyan’la evlendirildiği sempozyumu gazetenize manşet yapıyorsunuz, işlediğiniz bu cinayete karşı yıllardan beri size uyaranlara da “bize iftira atıyorlar” diye çamur atıyorsunuz.

Haber size ait, manşet size ait, bilgiler sizden, adamın Hıristiyanlığını siz tescillemişsiniz; biz yazınca iftira atmış oluyoruz.

Sahi şimdi soruyoruz:

Kim kime iftira atıyor? İftirayı böylesine açıkça atmaktan çekinmeyenler kimler?"

Muharrem Bayraktar

11 Aralık 2008, 23:26:00
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #9 :»

izledimm gördüğüm şudur bu videoda
bir toplantı yapılmış benimde tasvip etmediğim bir uygulama yapılmış zaman gazeteside bunu haber yapmış savunan yok mehmet aydın  (bence yeryüzünün yaşayan en büyük alimlerindendir) bir tesbitte bulunmuş almazlar diye almasınlar ne var bunda yani alsınlar diye ayetmi silinsin (haşaa) demiş
hocanın ifadesi ile ajitasyon bu
yav eteğinizdeki taşı bir döksenizde rahat etsek siz şunumu iddia ediyorsunuz bu hareket islamın turuva atımıdır sizce ben yazılanlardan tavırlardan böyle algılıyorum sadece sizi kast etmiyorum

11 Aralık 2008, 23:29:10
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #10 :»

ben yazarken diğer yazı geldi isabet oldu soru tam yerinde şimdi
sizce bu hareket islama karşı bir turuva atımıdır

11 Aralık 2008, 23:42:23
Aktif Üye
*

« Yanıtla #11 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
izledimm gördüğüm şudur bu videoda
bir toplantı yapılmış benimde tasvip etmediğim bir uygulama yapılmış zaman gazeteside bunu haber yapmış savunan yok mehmet aydın  (bence yeryüzünün yaşayan en büyük alimlerindendir) bir tesbitte bulunmuş almazlar diye almasınlar ne var bunda yani alsınlar diye ayetmi silinsin (haşaa) demiş
hocanın ifadesi ile ajitasyon bu
yav eteğinizdeki taşı bir döksenizde rahat etsek siz şunumu iddia ediyorsunuz bu hareket islamın turuva atımıdır sizce ben yazılanlardan tavırlardan böyle algılıyorum sadece sizi kast etmiyorum

Videoyu veya makaleyi yazanları tanımışlığım yok, hatta bunların da bazı eksik yanlış taraflarını biliyorum ama doğru söylüyorlarsa onu alırım. Önce bunu diyeyim de bir yanlış anlama olmasın. Bilmeniz açısndan linkleri verdim.

Bu cemaatin bu tek yanlışı değil. Ahmet Şahin'in bir yazısında "Hristiyanlarla Amentüde ittifakımız var" gibi garabet bir ifadesi ve yazısı da var. (şu an örnek olarak bu geldi) misalleri çoğaltmak mümkün.

Tabanıyla ilgili bir şey demiyorum. Çevremden biliyorum zaten. Ama tavanın söyledikleri ve yaptıkları İslam akaidine uymuyor bazı zamanlar. Mesela Hristiyan ve Yahudilerin de cennete gideceğini söylediklerini kaç kere duydum kendi ağızlarından. (tahmin edeceğiniz üzere bu laf hem Kur'an'a aykırı hem de misyonerlerin ekmeğine yağ sürüyor)

Bir konuda da ekleme yapıp öyle devam edeyim. Mehmet Aydın'ın veya başka birinin dediği birşey değil mesele. Mesele Batının Kur'an ayetlerini çok sert bulduğunu her fırsatta söylemesi, maalesef bu cemaatin de (madem diyalogdasınız) adam gibi bir cevap vermemesi. (en azından benim açımdan dediğiniz konunun önemli kısmı burası)

ABD'de niye oturduğundan, dünyanın her yanında (Türkiye'nin elçiliği olmayan yerde hatta) okullarının olmasına kadar herşey insanı kuşkuya düşürüyor. Irak'ta ki müslüman kadına tecavüz eden gavur, kendi kucağında faydalı bir İslam hareketini barındırır mı? Tüm dünyaya yayılmasına göz yumar mı?  Ama ılılmlı islam anlayışına uygun düşüyorlarsa bence göz yumar, hatta destekler.

Eteğimde taş falan yok, daha önce de açık açık yazdım şimdi de diyorum. (emin olun yanılmış olmayı canı gönülden istiyorum ama) Bu cemaat yönlendiriliyor, hem de diyalog adı altında bir monologla misyonerlere, ABD projelerine katkı sağlayacak şekilde yönlendiriliyor.

Net olmuştur umarım artık... Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Fethullah Gülen'e Green Kart...

Gitmek istediğiniz yer: