az ilerde ise köhne bir ev gazi yine sorar der ki peki bu kimin.atılır bir Türk yiğidi ve derki benim PAŞAMMM.sorur gazi üzgün ve sitemkar.oğlum bak bunlar çalışıp ne güzel yerler ve işler yapmışlar.onlar çalışırken sen neden yapmadın,sen neredeydin görmedinmi bunları.cevap veriri aslan parçası derki hayır Paşam görmedim.çünkü onlar bunları yaparken ben galiçyada,çanakkalede ve sonrasında kurtuluş savaşındaydım.
işte budur Türk olmak.sonuna kadar mücadele etmektir.millet vatan din söz konusuysa her şeyi gerifde bırakmaktır.

birde böle kendini ve neslini ezik hissetmektir Türk olmak.hiç bir yere yazılsın çizilsin istememektir milletinin adını.herkes konuşsun ama sen sus demektir Türk olmak.şanlı tarih hastalığıyla milletini sevmeyi karıştırmaktır Türk olmak.pkklıların bile bangır bangır bağırdığı bir ülkede bir forumda açılan sayfaya bile tahammül edememektir Türk olmak.dün olduğunu kötüleyip bu gün üstüne giydirilen deli gömleğine razı olmaktır Türk olmak.ha unutmayimmm daaa.birde bunin adina demokrasi demektir Türk olmak.