Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Siyaset Meydanı  > 

Kırk Çatal Yürekli Bir Yiğit Adam Vardı!..

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Kırk Çatal Yürekli Bir Yiğit Adam Vardı!..
Cevap SayısıCevap Sayısı: 6 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 446 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kırk Çatal Yürekli Bir Yiğit Adam Vardı!..  (Okunma Sayısı 446 defa)
10 Nisan 2009, 23:47:57
www.muammertunahan.com
Üye
*
Üye No: 20003
Teşekkür Sayısı: 31

« :»

Değerli dostlarım, ülkemizde kırk yıldır yiğitliğiyle nam salmış bir dostum vardı. Bu günlerde o dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

O sadece bir siyasi parti başkanı değildi. O dost ki; adalet, sadakat, muhabbet, şefkat, tefekkür, vefa, güven, mütevazı, hoşgörülü, müşfik, aydın, samimi bir çile adamıydı. O, Ozan Arif’in tabiriyle KIRK ÇATAL YÜREKLİ Muhsin Yazıcıoğlu’ndan başkası değildi.

Kırk Çatal Yürekli Yiğit Adam ile aramda kısa kısa hoş anılar geçti. Onları sonraki yazılarımda aktarmak istiyorum. Bugün O’nu, düşüncelerini ve hayata bakışını O’nun kendi sözlerinden tanımanızın daha uygun olacağını düşünüyorum. Bilge Kağan, Tontukuk, Mustafa Kemal ve diğer Türk büyüklerinin yaptığı gibi O’nun tarihe altın harflerle yazılacak olan o muhteşem “Bir Hayalim Var” hitabıyla sizleri baş başa bırakıyorum.

Bir Hayalim Var
Değerli arkadaşlarım!
Bir hayalim var! Bütün vatandaşlarımızın ayyıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum!

Bir hayalim var! Başını örten ve açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum!

Bir hayalim var! Türk, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı olmadan zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyorum. Kısacası Adriyatik’ten Çin settine kadar kaynaşmış, güçlü bir Türk Dünyası hayal ediyorum!..
Hayal ediyorum!..
Hayal ediyorum!..

Brüksel yollarında ömrünü tüketen değil, IMF kapılarında sürünen değil, Avrupa’nın önünde diz çöktürülmüş bir Türkiye değil, Türk Dünyasıyla buluşmuş, Türk-İslâm Dünyasına önderlik yapan büyük bir Türkiye hayal ediyorum!..
Değerli dostlarım!..
Can arkadaşlarım!..
Böylesi bir hayalin peşinde koşmaya, yorulmaya, çalışmaya var mısınız?

Sizi yıllarca küresel emperyalist sermayenin uşaklığına mahkûm etmek isteyen güçlere karşı
Ben Türk’üm! Türk esir olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk devletsiz olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk bayraksız olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk ezansız olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk hürriyetsiz olmaz!..
Diyor musunuz?
Diyecek misiniz?
Size soruyorum?

Sarkışla Lisesi’nde Genç Ülkücüler teşkilatına girdiğim o ilk gündeki Ülkücü heyecanımla, Alperen ruhumla bir kere daha söylüyorum. Evet adım Muhsin Yazıcıoğlu ben ve arkadaşlarımda döneklik olmaz!..

Biz inandığımızı yaptık! İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz! Ne yaptıysak inanarak yaptık! Ne yaptıysak onlar inandığımızdır! Yanlış da yapmış olabiliriz! Eksik de yapmış olabiliriz! Zamansız da yapmış olabiliriz! Ama şuna inanın ne yaptıysam inanarak yaptım! İnandığım o olduğu için yaptım! Öyle yaptım!

Sağım, solum, arkam, önüm işte ben buyum!
Sağımda, solumda, arkamda, önümde icazet alma ihtiyacı duyacağım hiçbir derin güç yok! Hiçbir güç yok!

Ben milletime güveniyorum!

Muhsin Yazıcıoğlu

Bu güzel hayalin gerçekleşmesinin tüm Türk Gençliğinin bir ödevi olarak görüyorum. Bu güzel ve anlamlı hitabı Kırk Çatal Yürekli Yiğit Adam’ın mezar taşına da yazılmasını ailesinden ve BBP yetkililerinden önemle istiyorum.

Muammer TUNAHAN

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2009, 00:32:15 Gönderen: Savtegin » Logged
Muammer Tunahan' Adlı Üyenin İmzası

www.muammertunahan.com
   eğitim adına her şey!...

11 Nisan 2009, 12:06:34
Aktif Üye
*
Üye No: 15841
Teşekkür Sayısı: 1012

« Yanıtla #1 :»

ben muhsin yazıcıoğlunu uçağı düşmeden önce hiç tanımıyordum ne programlarını izlemiştim nede mitinglerini izlemiştim belki benim için bu normal yaşım gereği fakat yaşıtlarıma oranla siyasi meselelerle gayet ilgiliyim ve araştırmayı kurcalamayı seven bir yapım var

her neyse muhsin yazıcıoğlunun uçağı düştükten sonra bir çok insanın bu durum karşısında çok üzüldüğünü duvalar ettiğini görünce haliyle etkilenmemek mümkün değil bende muhsin yazıcıoğluyla ilgili bi çok siteye girdim yorumları okudum videoları izledim ve gerçekten muhsin yazıcıoğlunun bi röpörtajında hapishanedeki dönemini anlatmış ve gerçekten ağır şeyler yaşamış ve herşeye rağmen dimdik ve görüşünden asla taviz vermemiş yukardada okudum ilk günündeki gibi alperen ruhuyla devam ettiğini belirtmiş

bi çok suikast girişiminde bulunulmuş hiçbirşeyden korkmadığını söylemiş tehditlere rağmen lafının sözünün arkasında durmuş

ben ne yazıkki bunlarıuçak düştükden sonra iş işden geçtikden sonra öğrendim muhsin baba uçak kazasından bi mucize eseri kurtulsaydı eminim daha bi istek ve şevkle yoluna devam edecekti ve destekçisi çok olacaktı

BBP muhsin yazıcıoğlu başkanlığında devam ettiği gibi devam eder hiç bir şeyde taviz vermesse eminim daha iyi yerlere gelecektir
irmhcr' Adlı Üyenin İmzası

11 Nisan 2009, 12:54:19
Genel Moderator
*
Üye No: 13756
Teşekkür Sayısı: 734

« Yanıtla #2 :»

muammer tunahan...
 gerçekten merhum Muhsin Yazıcıoğlu'yla bir paylaşımınız oldumu, yoksa dostluğunuz hepimiz gibi soyut muydu....
beria' Adlı Üyenin İmzası

hadd bildirmek değil, haddimi bilmektir amacım...
16 Nisan 2009, 21:42:58
www.muammertunahan.com
Üye
*

« Yanıtla #3 :»

Alıntı:beria tarafından gönderildi.
muammer tunahan...
 gerçekten merhum Muhsin Yazıcıoğlu'yla bir paylaşımınız oldumu, yoksa dostluğunuz hepimiz gibi soyut muydu....

30 yıl önceye ailecek bir temasımız oldu abim ve dayım aynı zamanda kayın pederim de hapiste yattı onlardan dolayı uzaktan tanıdım sevdim ama üniversite yıllarımda daha yakından tanıma fırsatı buldum. İşte o sıralarda üniversitede bir meseleden dolayı daha iyi tanıdım(bu meseleyi ileriki bir yazımda ayrıntısı ile yazacagım)

Kardeşlerim abartısız söylüyorum memleket yiğitlikte yiğitlerin şahı dervişlikte gönüllerin gülü siyasette dimdik vatan sever bir ALPERENİ kaybettek inanınız bu zamana kadar bir kaç sefer ağlayan ben kaza olduğu akşamdan beri her gün ağlıyorum

17 Nisan 2009, 08:49:11
Genel Moderator
*
Üye No: 13756
Teşekkür Sayısı: 734

« Yanıtla #4 :»

biz millet olarak, kaybettiklerimizi abartmayı, onlara bambaşka bir değer vermeyi severiz...
ama varlığında, bu türden, eyleme dönüşen bir şey yoktur...
Onu hayattayken tanımanıza çok sevindim, hatta biraz da gıbta ettim...
yaşanmışlıklardan bahsederek, bizimde O'nu tanımamızı sağlamanızı dilerim....

17 Nisan 2009, 12:49:48
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 13796
Teşekkür Sayısı: 201

« Yanıtla #5 :»

Muhsin Bey ve arkadaşlarına ALLAH rahmet etsin. ben ailesini gösterdikleri vakar, metanet ve asaletten dolayı kutluyorum. yerlerinde başkası olsa hiçdurma basın toplantısı yapar bağırır çığırırdı diye düşünüyorum. Gülefer Hanım kendini yetiştirmiş inançlı bir insanmış. evlatlarıda öyle. nediyelim ALLAH hepsini cennette kavuştursun.

17 Nisan 2009, 22:44:35
www.muammertunahan.com
Üye
*

« Yanıtla #6 :»

Alıntı:msknz38 tarafından gönderildi.
Muhsin Bey ve arkadaşlarına ALLAH rahmet etsin. ben ailesini gösterdikleri vakar, metanet ve asaletten dolayı kutluyorum. yerlerinde başkası olsa hiçdurma basın toplantısı yapar bağırır çığırırdı diye düşünüyorum. Gülefer Hanım kendini yetiştirmiş inançlı bir insanmış. evlatlarıda öyle. nediyelim ALLAH hepsini cennette kavuştursun.

Yazıcıoğlu’nun Eşi: ALLAH Bana Da “Muhsin” Gibi Bir Ölüm Nasip Etsin.
Aksiyon Dergisi geçen ay hayata veda eden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’na taziye ziyaretinde bulundu. Dergi, ziyaretle ilgili izlenimlerini bugün piyasaya çıkan sayısında okuyucularını aktarıyor.

Habere göre, Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin ölümüne bambaşka bir açıdan bakıyor. Mütevekkil bir duruş sergileyen Gülefer Hanım, ne eşinin ilk kez bindiği helikopterin düşüşüyle ilgileniyor, ne enkazın geç bulunmasıyla ne de kamuoyunda dile getirilen şaibelerle. O, eşinin kendisine yaraşır bir ölümle veda ettiğine inanıyor ve bunu teselli kaynağı sayıyor. Hatta cenazelerin uzun süre bulunamamasını çok anlamlı buluyor. Kendisine bu türden sorular sorulmasına alınıyor ve şunları söylüyor: “ALLAH ona kabre konulmadan binlerce dua gönderilmesini sağladı. Her işte bir hayır vardır. Onu bembeyaz karlarla kendisi örttü.” Yaşanan süreçte çıkan haberlere isyan ediyor acılı eş. Çoğu haberin abartıldığından yakınıyor. Eşinin sayısal ağırlığı olan biri olmadığını; ama siyasal ağırlığının çok fazla olduğunu anlatırken cenazeye katılan milyonlara dikkat çekiyor. Eşinin güzel bir ölümle veda ettiğini düşünen Gülefer Hanım, bundan sonraki tek temennisini şöyle dile getiriyor: “Zambiya’dan bile hatim gönderdiler. O kadar çok dua edildi ki ne mutlu ona, böyle bir ölüm nasip oldu. ALLAH bana da Muhsin’inki gibi bir ölüm nasip etsin. Hepimiz öleceğiz sonuçta. Önemli olan güzel anılmak. Muhsin bunu başardı, başka bir şey istemem.”

(CİHAN)

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Kırk Çatal Yürekli Bir Yiğit Adam Vardı!..

Gitmek istediğiniz yer: