| Alıntı: | ![]() | Savtegin tarafından gönderildi. | ![]() | |||||
| İlgiyle takip ettiğim başlıklardan birisi... Sayın KüMe;keşke sizde yazsaydınız düşüncenizi.Sizin bu konuya bakışınızı gerçekten merak ediyorum. | ||||||||
Herkez gibi benimde bu konuda düşüncelerim var tabiki.Görüşlerimi belirtmemenin nedeni Bargursun düşünce ikliminin Sayın Bekri tarafından bahara dönmesi çalışmalarının dikkatle konuyu dağıtmadan takip etmemdi.Naçizane bende görüşlerimi yorumları okunmamış var sayarak yazayım...
Bu konuyla alakalı birçok tartışma programı,kitap,köşe yazıları v.s yorumlar yapıldı fikirler paylaşıldı ama sonuca ulaşılamadı ulaşılmazda zaten.Bu konu her açıldığında işte yine başladık diyorum''tahammül ve tevekkül''sınırlarımızın sınanması beni pekte hoşnut ettiği söylenemez.Türkiyede başörtüsü öncelikli sorunmu?
Öncelik sırası kişiye,yaşadıklarına,haklarının ihlaline,özgürlüğüne göre değişir.Bazılarına 1mlik kumaş sorun olurmu gibi düşündürsede bazıları için bu sorun eğitiminin geleceğinin hatta hayatının öncelikli sorunu olarak görülüyor.İnsanların vazgeçemeyeceği taviz veremeyeceği şeyler üzerine ancak bu denli gidilebilir.Kime sorsanız bu sorun artık ortadan kalksın der ama bu toplumsal sorunu ortadan kaldırmak için çözüm arayışı içerisine girmektense çıkarsınlar diyecek kadar bayağılaşmış ve (gene yazıyorum Sayın Savtegin )''ahlakdışı''söylemlerde bulunanlar var.Türkan Saylana sen bu işleri bırak yada inandığın değerlerden vaz geç desek saylan olur kaplan program program çıkarılıp misyonunu savunur.EMPATİ yapmak lazım gelir ozamanDiş ağrısı çekmeyen diş ağrısından ne anlar desem bilmem anlaşılırmı.Başörtüsü için annemde ninemde başörtülüydü diyip başörtüsünün çıkmasını isteyenler var,o kişilere ozman ya annen yada ninen bunu idraak edememiş yada sen onları kullanarak biryerlere gelebilecek kadar şerefsizsin demekten başka söylenecek pekte bişey yok.Söylenecek okadar ok şey varki...
Konuya bakarken,''başörtüsü''denmesi ise İhsan Doğramacının başörtüsü sorununa bulduğu'türban'denmesi çözümünü hatırlattı.O çözümde zaten anayasa mahkemesi kararıyla yasaklanmıştı.(sanki ben konuyu dağıtıyormuşum gibi geliyor)
Başörtüsü uğruna okulu bırakan kardeşlerime büyük saygım ve sevgim var ama onlarda okulları bırakırsalar ilerde kimi kime şikayet edeceğiz ülkede hangi ideolojik görüşe sahip insanlar başgösterecek malum.