Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 39 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 3674 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 2 3 [4] 5 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?  (Okunma Sayısı 3674 defa)
30 Ocak 2009, 16:16:05
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 :»

Alıntı:SaGoPa42 tarafından gönderildi.
Asıl gayri müslimlerle evlenilir amac musluman yapmak Cheesy

Yanlis bir düsünce Evlenmek Icin MÜSLÜMAN olsa ne olur ne kadar saglikli.
Örnekleri cok fazla, Yeniden kesfetmeye gerek yok ...
Üstelik ne kadar MÜSLÜMAN olmus olsada KÜLTÜR farki DÜNYA görüsleri cok tezat olabiliyor.
Istisnalar Kaideyi bozmaz lafi, burasi icinde gecerli tabi ama yinede yürümez ...

31 Ocak 2009, 14:46:24
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #28 :»

Sayın Sonic,

Konu benim için "müslüman olmayanla evlenilir mi?" sorusuna cevap aramaktan çok daha ötede ve çok daha önemlidir.

Verdiğiniz linkleri incelediğimde hakikaten aynen sizin aktardığınız mealdeki şekilde aktarımlar yapan veya "uyduran" "şerefsiz din düşmanlarının" var olduğuna inandım. Hadi o kadar sert olmayalım ne diyelim "egolarının zevklerine ve hüküm verme arzularına kuranı şahit tutarak dünyadaki keyfin peşinde koşanlar" diyelim.

Asıl düşmanımız internetteki kirli bilgilerdir ve bu konuda aklı başında olan her müslüman "kopyala yapıştır" ile forumlarda "bilen kişi" olarak dolaşma keyfinden fedakarlık ederek en azından ayet meali gibi tartışma götürmeyecek konuları tetkik ederek yapıştırmalı. Şerefsizlerin şahsi yorumlarını "meal" olarak vermek onlara ortak olmak anlamına gelir.

Aslında o kadar önemli ki bu konu. Bakın siz o mealleri verince bu forumdaki bazı kişiler "konu kapanmıştır" dedi. Ancak ben konuyu deşince temel dayanak olarak kabul edilen meallerin aslında o manayı içermediğini tespit ettim. Siz de "ulema" dediklerinizin etkisinden sıyrılabilirseniz "keyfe fetva verdirme" yi bizzat göreceksiniz.

Devir ulema devri değildir. Önümüze her konanı din adına yutmak bizi mesuliyetten kurtarmayacaktır.

Cümlelerimdeki tonun sertliği internette dolaşan kirli bilgilerin "mealleri" bile kirletmne noktasına gelmiş olmasının hayal kırıklığından kaynaklanmaktadır.

Lütfen sizin gibi cümlelerine ve aklına sahip insanlar, araştırmadan ve sorgulamdan bilgi paylaşımlarında bulunmayınız. Ya da verdiğiniz bilgideki eksiklik gösterildiğinde bunu kendinize hakaret olarak değil, vebalden kurtulmanıza vesile olduğu için sevinçle kabul ediniz.

ve lütfen bu konunun "müslüman olmayanlarla evlenilir mi?" sorusuna cevap aramaktan çok daha önemli olduğunu idrak ediniz.
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
03 Şubat 2009, 23:25:52
Üye
*
Üye No: 16977
Teşekkür Sayısı: 127

« Yanıtla #29 :»

Sayın KILÇIK merak etmeyin konunun öneminin idrak ettik ki vebal altında kalmamak için çok fazla çevrimiçi olmadığım bir ortamda bu kadar uzun cevaplar verme "görevinde" bulundum. Size de teşekkürlerimi bildirdim konunun derinleşmesine vesile olduğunuz için.

Devir ulema devridir, alim devridir pekala akademisyen ve otorite kabul edileceklerin devridir.. Ayrı bir konu. Pekala bunun araştırılıp yorumlaması da bu konuda olduğu gibi bizlere düşmektedir. Sizin de belirttiğiniz gibi bu noktada böyle önemli konularda direkt olarak peşin hükümlü yorum yazmamak gerekmektedir, bu herkes için geçerlidir ve alternatifi olmayan yegane yoldur.

Velhasıl herkes az veya çok bu konunun açığa çıkarılması için katkıda bulunmuştur ve açık bir sonuca ulaşılması da sorgulama görevimizin tamamlandığı manasına gelmektedir.

Benim sizin konun özüne ilişkin kattığınız yorumları ve kelimelerinizi hakaret olarak algılamam kesinlikle mümkün değildir, Smiley yalnızca ilk defa cevap yazdığınız birine karşı cümlelerinizdeki uslübu eleştirdim o kadar, büyütülecek bir mevzu değildir işin özü itibariyle. Öyle ki araştırmalarınız sonrası elde ettiğiniz kanılarla birlikte, direkt olarak konu hakkındaki şahsi fikrimi sorarak da konunun özüne ilişkin bu mesajlarımı görecektiniz zaten. Şunu da belirtmem gerekir ki konuya yaptığınız araştırma, tespit vs bazlı katkılarınızdan ötürü yine teşekkür ediyorum. Smiley

Herkes pek tabi ki çeşitli konularda çeşitli yorumlar ve kaynaklar gösterecektir ve gösterilmeli ki derinlik kazanılsın yeter ki sizin de yaptığınız gibi görevimizin bilincinde olarak peşini kovalayalım. Bunun sonucunda konuyu çeşitli yönleriyle bu örnekte olduğu gibi değerlendirme fırsatı bulalım en sağlıklı yöntem olarak. Binlerce yere yayılmış bir kaynaktan birini alıp buraya koymak ayrı değerlendirilebilir. Tabi ki alacağız, yorumlayacağız ve sonuca bağlayacağız ki başkalarının başka yerlerde bulduğu milyonlara hitap eden çeşitliliği ( iyi veya kötü, - ya da + ), konuyla alakası olan bir mevzuya çekerek bakış açısı ve derinliğini arttırmaktır peşini kovaladığımız sürece. Şöyle ki sizin hiddetlendiğiniz kaynakları tanıma fırsatı yakalamanız önemlidir, ve daha önemlisi araştırmadan konu kapanmıştır dediğini ima ettiğiniz diğer arkadaşlarımızın hayatlarının bir başka döneminde bu kaynakları "karşılıklı etkileşim ortamı" olmadan olmadan başka bir yerde gördüklerinde önyargı edinmeleri pek tabi ki muhtemeldir ve tartışma ortamı olmadığından daha tehlikelidir. Yanlışlar, doğrular, yorumlar, kanılar çeşitli görüşler olmadan eksisi ve artısıyla görülemez ve bu tecrübeler hayatımızın başka bir döneminde karşımıza çıktığında bize hız ve derinlik kazandıracaktır. Yeter ki insanlık görevimizin peşinde sonuna kadar koşturalım Smiley Saygılarımla...

İyi forumlar...
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2009, 23:48:39 Gönderen: Sonic » Logged
Sonic' Adlı Üyenin İmzası

׳ط٨٨
11 Nisan 2009, 03:06:06
Genel Moderator
*
Üye No: 16455
Teşekkür Sayısı: 634

« Yanıtla #30 :»

Almanyada daha dogrusu benim yasadigim  yerde ....
Müslüman olmayan  ile evlenen Müslüman kizlarimizin sayisi  gittikce cogaliyor.  Sad

Ne "hikmetse " ücününde Mayis ayinda dügünleri olacak.

Bu durumdan Aileleri her ne kadar "rahatsiz da" olsa , müslüman Kizlarina "söz geciremiyorlar " .

Birinin sevgilisi Müslüman bile olmadi , digerinin sevgilisi Müslüman oldu hatta adi Raffael di (alman ismi )
Rafet oldu , ücüncünün "ayrintilarini" tam olarak bilmiyorum.

Aci ama gercek ...  Sad
esma 41' Adlı Üyenin İmzası

Önyargıların baskın olduğu bir toplumda,kendini ifade edebilmek kurak topraklarda gül yetiştirmekten daha zordur.
11 Nisan 2009, 13:06:37
Genel Moderator
*
Üye No: 13756
Teşekkür Sayısı: 734

« Yanıtla #31 :»

bu durum sadece almanyada söz konusu değil esma41...
türkiye'de de öyle...
müslümanın ne olduğu bilinmeyince, kimin müslüman olduğu da anlaşılmıyor...
beria' Adlı Üyenin İmzası

hadd bildirmek değil, haddimi bilmektir amacım...
19 Nisan 2009, 14:55:37
Yeni Üye
*
Üye No: 21091
Teşekkür Sayısı: 22

« Yanıtla #32 :»

S.a Muhterem arkadaşlar bazı ayetler de bunu demek istiyor şunu demek istiyor denilirse(haşa ALLAH burada bunu diyor manasına gelebilir , diyemeyiz ki bunu diyor(Alimler dini otoriteler,tefsirciler istisna,yani biz ilahiyat mezunu isek ayrı  dini ilimler ile ilgili 2000 kitapmı  bitirdik,30 senemizi mi verdik) Ama bunu anladım diyebiliriz.
Bahsi geçen ayetlerle ilgili Türkçe mealden ziyade tefsir tavsiye ediyorum. Elmalılı hamdi yazırın tefsiri olabilir. İnternetten istediğiniz ayetide açıklaması ile araştırabilirsiniz. -Sayfayı çok okuyamadım yani kimseyi suçlamak için yazmıyor kimin ne yazdığınıda bilmiyorum sadece sayfaya şöyle bir baktım ve sadece bir ek açıklama olarak kabul edin lütfen.Konu uzadığı için ayet alıntıları açıklama yapılarak verildiği için böyle düşündüm. Bir hatırlatma yaptım kabul edelim.-
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2009, 14:56:04 Gönderen: legend42 » Logged

30 Mayıs 2009, 17:11:42
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 :»

Konu güncelliğini kaybetmeden bir kaç satırda ben yazmak istiyorum.
Herkes bir şeyler yazmış.Kimi meallerden,kimi ayetlerden,kimi de kendi yorumunu..

Benim babam Alman,annem Türk.Babam annemle evlenmeden müslüman olmuş ve hala müslüman.ALLAH'ın takdiri ne olur bilmem ama
ben halimden gayet memnunum.Anneminde haram kılınan bir evlilik yaptığını düşünmüyorum,bilakis büyük bir sevap işlediğine inanıyorum.

Saygılarımla..

30 Mayıs 2009, 17:16:28
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #34 :»

Alıntı:jentzsch tarafından gönderildi.
Benim babam Alman,annem Türk.Babam annemle evlenmeden müslüman olmuş ve hala müslüman.ALLAH'ın takdiri ne olur bilmem ama
ben halimden gayet memnunum.Anneminde haram kılınan bir evlilik yaptığını düşünmüyorum,bilakis büyük bir sevap işlediğine inanıyorum.

Bu mudur? Budur.  Wink

Haydi, itirazı olan babayiğitleri bekliyoruz konuya...  Smiley

30 Mayıs 2009, 17:30:53
Genel Moderator
*
Üye No: 13756
Teşekkür Sayısı: 734

« Yanıtla #35 :»

konu başlığı; müslüman olmayanlarla evlenilir mi?

örnekte de, zaten baba müslüman olmuş, anne, müslüman olduktan sonra onunla evlenmiş Smiley

Sayfa: Geri 1 2 3 [4] 5 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENİLİRMİ?

Gitmek istediğiniz yer: