Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

Romantizm seytanin aracimidir ?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Romantizm seytanin aracimidir ?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 33 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1609 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2 3 4 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Romantizm seytanin aracimidir ?  (Okunma Sayısı 1609 defa)
20 Şubat 2009, 01:03:24
Genel Moderator
*
Üye No: 16455
Teşekkür Sayısı: 634

« :»

Alıntı:conqueror tarafından gönderildi.

Medcezir seni dine, müziğe ve şiire ilgili görüyorum
Bana göre bunlar birbirine ters.Sence?

Şiir yazmak veya senin deyiminle birşeyler karalamak
ya da müzik dinlemek hele de birşeyler karalayanlar için
müzik dinlemek insanı duygusallığa, duygusallık romantizme iter.
Romantizm de şeytanın aracıdır diye biliyorum.

Yorumlarinizi bekliyorum .
Konuya burdan devam edelim istedim.

« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 02:58:15 Gönderen: esma 41 » Logged
esma 41' Adlı Üyenin İmzası

Önyargıların baskın olduğu bir toplumda,kendini ifade edebilmek kurak topraklarda gül yetiştirmekten daha zordur.

20 Şubat 2009, 01:48:39
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #1 :»

Ben hayatta şeytanın aracı olmayacak bir düşünce, bir sistem, bir ekol vs. tanımıyorum...

İnsanın olduğu her yerde ve her anda şeytan da olmaya ve mücadelesini etmeye devam edecektir. Çünkü onun yaradılış gayesi odur.

O yüzden kalkıp da beleşe "şiir seviyorsan , şarkı dinliyorsan duygusallaşırsın, o da seni romantizme iter, romantizm de şeytanın aracıdır" diyerek müzikseverleri ve şiirseverleri "töhmet" altında bırakacak açıklamalar yapmak yanlıştır.

Bin kişi aynı anda aynı şarkıyı dinler ama birbirine benzemeyen bin çeşit "günah veya sevap" oluşabilir o dinlemenin sonucunda. Tıpkı bin kişinin namaz kıldığı camide de bin çeşit günah veya sevap oluşabileceği gibi...

Ameller niyetlere göredir. Ama "niyetler neye göredir?" sorusuna cevap bulmadan bu söz ve düşünce de bizi kurtarmaz.

Mesela baş örtüsü düşmanı çok adam vardır ki( bazılarını tanıdım ve sohbetlerinde bulundum) adamlar halis niyetle sadece baş örtüsü takanların "erkeklerin zulmüne uğrayıp zorla örtü taktıklarına" inandıkları için onları bu zulümden kurtarmayı isterler. Niyetleri kötü müdür, değildir. Ama niyetlerini oluşturan sistemler arızalı olduğu için onların bu insani düşünceleri hiç bir anlam ifade etmez.

Şimdilik bu kadar yazayım. Sonra kadınların "romantizminin" erkekleri ne kadar "gerip" masrafa sokması nedeniyle de "şeytanın aracı" haline getirdiğine dalarız bi ara. Kiss
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 01:50:13 Gönderen: KILÇIK » Logged
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
20 Şubat 2009, 02:17:39
Aktif Üye
*
Üye No: 8746
Teşekkür Sayısı: 718

« Yanıtla #2 :»

İnsanlar içinde, ALLAH'tan başkasını 'eş ve ortak' tutanlar vardır ki, onlar (bunları), ALLAH'ı sever gibi severler. İman edenlerin ise ALLAH'a olan sevgileri daha güçlüdür. O zulmedenler, azaba uğrayacakları zaman, muhakkak bütün kuvvetin tümüyle ALLAH'ın olduğunu ve ALLAH'ın vereceği azabın gerçekten şiddetli olduğunu bir bilselerdi. (Bakara Suresi, 165)

Ve yalnızca Rabbine rağbet et.(İnşirah Suresi 8 )

Bu ayetler beleş değildir inşaAllah...
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 02:18:54 Gönderen: conqueror » Logged
ADSIZ' Adlı Üyenin İmzası

BİR ÇİZGİDEN TEK DOĞRU GEÇER
20 Şubat 2009, 02:35:19
Süper Üye
*

« Yanıtla #3 :»

Alıntı:conqueror tarafından gönderildi.
İnsanlar içinde, ALLAH'tan başkasını 'eş ve ortak' tutanlar vardır ki, onlar (bunları), ALLAH'ı sever gibi severler. İman edenlerin ise ALLAH'a olan sevgileri daha güçlüdür. O zulmedenler, azaba uğrayacakları zaman, muhakkak bütün kuvvetin tümüyle ALLAH'ın olduğunu ve ALLAH'ın vereceği azabın gerçekten şiddetli olduğunu bir bilselerdi. (Bakara Suresi, 165)

Ve yalnızca Rabbine rağbet et.(İnşirah Suresi 8 )

Bu ayetler beleş değildir inşaAllah...

Yani şimdi bir soru sorucam o verdiğin ayetin altında ezilip boğulacaksın Conqueror...

Çocuğun ateşler içinde yanarken ateşi hafiften düştüğünde gece bir parça da sen kestiriyorken saati kurmana bile gerek olmadan yarım saatte bir uyanıp onun alnını kontrol ettiğin gibi gecenin bir vakti teheccüd kılmak için aynı şekilde rahatsız olup kalkıyor musun?

Cevabın hayır ise "Çocuğunu mu çok seviyorsun ALLAHı mı desem" aptalca bir soru sormuş olmaz mıyım?

20 Şubat 2009, 02:49:58
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
  Yani şimdi bir soru sorucam o verdiğin ayetin altında ezilip boğulacaksın Conqueror...

Çocuğun ateşler içinde yanarken ateşi hafiften düştüğünde gece bir parça da sen kestiriyorken saati kurmana bile gerek olmadan yarım saatte bir uyanıp onun alnını kontrol ettiğin gibi gecenin bir vakti teheccüd kılmak için aynı şekilde rahatsız olup kalkıyor musun?

Cevabın hayır ise "Çocuğunu mu çok seviyorsun ALLAHı mı desem" aptalca bir soru sormuş olmaz mıyım?

Abi inşaAllah sırf haklı çıkmak için
romantizm konusuna çoluğu cocuğu karıştırmıyorsundur.

Duygusallık dedik şiir yazmak dedik romantizm dedik
sen konuyu nereye çektin...

Ayrıca gece teheccüde uyanmak için
rahatsız olmuyorum çünki gece uyumuyorum
onun için uyanmak gibi bir rahatsızlığım yok.

''Çocuğunu mu çok seviyorsun ALLAHı mı desem''
dersen evet abi aptalca bir soru sormuş olursun.
''Ben''  bile diyemezken ''çocuğum'' mu diyebileceğim...
Güldürme beni Allahaşkına...

Burdan aşağıdakiler Harun Yahya dan alıntıdır...

KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİNDEKİ ŞİRK SEVGİSİ

Kadın-erkek ilişkilerinde, ALLAH rızası dışında karşılıklı kurulan bağlılık ve beraberlikler, insanları şirke saptıran en önemli konulardan birisidir. Bunlar evlilik ya da toplumda giderek yaygınlaşan evlilik dışı beraberlikler şeklinde olabilir.

Bu romantik sevgi anlayışında, ALLAH'a karşı yerine getirmeleri gereken bütün vazifeleri birbirlerine karşı getiren, birbirlerini ALLAH'tan bağımsız müstakil varlıklar olarak gören, ALLAH'a karşı duymaları gereken hisleri birbirlerine karşı duyan "sevgililer" ortaya çıkar. Bu kişiler ALLAH'ı zikretmek (anmak) yerine, sürekli birbirlerini zikrederler (anarlar). Sabah gözlerini açtıklarında, kendilerini yaratmış ve onlara yeni bir gün vermiş olan ALLAH'ı anıp O'na şükredecekleri yerde, ilk işleri birbirlerini düşünmek, birbirlerini hayal etmek olur. Kendilerini ALLAH'a beğendirmeye değil de, birbirlerine beğendirmeye çalışırlar. ALLAH ve O'nun dini için fedakarlıkta bulunmazlar da, birbirleri için türlü fedakarlıklar gösterirler.

Kısacası bu kişiler, birbirlerini ilah edinirler. Nitekim dünyada son derece yaygın olan bu çarpık sevgi anlayışının örneklerine bakıldığında, romantik erkeklerin ve kadınların açıkça birbirlerine "sana tapıyorum" gibi ifadeler kullandıkları görülebilir. Yine romantik sevgililerin birbirlerine yaptıkları konuşmalarda, yazdıkları şiirlerde "nereye baksam seni görüyorum, nereye gitsem seni düşünüyorum" gibi ifadeler yer alır. Oysa her nereye bakılsa ve her nereye gidilse düşünülmesi gereken tek varlık, alemlerin Rabbi olan ALLAH'tır.

Görüldüğü gibi halk arasında masum hatta makbul bir sevgi çeşidi olarak görülen romantik aşk, gerçekte ALLAH Katında lanetlenmiş olan "şirk koşma"nın bir parçasıdır. Ne var ki "gerçekleri ters yüz eden şeytan" her konuyu olduğu gibi bu kavramları da aslından çarpıtarak insanlara süslü göstermekte, insanların çoğu da şeytanın gösterdiği yolu izlemektedir:

20 Şubat 2009, 03:08:01
Süper Üye
*

« Yanıtla #5 :»

TDK sözlüğü diyor ki: romantizm:   Fr. romantisme

is. 1. XVIII. yüzyıl sonunda başlayan, duygu, coşku ve sembole aşırı yer veren sanat akımı..

Conqueror şimdi sen romantizmi sadece "kadın erkek" ilişkilerine indirgeyerek mi tartışmak istiyorsun? Romantizm deyince "mum ışığını" falan mı anlıyorsun?

Sevdiği partinin lideri TV'ye çıkınca duygulanıp ağlayanlar da "romantik" değil midir? Evlatlarımız bize emanettir. Ama onları yaşam gayemizin temeline oturtmak da bir nevi "romantizm" olmuyor mu...

Bu konuyu daraltmak lazım. Çünkü şu haliyle çok geniş bir konu olmuş...

20 Şubat 2009, 03:22:07
Aktif Üye
*

« Yanıtla #6 :»

TDK sözlüğü diyor ki: romantizm:   Fr. romantisme

is. 1. XVIII. yüzyıl sonunda başlayan, duygu, coşku ve sembole aşırı yer veren sanat akımı..

Conqueror şimdi sen romantizmi sadece "kadın erkek" ilişkilerine indirgeyerek mi tartışmak istiyorsun? Romantizm deyince "mum ışığını" falan mı anlıyorsun?

Abi bak aşağıda ki mesajında ne demişsin.

O yüzden kalkıp da beleşe "şiir seviyorsan , şarkı dinliyorsan duygusallaşırsın, o da seni romantizme iter, romantizm de şeytanın aracıdır" diyerek müzikseverleri ve şiirseverleri "töhmet" altında bırakacak açıklamalar yapmak yanlıştır.

Romantizm in TDK da ki karşılığını ilk başta yazsaydın
konunun seyri değişirdi.Şu yukarıda ki yazdıklarından sonra
benim romantizmi kadın-erkek ilişkilerine indirgemem garip mi yani?

İstersen aynı kaynakta romantizmin çeşitleri de var

ÜZÜNTÜ VE KARAMSARLIK

ÖFKE VE ASABİYET

ŞEYTANİ MERHAMET DUYGUSU

MİNNETTARLIK DUYGUSU

İÇİNE KAPANIKLIK

''Bu konuyu daraltmak lazım. Çünkü şu haliyle çok geniş bir konu olmuş... ''

Evet abi

Sevdiği partinin lideri TV'ye çıkınca duygulanıp ağlayanlar da "romantik" değil midir?

diyerek konuyu bayağı bir genişlettin...

20 Şubat 2009, 11:34:24
Süper Üye
*

« Yanıtla #7 :»

Bak Conqueror,

Ben fikirler konuşulurken gözüme ayet sokulmasını sevmiyorum. Çünkü ayetler sadece "mealden" ibaret değildir. Açılımları çok geniştir çoğu zaman...Ayeti tek bir açıdan ele alıp, diğer açılara dokunmazsan ve o ayeti fikrini ispat için hunharca kullanırsan buna karşı çıkarım.

Verdiğin ayet "tüm insani sevgileri kapsayan" bir ayet. Evlat sevgisi, sanatçı sevgisi, politikacı sevgisi, eş sevgisi, sevgili sevgisi, ahbab sevgisi aklına ne gelirse...

Sen kadın erkek ilişkilerini temele almak istiyorsun anladığım kadarıyla. Ama romantizm kavramı ve buna delil olarak verdiğin ayet bizi başka başka noktalara sürükler...
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 12:10:38 Gönderen: KILÇIK » Logged

20 Şubat 2009, 12:21:38
Süper Üye
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 1133

« Yanıtla #8 :»

Romantizimin kadının yaratılışından gelen zaafları ile bire bir örtüştüğünü,buna mukabil erkeği ise olmayan zaaflara sahip gösterdiğini düşünüyorum.

Kadında ki bu halin kaynağı,kendinde olmayan gücü var zannetme ve kendi kendisini aldatmak istemesidir.

Erkeğin bu halinin sebebi yaratılışından gelen biyolojik genlere mağlup olmasıdır.

Şiir,müzik gibi uğraşıların her şeklinin,her şekilde insanı romantizme burdan da şirke götüreceğine katılmıyorum.

Ancak günümüzde bu alanların şirk için vaz geçilmez alanlar olduğunuda göz ardı edemiyorum.

Örneğin "oynama şıkıdım şıkıdımlı" parçalarda ki küfürlerin ya da "ben insan değil miyimli","seninle cehennem ödüldür banalı" şarkı,Türkülerin tam manası ile sapık ve şirk olan yaklaşımlar olduğunu düşünüyorum.

Tabi burdan ulaştığım sonuç şu;

Elimizde ki malzeme ne olursa olsun;sonuçta o malzemeyi kullananın kimliği esere aynen yansır.

Yazdıklarınla Necip Fazıl'da olursun,Nazım Hikmet'te.

Burda suçun şahsi olduğunu düşünecek olursak meselenin sanatta değil,sanatı yapanda olduğunu düşünüyorum.

Saygılar...

« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 12:23:26 Gönderen: Savtegin » Logged
nesir' Adlı Üyenin İmzası

Hadi yazda göreyim,kaç paralık adamsın...
Sayfa: [1] 2 3 4 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Romantizm seytanin aracimidir ?

Gitmek istediğiniz yer: