Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Gündem > Türkiye ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü (Moderatör: mendakka5) > Tembel ve ahlâksızlar

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Tembel ve ahlâksızlar
Cevap SayısıCevap Sayısı: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 78 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tembel ve ahlâksızlar  (Okunma Sayısı 78 defa)
03 Aralık 2008, 15:12:56
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1495
Teşekkür Sayısı: 180

« :»

Engelli vekil, bürokrasiye ateş püskürdü: Tembel ve ahlâksızlar   

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engelli haklarının kanun ve yönetmeliklerle korunduğunu; ama uygulaması gerekenlerin tembelliği yüzünden bir türlü hayata geçirilemediğini söyledi.

Ayva, "En alttaki memurdan en üstteki müsteşara kadar uygulama makamındakiler tembellik, ihmalkârlık, ahlaksızlık yapıyorlar." diye konuştu. Başbakan'ın ve Bakanlar Kurulu'nun engelliler konusunda hassas olduğuna dikkat çeken Ayva, "Özürlü maaşı bağlanırken bir kaymakamlık farklı, diğeri farklı davranıyor. Kimseyi savunacak değilim. Benim çektiğim sıkıntıları başkaları çekmesin diye milletvekili oldum. Millete zulmediliyor, bu hangi ahlaka sığar?" dedi.

Ayva, Öğretmenler Günü'nde Zaman Gazetesi'nde de yayınlanan Ramazan Koçak ve Emine Aydınöz Polat isimli iki görme engelli öğretmen adayının rapor çilesine de isyan etti. Koçak ve Polat'ın atamaları sonrası almaları gereken sağlık raporu engellilik durumunu belirtir şekilde verildi. Hastaneler rapora, "Yurdun her yerinde her iklim şartında öğretmen olur" yazmadığı için atamaları geri çevrildi. Ayva, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, 'alınsınlar' diyerek yönetmelik çıkarttığını; fakat diğer yöneticilerin keyfi bir zorluk yaşattığına dikkat çekiyor. Ramazan Koçak'ın, Başbakan'a kendi yanında sıkıntısını anlattığını belirten Lokman Ayva, Başbakan'ın, "Bu çocukların sıkıntısını çözün, çözemezseniz getirin ben çözeyim." şeklinde talimat verdiğini; fakat değişen bir şey olmadığını anlatıyor. Ayva, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorumluluklarımızı yerine getirmiyorsak niye varız? Adamlar keyfi olarak uygulamıyor. Bu, hangi ahlaka sığar?"

'Engelsiz bir dünya' için Taksim'e yürüdüler

Engelliler, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' öncesi Taksim'de yürüyüş yaptı. Şişli Belediyesi ile Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte engelliler, 'engelsiz bir dünya' dileğinde bulundu. Harbiye'deki TRT Radyosu önünden başlayan yürüyüşe, Altınokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği gibi sivil toplum kuruluşları destek verdi. Engelliler, ellerinde, 'Sizler de engelli adayısınız', 'Engelsiz misiniz, engel siz misiniz?' ve 'En çok annemin ninnisini duymak istiyorum' gibi yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşün ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile DSP İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu. Burada kısa bir konuşma yapan Sarıgül, engelli vatandaşlara destek olunmasını istedi. Bu desteğin en büyük sevaplardan biri olduğunu söyleyen Sarıgül, "Evlatları engelli olan anne-babalar üzülmesin. Düşmeyen kalkmayan bir tek Allah'tır." dedi. Türkiye'de engelliler ile ilgili yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu vurgulayan Sarıgül, "Bu konuda herhangi bir ayrım gözetmeksizin desteği sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle 'Engelliler Bakanlığı' kurulmalı." ifadelerini kullandı.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
kaynak

SIR' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Göklerin merhamet dolu olduğuna inanıyorum.
Bizse nefsimizin beton çatısını tepemize dikmiş yaşamayı öldürüyoruz.
.....MERHAMET.....
Alem bu temel üzerinde...
Eğer toprağa,tohuma hatta kire, lekeye merhamet olmasaydı su olur muydu..?
Rengi merhamet sesi merhamet, pırıltılı şırıltılı su...
Ne duruyorsunuz !!!
Sökün sahte su borularını; ev ev merhamet şebekesi kurun...
Tepemizdeki çatıları da yıkın, göklerle temasa geçin...
O zaman göreceksiniz ki;
Acı su borularından tatlı su akacak ve başlar üstünde güneşe yol veren kubbeler yükselecek...
-Necip Fazıl Kısakürek-

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Tembel ve ahlâksızlar
« Posted on: 09 Ocak 2009, 02:54:28 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
07 Aralık 2008, 20:38:20
Moderator
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #1 :»

önce tüm engellilere rabbim yardım etsin amin
sonra bir soru sorim
siz hiç engelli bir memura işiniz düştümü
düşmemişse inşAllah hiç düşmez detay yok düşmesin diye dua edin

Sayfa: [1]   Yukarı git