Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

SEVGİYE ZAM YAPALIM

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: SEVGİYE ZAM YAPALIM
Cevap SayısıCevap Sayısı: 20 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1421 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2 3 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SEVGİYE ZAM YAPALIM  (Okunma Sayısı 1421 defa)
23 Nisan 2008, 15:36:59
Yeni Üye
*
Üye No: 177
Teşekkür Sayısı: 21

« :»

Değerli arkadaşlarım. Ülkemiz öyle bir dönemden geçiyorki, insanlar birbirine hiç sevgi duymuyor gibi geliyor bana. Bu nedenle duygularımı sizinle paylaşmak istedim. İnsanlar öyle şartlanmış ki herkesin kendi doğruları ve buna uygun sevebileceği sınırlı bir gurubu var. Geriye kalan tu kaka sanki. Anlamakta zorluk çektiğim şey şu %90 dan bilmem ne kadar fazlası müslüman olan bu ülkede yüce Peygamberimizin emrine ve tebliğine göre birbirimizin "kardeşi" olmamız gerekmiyormu? Sorarım size ekranlara bakın, haber programlarına bakın kardeşe benzer bir taraf görüyormusunuz? Toplumu yönetenler veya onlara alternatif olduğunu savunanlar hiç kardeşe benziyormu? Bu çok kötü bir toplumsal ayrışma değilmi? Sebebini de insanlara sevgisizlik olarak görüyorum. Fazla uzağa gitmeyelim. Etrafımıza bakalım. Tramvayda giderken, cami giriş çıkışlarında, sokakta yürürken insanların yüzlerine bakıyorum. Mutsuzluktan asık suratlardan başka hiç bir şey göremiyorum. Sanki insanlar etrafındakiler onun dünyasına ait değillermiş gibiler. Bu da sevgisizlik değilmi? Güleryüzle, rastgeldiğim insanlara selam veriyorum.  Çoğu selamıma karşılık veriyor. Ama bana tuhaf tuhaf bakıyor. Eskiden böyle değildi selam veren garipsenmezdi. Bu arada sanki bizim toplumsal değerlerimiz(gelenek ve göreneklerimiz) yetersizmiş gibi avrupaya özenenler var. Bu ülkenin hasletlerini unutarak "Kopenhag kriterleri"ne sarılan "avrupa" meraklılarını görüyorum. Güzel dilimize yabancı sözcükleri sokanları görüyorum. Yasalarımızı avrupa yasalarına benzetmeye çalışanları görüyorum. İnsanlara sevgi duymayı unutmuşlar. Kendi değerlerimizden umutsuzlar sanki.  Toplumun mutluluğunu yabancılara benzemekte görenlere yüce peygamberin sözleriyle seslenmek isterim "Siz onların dinine girmedikçe onlar sizden asla razı olmayacaklardır." Bu milletin hiç kimseden almadığı kendi yüreğinde yoğurarak oluşturduğu hasletleri var. Bunlar bize yeter diye düşünüyorum. Yeterki biz insanları sevelim. Fikirlerini beğenmesek te hoşgörüyle bakalım. Kısacası "sevgiye zam yapalım" derim. "Yaratılmışı sevdik yaratan dan ötürü." demiş koca Yunus. Siz ne dersiniz? Saygılarımla Ahmet Aktaşoğlu (Emekli öğretmen)

23 Nisan 2008, 15:56:44
mürvet
Aktif Üye
*
Üye No: 1191
Teşekkür Sayısı: 552

« Yanıtla #1 :»

çok önemli bir konuya değinmişsiniz sayın hocam. Kendi örf adet ananelerimizden uzaklaştıkça uzaklaşıyoruz bir özenti bir avrupayi havalarda gidiyoruz ama iyiye gitmiyoruz. Oysa kendi klavuzumuz bize yeter yeterki gerçek anlamıyla anlayalım tanıyalım.
Peygamber efendimizin (s.a) hayatını okumayı tavsiye ediyorum öncelikle herkeze onun hayatı yaşadıkları bize en güzel yol gösterici gerçek huzur ve mutluluk verici olucaktır.

teşekkürler.
murvet' Adlı Üyenin İmzası

!! Dostluk Ariyorsan Burda,
Güven Ariyorsan Burda,
Dürüstlük Ariyorsan Burda,
Eger Yalanciysan Ve Üzmek Istiyorsan,
Yukarda sag kösede X´e bas,
CIKIS ORDA !!

ALLAHım seni anıp zikretmek nimetine şükretmek,sana layık şekilde ibadet etmek için bana yardım eyle         Hadis-i Şerif
26 Nisan 2008, 09:26:40
Üye
*
Üye No: 1441
Teşekkür Sayısı: 18

« Yanıtla #2 :»

Sayın hocam önemli bir konu açmışsınız foruma. gerçektende söylediklerinize canı yürekten katılıyorum. sizin yazdıklarınızı okurken öz eleştiri yaptım haklısınız. bunun sebepleri bir tane değil insanlar, toplumlar, beklentiler , siyasi ve ekonomik nedenler ve en önemlisi de teknolojinin getirdiği yenilikler! diye düşünüyorum. eskiden haslet vardı, muhabbet sevgi, saygı vardı. Şimdi yok mu tabiki var inanıyorum ki dünyası bu sevgi, saygı ve dürüstlük üzerine kurulmuş insanlar yüzü suyu hürmetine dünya ayakta kalabiliyor. Herkes rant peşine düşmüş kimse kimseyi tanımak istemiyor. siyasiler ve bürakratlar başta. ona buna şirin görünmek adına ülkeyi satıyorlar bence. Ondan sonra da biz buyduk ama bu oldu.

Birde şunu söylemek isterim her yeni bir ürün çıktığında yani telefon, cep telefonu, televizyon, bilgisayar  bu gibiürünler çıktığından insanlar birbirlerinden uzaklaşıyor. Kişiler birbirlerinden uzak bir yaklaşım içine giriyorlar

Biraz anlatmak istediklerim karıştı sanırım. Umarım demek istediklerimi anlayabilmişinizdir.

26 Nisan 2008, 10:39:21
Sevgi Sözcüklerin Güzel Söylemi değil...Kalbin Gözümüze Yansımasıdır...
Aktif Üye
*
Üye No: 4622
Teşekkür Sayısı: 312

« Yanıtla #3 :»

Çok güzel bir konudan bahsetmişsiniz hocam dediklerinize katılıyorum ama benimde söylemek istediklerim var...
Bu sevgisiliğin asıl kaynağı insanın kendi kendini sevmemesi...kendine saygısı olmaması...
Bir insanın kendine sevgisi yoksa yaratılana ve yaratanada sevgisi yok demektir...
Eğer kendine olan saygısınıda yitirmişse ki bunu devamlı görüyoruz devamlı taklit ve başkalarına benzeme çalışmaları zaten bu insandan sevgi beklemiyeceksin...
Yaratana saygısı sevgisi olan ilk kendinede saygılı olmalı onuda yaratan o başkalarınıda...
Tekrardan teşekkür ederim böyle bir konuya değindiğiniz için...
BassHunter' Adlı Üyenin İmzası

Başkalarına Göre Forum
Bize Göre Aile...!
26 Nisan 2008, 10:42:57
Genel Moderator
*
Üye No: 5120
Teşekkür Sayısı: 550

« Yanıtla #4 :»

ALLAH razı olsun hocam..Ne güzel bi konuya değinmişsiniz..yolda yürürken bi kişiye selam verdiğimiz zaman gerçektende garip karşılıyorlar..
Aslında sünnetleri yapsak bu gibi durumlar yaşanmaz..Karşıdakinin yerine kendimizi koysak ve insanların suratı asık bi şekilde tebessüm bile etmeden insanlara bakmalarından rahatsız olduğumuzu farketsek ve bizde öyle yapmasak düzeliriz..
İnsanlara tebessüm etmenin karşıdakini ne kadar mutlu ettiğini düşünsek belki insanları mutlu edebilmek için artık böyle olabiliriz..
ALLAH yardımcımız olsun..
Konu için tekrar tekrar Teşekkürler.  
elekci' Adlı Üyenin İmzası

Diyecem MALATYALIYIM Diyeceksiniz Öviniyi

~SeNSiZ GeÇeN GüNLeRiN KaZaSı YoK Bee SeVGiLi~
05 Mart 2009, 10:57:49
Wolt
Administrator
*
Üye No: 2
Teşekkür Sayısı: 1057

« Yanıtla #5 :»

Bu konunun yazarı Sayın Ahmet Aktaşoğlu hocamız geçtiğimiz hafta hayata veda etmiştir.

Mekanı cennet olsun

« Son Düzenleme: 05 Mart 2009, 11:03:50 Gönderen: Wolt » Logged
Wolt' Adlı Üyenin İmzası

Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince,
Günler şu heyûlâyı da er geç silecektir. 
Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma; 
Sessiz yaşadım; kim, beni nereden bilecektir...

05 Mart 2009, 11:38:49
*** freelife ***
Administrator.
*
Üye No: 75
Teşekkür Sayısı: 1178

« Yanıtla #6 :»

Alıntı:Wolt tarafından gönderildi.
Mekanı cennet olsun

Amin...
freelife' Adlı Üyenin İmzası

Bir Konu Hakkında Suizan Besleyip İsabet Etmektense Hüsnizan Besleyip Yanılmak Daha İyidir
05 Mart 2009, 11:41:54
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1377

« Yanıtla #7 :»

Hiç ölmeyecek gibiyiz yaşarken, ama ölüveriyoruz birden  Sad

ALLAH rahmet eylesin ve sevenlerine sabır ihsan etsin...
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
05 Mart 2009, 12:55:19
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

Hakkatten dogru nedense Ölümü bir tek Insan , kendine yakistiramaz,
gelicek der durur ama kendine kondurmaz ... Sad

ALLAH Rahmet Eylesin. Sad
Sevenlerine Sabir diliyorum...

Sayfa: [1] 2 3 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
SEVGİYE ZAM YAPALIM

Gitmek istediğiniz yer: