Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

TÜRK OLMAK

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: TÜRK OLMAK
Cevap SayısıCevap Sayısı: 76 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 3504 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 [2] 3 4 5 ... 9 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TÜRK OLMAK  (Okunma Sayısı 3504 defa)
27 Şubat 2009, 23:07:22
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 16446
Teşekkür Sayısı: 152

« Yanıtla #9 :»

Türk olmak nedir bilirmisiniz?okumuştursunuz eminim ama yazayım yinede.hani yanlış hatırlamazsam gazi atatürk adanaya gider.orada gezerken gözüne çarpan çok alımlı bir köşkün sahibini sorar derki kimin bu.atılır hemen bir azınlık mensubu ve derki benimdir pasam.az daha giderler bir başka ev yine muhteşem.yine sorar peki bu kimin bu defa yeni ama yine bir azınlık mensubu derki benim pasam.
az ilerde ise köhne bir ev gazi yine sorar der ki peki bu kimin.atılır bir Türk yiğidi ve derki benim PAŞAMMM.sorur gazi üzgün ve sitemkar.oğlum bak bunlar çalışıp ne güzel yerler ve işler yapmışlar.onlar çalışırken sen neden yapmadın,sen neredeydin görmedinmi bunları.cevap veriri aslan parçası derki hayır Paşam görmedim.çünkü onlar bunları yaparken ben galiçyada,çanakkalede ve sonrasında kurtuluş savaşındaydım. Tongue işte budur Türk olmak.sonuna kadar mücadele etmektir.millet vatan din söz konusuysa her şeyi gerifde bırakmaktır.
bekri' Adlı Üyenin İmzası

27 Şubat 2009, 23:16:44
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #10 :»

Türk olmak, sadece Türk olduğu için övünülecek birşeyleri olduğunu hissetme yanılgısıdır...
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
27 Şubat 2009, 23:25:36
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #11 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
Türk olmak, sadece Türk olduğu için övünülecek birşeyleri olduğunu hissetme yanılgısıdır...

ha birde bu var tabiki.biz hep olumlu olani yazayiz. Smiley birde böle kendini ve neslini ezik hissetmektir Türk olmak.hiç bir yere yazılsın çizilsin istememektir milletinin adını.herkes konuşsun ama sen sus demektir Türk olmak.şanlı tarih hastalığıyla milletini sevmeyi karıştırmaktır Türk olmak.pkklıların bile bangır bangır bağırdığı bir ülkede bir forumda açılan sayfaya bile tahammül edememektir Türk olmak.dün olduğunu kötüleyip bu gün üstüne giydirilen deli gömleğine razı olmaktır Türk olmak.ha unutmayimmm daaa.birde bunin adina demokrasi demektir Türk olmak. Kiss Kiss bunlarda var tabiki. Smiley

27 Şubat 2009, 23:29:11
Aktif Üye
*
Üye No: 8746
Teşekkür Sayısı: 718

« Yanıtla #12 :»

Türk olmak rengi yeşil olmaktır...
ADSIZ' Adlı Üyenin İmzası

BİR ÇİZGİDEN TEK DOĞRU GEÇER
27 Şubat 2009, 23:44:41
Genel Moderator
*
Üye No: 16455
Teşekkür Sayısı: 634

« Yanıtla #13 :»

Marlboro paketini beyaz corabinda saklayan biridir "türklük" ..
Kabadayi gibi yürümek , ayakkablarinin üzerine basmaktir "türklük " ...
Yere Türkürmeyi ve  cevreye  cöp atmaktir  "türklük " ..
Sabahtan aksama kadar kahvelerde okey oynamak tir "türklük " ....

Bende bu yönleri yazayim dedim.

Tabi bu gibi seyler "gercek türklere " yakismayan davranislardir.

Gercek Türklük  "güzel yapmislar diyecegine nasil yapmislar bende yapayim demek dir...
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2009, 00:01:00 Gönderen: esma 41 » Logged
esma 41' Adlı Üyenin İmzası

Önyargıların baskın olduğu bir toplumda,kendini ifade edebilmek kurak topraklarda gül yetiştirmekten daha zordur.
28 Şubat 2009, 00:07:45
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #14 :»

Alıntı:esma 41 tarafından gönderildi.
Marlboro paketini beyaz corabinda saklayan biridir "türklük" ..
Kabadayi gibi yürümek , ayakkablarinin üzerine basmaktir "türklük " ...
Yere Türkürmeyi ve  cevreye  cöp atmaktir  "türklük " ..
Sabahtan aksama kadar kahvelerde okey oynamak tir "türklük " ....

magandalık bir öğrenme şeklidur hemşerum.yer yüzünde hiç bir millet kendini bu dediklerinle tanımlamaz,tanımlamamalı.her milletin kendine göre magandalıkları vardır.şimdu benu kizdirmayun daa yazarim buraya başka başka milletlerin magandaluklarunu.sabahtan akşama okey oynamak ise senin dediğunla ilgil değuldur.hayat şartlarıyla,iş ve işin doyuruculuğuyla ilgilidur daa.neyse felsefe yapmıyayım şimdu.yaşadiğun yerde ki anlatulan kompleks sahibi türklerin uydurmalarını yazma istersen.

Alıntı:esma 41 tarafından gönderildi.

Tabi bu gibi seyler "gercek türklere " yakismayan davranislardir.

Gercek Türklük  "güzel yapmislar diyecegine nasil yapmislar bende yapayim dir...

sahte türktemi var.o nasıl bir şey öyle hemşerim.senin o yazdıkların aşağılayıcıdır.bunun türklükle falan alakası yoktur.insani değildir ne milleti.bu nasıl kompleks böyle,bu nasıl bir aşağılanmayı kabul ediş.ağır yazmışsın hemşerim.aşağılamışsın milletini.senin gibi bir gönüllü kültür elçisine bu yaklaşım sebeb ne olursa olsun yakışmamış.
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2009, 00:17:43 Gönderen: bekri » Logged

28 Şubat 2009, 00:29:32
Genel Moderator
*

« Yanıtla #15 :»

Sayin Bekri sahteyi ve gercek Türkü "tirnak icinde " yazdim dikkatinizi cekerim.
Burdaki Konu Türk olmak ,baska Milletlerin magandaliklari degil .
"Baska Millet" diye bir Konu ac , bende baska millettin Magandaliklarini yazayim.

Kompleks sahibi Milletin uydurmasini diyorsun bekri ,
ben bunlari kendi gözümle görüyorum .. nasil uydurma diyebilirsinizi ki ?
Benim yazdiklarim gercek ve kesinlikle "asaglayici" degil .
Türklük "tirnak icinde " yazmamim sebebide budur.
Türklük tabiki bu degildir , ama gel görki böyle "türkler " ortalikta fazlaca var.
Biz  türkler neden elestiriyi kabul edemiyoruz ki ?
Ben burda bir yorum yaziyorum ve siz "asaglayici " yorum yazdigimi  saniyorsunuz.
Asaglamak baska birsey, elestirmek baska birsey.

Sabahatan aksama kadar okey oynamak .. hayat sartlari ve issizlik ile ne alakasi var ?
Isterseniz bunu biraz daha acinda , bende ona göre cevap yazayim.

Nedense hosunuza  gitmeyen bir yorum yazinca , sizin icin hep "asagliyici " bir yorum oluyor.

Ben burada  kimseyi asaglamiyorum , sadece kendi düsüncemi yaziyorum.
Size göre yorumlarim "yakismamis " olabilir .. bana göre öyle degil.

Yazdigim son iki cümleyi tekrar okuyun sayin bekri , belki o zaman asil demek istedigimi anlarsiniz.

Türk olmak , hosgörülü olmak demektir.
Türk olmak , yapici olmak demektir yikici olmak degil ...
Türk olmak , baskasinin adina düsünmek degildir ...

Saygilar

28 Şubat 2009, 00:31:59
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #16 :»

Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

Sakarya şiirini okurken hep bu mısralarda takılı kalmaktır daa Türk olmak.üzülüpte kendi özyurdunda aşağılanmaktır Türk olmak.

28 Şubat 2009, 00:38:46
Genel Moderator
*

« Yanıtla #17 :»

Alıntı:bekri tarafından gönderildi.
Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

Sakarya şiirini okurken hep bu mısralarda takılı kalmaktır daa Türk olmak.üzülüpte kendi özyurdunda aşağılanmaktır Türk olmak.

Evet cok haklisiniz sayin bekri ...
Bizde kendi yurdumuzda "asaglanmayi " kabul etmeyelim.
Özyurdumuzda hic kimse bizi "asagliyamasin " ..

Sayfa: Geri 1 [2] 3 4 5 ... 9 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
TÜRK OLMAK

Gitmek istediğiniz yer: