Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Her Telden (Moderatörler: evren, BassHunter) > 5 dk sonra ÖLSEN KİMİN UMRUNDA OLURSUN?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: 5 dk sonra ÖLSEN KİMİN UMRUNDA OLURSUN?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 7 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 167 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 5 dk sonra ÖLSEN KİMİN UMRUNDA OLURSUN?  (Okunma Sayısı 167 defa)
04 Aralık 2008, 13:56:13
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 376
~~€d€p y@ hU~~

« :»

(ALINTI) DİKKATİMİ ÇEKTİ PAYLAŞMAK İSTEDİMM

Kimin umurunda olursun gerçekten?

Yokluğun kime koyar?
Kim seni arar?
Kim özler?
Kim ağlar?
Kim arkandan ağıtlar yakar?

Sevgilin mi? Hayır değil.... çok aşıksanız birbirinize en fazla 1-2 sene kimseyle çıkmaz kimseye bakmaz..İlk başlarda çok ağlar belki...ya sonra ? evde seni mi bekler? hayır seni severek mi ölür? hayır ne olur? Söyliyeyim: UNUTULURSUN...

Çünkü hayat devam eder...Gerçekten bişeyler bıraktığını sanarsın bu dünyaya...Ancak bi halt bırakmamışsındır...Kimse beni unutmaz dersin ...Ancak unutulur gidersin...Hayat böyle birşeydir...Kabullenirsin istesende istemesende....

Gerçekten kim senin yokluğunu önemser kankan mı? değil zamanla o da unutur seni...herkes gibi...

Sen nasıl herkesi unutabiliyorsan herkesde seni unutur...

Ancak sadece Ailen gerçekten üzülür..
Gerçekten onların en fazla yüreği yanar...

Ya sonra ?? Onlarda unutur zamanla...Acını zamanla onlarda arada bir hatırlayanlardan olur...

Kabul etsende etmesende...

5 dakika sonra ölsen kimin umurunda olursun? Cevap eninde sonunda Hiç kimsenin olur...

Öyle olmasa Mahşerde neden kimse kimseyi tanıyamayacak olsun...?

Sadece sen varsın aslında diğer herkes yalandır...Sen ve Allah vardır...

İstesende istemesende yazıyı okuyup geçsende..Sadece sen varsındır...

Yanlızsındır...

5 dakika sonra ölsen kimin umurunda olursun ??
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

***€d€p ß!r t@c !m!$ nUr-! Hüd@'d@n***
***g!y 0l t@cı €m!n 0l h€r ߀l@d@n***

Mail Olma Dünyaya Çün Bi-vefadır Bi-vefa;Mekrine Aldanma Zirapür Cefadır Pür Cefa...

Her şey ayrı yazılır..
Tüm içinde kalmadan bir bütün olmayı bilene..
Her şey bir şeydir, bir şey her şeydir..
Bütün ben'ler bir tek sen'in içindedir.

“Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.” (Talak:7)

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: 5 dk sonra ÖLSEN KİMİN UMRUNDA OLURSUN?
« Posted on: 09 Ocak 2009, 04:27:32 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
04 Aralık 2008, 14:03:42
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #1 :»

İnsan ölünce zaman kavramından sıyrılır.

O andan ölümün tüm dünyanın umrunda olsa bile 50 sene sonra yüzünü bilen, bu dünyada yaşadığını hatırlayan kimse kalmaz... Sahip olduğunu sandığın hiç bir şeyin sahibi değilsindir artık... Hatta bıraktıkların için kimsenin duasına bile mazhar olmazsın...

Ya 300 sene sonra, ya 3000 sene sonra?

Gerçek mekan burası mı orası mı acaba? Ah bunun bir farkında olsak...
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
04 Aralık 2008, 18:30:52
Deneyimli Üye
*
Üye No: 5120
Teşekkür Sayısı: 315
...BİRLİKTEFORUM BAĞIMLILIK YAPAR...

« Yanıtla #2 :»

Unutmak ne dipsiz bir seydir ki, unutanlara unuttuklarını bile unutturuyor..
Unutulmak ne acı bir seydir ki, unutulanin unutulusuna aglayisini kimse hatirlamiyor.
Unutustan cikarildik her birimiz ,yüzümüz gün yüzüne degeli ,tenimiz günese eriseli beri,
Unutulmaktan alindik unutmaktan sakindik,Hatiri sayilir olduk ,ne var ki,
Unutmak yasamak kadar elimizin altinda,ve unutulmak ölüm kadar yanibasimizda..
Ölüm bizi geldigimiz yere ,nisyana götürüyor tekrar...Ölüm unutuslara gömüyor yüzümüzü
Tenimizi tanidiklarimiza yabanci kiliyor,yasarken ölümü anmiyoruz o yüzden
Yasarken ölümle aramiza sahte uzaklar koyuyoruz unutulmak korkusu bu
En cok unutulacagimizi unutuyoruz ve..
Ve herkesin unuttugu anlarda
Hatırlanmaya deger olmadigimiz zamanlarda hatirimizi tek sayanin yaradanimiz oldugunu cabucak unutuyoruz....

Sen ki hic unutmadin ve hic unutmazsin bizi, bize senin zikrini unutturma Rabbim.......

senai demirci...

---------------------------------------------------------

Senai demirci ne kadarda güzel anlatmış...

Allah bizleri kendi unuttuklarından eylemesin...

Sesini duymak istemediklerinden eylemesin...

Firavunlaştırmasın...

Bizleri kendi nefsimizle başbaşa bırakmasın...

elekci' Adlı Üyenin İmzası

Diyecem MALATYALIYIM Diyeceksiniz Öviniyi

Tencerem Var Tavam Var MALATYALIYIM HAVAM Var
04 Aralık 2008, 19:59:25
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 568

« Yanıtla #3 :»

Hiç kimsenin umrunda olmamak ve ya birilerinin umrunda olmak...

Çok mu önemli?

Ne kadar nefsi bir davranış.

Öldükten sonra birilerinin acı çekmesi ve ya çekmemesi,neden önemli olsun ki ölen için?

Ölmüş ve kıyameti kopmuş.Öyleyse konu onun açısından zaten bitmiştir.

Gelelim diğer boytuna.

Bence unutmak insan oğlu için çok büyük bir nimet.Düşünsene her an çektiğimiz ağrı ve ya ızdırapların hep aklımızda yer etmesini ve asla o izlerin silinmemesini.

Allah'ı unutmak değil ama öyle bir yer gelir ki o an hatırlamamanız bile büyük bir nimet olur.

Ben Peygamberlerde dahil hiç bir yaratılmış insanın her an Allah'ı hatırladığını ve onunla huzuru ilahide olduğuna inanmıyorum.

Eğer öyle olsaydı o insanlar asla evlenemezdi,yiyemez-içemezdi,gülemez ve ya hiç bir yanlış yapamazlardı.

Bu nedenle bence unutulmaktan değil geride güzel bir eser bırakmamaktan korkulmalı.

Şair Baki'nin dediği gibi;

Baki kalan bu kubbede bir hoş sadaimiş.

Herkes,hepimiz şu alemde ne ile anılacağımızın hesabını yapmalıyız.

Saffımızı belirleyi, o saffın içerisinde bir isim olarak anılmayı ummayı bırakıp,saffın en sağlam halkası olup,saffı unuttulmaz hale getirmeye çalışmalıyız.

Saygılar.

Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
04 Aralık 2008, 20:21:11
Deneyimli Üye
*
Üye No: 5120
Teşekkür Sayısı: 315
...BİRLİKTEFORUM BAĞIMLILIK YAPAR...

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:Savtegin tarafından gönderildi.
Hiç kimsenin umrunda olmamak ve ya birilerinin umrunda olmak...

Çok mu önemli?

Ne kadar nefsi bir davranış.

Öldükten sonra birilerinin acı çekmesi ve ya çekmemesi,neden önemli olsun ki ölen için?

Ölmüş ve kıyameti kopmuş.Öyleyse konu onun açısından zaten bitmiştir.

Gelelim diğer boytuna.

Bence unutmak insan oğlu için çok büyük bir nimet.Düşünsene her an çektiğimiz ağrı ve ya ızdırapların hep aklımızda yer etmesini ve asla o izlerin silinmemesini.

Allah'ı unutmak değil ama öyle bir yer gelir ki o an hatırlamamanız bile büyük bir nimet olur.

Ben Peygamberlerde dahil hiç bir yaratılmış insanın her an Allah'ı hatırladığını ve onunla huzuru ilahide olduğuna inanmıyorum.

Eğer öyle olsaydı o insanlar asla evlenemezdi,yiyemez-içemezdi,gülemez ve ya hiç bir yanlış yapamazlardı.

Bu nedenle bence unutulmaktan değil geride güzel bir eser bırakmamaktan korkulmalı.

Şair Baki'nin dediği gibi;

Baki kalan bu kubbede bir hoş sadaimiş.

Herkes,hepimiz şu alemde ne ile anılacağımızın hesabını yapmalıyız.

Saffımızı belirleyi, o saffın içerisinde bir isim olarak anılmayı ummayı bırakıp,saffın en sağlam halkası olup,saffı unuttulmaz hale getirmeye çalışmalıyız.

Saygılar.

biricik kardeşimden özür diliyorum...konuyu dağıtmak gerçekten istemiyorum merakımı bağışlayın...

geride bir eser bırakmak çok mu önemli veya eser bırakmayınca neden korkmalıyız?

04 Aralık 2008, 20:44:13
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 568

« Yanıtla #5 :»

Alıntı:elekci tarafından gönderildi.
biricik kardeşimden özür diliyorum...konuyu dağıtmak gerçekten istemiyorum merakımı bağışlayın...

geride bir eser bırakmak çok mu önemli veya eser bırakmayınca neden korkmalıyız?

Evet çok önemli değerli kardeşim...

Herkes kendi çapınca insana,insanlığa hizmet etmek zorundadır.

Çünkü insanlığa,insana hizmet ile Hakka hizmet aynı şeydir.

Yalnış hatırlamıyorsam (Fikirlerine katılayım,katılmayayım)Fetullah Gülenin çok ama çok güzel bir benzetmesi vardı.

Diyordu ki"İnsanoğlu sabundan aciz değildir.Sabun bulunduğu yere kokusunu verir.İnsanoğlu'nun en azından bulunduğu yerde kendisine ait bir kokusu,ona ait bir esintisi olmalıdır."

Eser bırakmalı.Hemde öyle bir eser ki yüğz yıllar adını unuttursa bile esri dim dik ayakta olmalı.

Bu eser ferdi olmayabilir ama hiç olmazsa evrensel nitelikli bir duruşun,bir var oluşun evladı,destekçisi olmalı.

Saygılar.

04 Aralık 2008, 20:56:09
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #6 :»

3 sene önce en sevdiğim (hepsini sevrimde o ayrı idi) abim öldüğünde alt üst olmuştum
hocamın çok güzel ifadesi ise unutmak lütfü olmasaydı yaşayamazdım
geride kalanların  çok üzülecek olması beni şimdiden üzüyor bile
avamın geride bırakacağı en değerli şey ise namusu ile yaşanmış bir hayattır
(bu arada rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eder inşAllah)

21 Aralık 2008, 18:18:44
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 376
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #7 :»

kimin ne düşüneceği ne gibi hislere kapılacağı gerçektende öldükten sonra ölüye bir şey ifade edermi bilmiyorum ama bunları düşünüpp ya unutulursam die korkmak bir işe yaramıyacak sanırım ...biliyoruz ki nasıl olsa korkunun ecele faydası yok sadece insan düşündükçe ürpermeyle kalıyor...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
5 dk sonra ÖLSEN KİMİN UMRUNDA OLURSUN?

Gitmek istediğiniz yer: