Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Dini Konular > İslami Bilgi Ve Kaynaklar > İslam ve İnsan (Moderatörler: nadide, ***ß!r!c!k***) > "ET BAYRAMIMIZ" MÜBAREK OLSUN...

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: "ET BAYRAMIMIZ" MÜBAREK OLSUN...
Cevap SayısıCevap Sayısı: 9 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 240 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "ET BAYRAMIMIZ" MÜBAREK OLSUN...  (Okunma Sayısı 240 defa)
03 Aralık 2008, 01:12:55
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« :»

Arkadaşlar annelerimiz veya eşlerimiz derin dondurucuları boşalttı mı?Hazır mıyız ET BAYRAMI na?

Aylarca kullanacağımız etleri ucuza getirmeye çalışma işine hazır mıyız?

Danaların en löp yerlerinden kavurma yapmaya veya koyunların mangallık kısımlarından çatlayıncaya kadar yemeye?

Hazır mıyız "eşle dostla" paylaşma adına kendimize ayırdığımız etin en güzel yerlerini, kurban kesebilen diğer ahbablarla güle oynaya yemeye?

Derileri THK'ya kaptırmamayı ibadetin en önemli kısmı sanmaya hazır mıyız?

Hazır mıyız herkesin tanıdığı bir kaç fakiri "et manyağı" yapmaya. Ne ilginçtir ki bazı yerlerde kolay ulaşılan fakirler kurban kesenlerden daha fazla et sahibi oluverir...

Hz. İbrahim canının içi olan evladını yatırmıştı kurbanlık diye... Fedakarlıkta zirveyi yakalamıştı.... Biz nelerden fedakarlık edeceğiz acaba bu bayramda? Sadece 200-400 YTL aralığında bir paradan mı?(Zaten o paranın büyük bir kısmını da yapacağımız stokla çıkaracağız.) Kurban kesildikten sonra "Senin et kaç kilo geldi? Benimki şu kadar geldi. Ben çok iyi fiyata aldım canım" geyikleri ile mi olacak fedakarlık?

Soframızda hiç fakir olacak mı? Yoksa evimizi mi kirletirler? Ama porselen tabaklar ahbablar içindir değil mi? Hem fakirlere et gönderiyoruz ya soframızda ne işleri var? Öyle mi? Zaten o fakirleri evimizde ağırlasak onlara gösterişten zevk alınmaz ki canım...

Neyse ... Uzatmayayım fazla... ET BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN... HEPİMİZİN...

« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 01:40:23 Gönderen: KILÇIK » Logged
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: "ET BAYRAMIMIZ" MÜBAREK OLSUN...
« Posted on: 09 Ocak 2009, 04:02:02 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
03 Aralık 2008, 01:27:09
Sizi anlamak istiyorum, kerem edip açıklarsanız, lütfunuzla bahtiyar olacağım...
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7364
Teşekkür Sayısı: 527

« Yanıtla #1 :»

Et bayrami derken ne demek istedigini cok iyi anladim ne yazikki Türkiyede böye bir anlayis var al gülüm ver gülüm

komsun Kurban kesmis ama ikramasirsin yada Kilcigin da dedigi gibi bir kac kurban birden sirf bir kisi fakir diye ayni kisiye verilir.

Garip ama öyle halbuki artik teknoloji yardimiyla hic bilmediginiz Corafyalarda tanimadiginiz yüzler sizden bir yudum sicak as

beklerken ve bunlari kulaklarimizi doldura doldura duyarken hala benim fakirim diyoruz ve birbirimizi beslemekle mesgulüz.

Yaniliyormuyum bilmem benim fikrim bu .

Belki kendimle alakali yazamam dogru olmiya bilir bir cogunuz icin ama ben yinede yazicam belki bir hayra vesile olur niyetiyle Embarrassed

Ben KURBAN Baramin da her zaman ki gibi KURBANLARIMIZIN en muhtac gönüllere gitmesi taraftariyim .

Insallahta yillardir oldugu gibi yine öyle olucak .

Umarim hepimizin adina yakisir bir sekilde kücük hesaplara girmeden

KURBAN Bayrami mübarek olur...

"Bu cok önemli bir konu Kilcik Bayramdan önce böyle bir konuyu actigin icin Cok cok tesekkürler kendi adima... "
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 01:30:06 Gönderen: medcezir » Logged
medcezir' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
03 Aralık 2008, 01:50:34
AYIN ÜYESİ
*
Üye No: 8746
Teşekkür Sayısı: 96
ölümde var...

« Yanıtla #2 :»

Abi yine zülfikara dokunmuşsun

Şimdi bu islam anlayışı ve yaşayışı ile
senin bahsettiğinden farklı bir uygulama
düşünmek manasız olur.

İslamı yaşayan ve anlayan kişi
kurbanın ne için kurban edildiğini
iyi bilir ve uygular.

Fakat biz...
Sorma gitsin
conqueror' Adlı Üyenin İmzası

ALLAH I EN ÇOK SEVEN O NU EN ÇOK ZİKREDENDİR
03 Aralık 2008, 06:03:59
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #3 :»

Allah Allah zekariya beydemi üye olmuş foruma
ne kadar ayıp nasılda insafsız bir benzetme nasılda köküne kadar genelleme
siz öyle yapıyor olabilirsiniz kılçık ama herkes öyle değil benim tanıdığım bir çok ailenin eti 1 haftada bitiyor bayramı anlamsızlaştırmak için malüm çevrelerin kullanduğı argüman (süsülü kelime oldu ) senide yaka paça sarmış tavsiye niteliğinde yazsaydın her zamanki gibi alkışlayacaktım yani şöyle yapmaktan uzak duralım şu ayette göre şu hadise göre uygun olan budur deseydin eyvallah ama bu olmadı bu hiç olmadı
kalldıki bunun hesabını bu millet gayette iyi yapıyor 3 e bölüyor birini yoksullara ( size en yakın muhtaçlar olması hadistir( birini tanıdıklara birininde kendine ayırıyor milyonlarcası bağış yapılıyor camilere yurtlara ookullara vs vs
kılçıktan bunları duymak üzdü beni sürüye uymuşsunuz kardeş Sad

03 Aralık 2008, 14:11:01
Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
Allah Allah zekariya beydemi üye olmuş foruma
ne kadar ayıp nasılda insafsız bir benzetme nasılda köküne kadar genelleme
siz öyle yapıyor olabilirsiniz kılçık ama herkes öyle değil benim tanıdığım bir çok ailenin eti 1 haftada bitiyor bayramı anlamsızlaştırmak için malüm çevrelerin kullanduğı argüman (süsülü kelime oldu ) senide yaka paça sarmış tavsiye niteliğinde yazsaydın her zamanki gibi alkışlayacaktım yani şöyle yapmaktan uzak duralım şu ayette göre şu hadise göre uygun olan budur deseydin eyvallah ama bu olmadı bu hiç olmadı
kalldıki bunun hesabını bu millet gayette iyi yapıyor 3 e bölüyor birini yoksullara ( size en yakın muhtaçlar olması hadistir( birini tanıdıklara birininde kendine ayırıyor milyonlarcası bağış yapılıyor camilere yurtlara ookullara vs vs
kılçıktan bunları duymak üzdü beni sürüye uymuşsunuz kardeş Sad

Abi sadece anlamasan oturup anlatıcam. Ama maalesef sen anlamadığını da anlamamışsın Kiss

Yeni bir Pınar Kür vakası oluşturmamak için sana diyeceğim, yazıyı bir daha oku. Yazılanların altındaki kast edilenleri anlamaya çalış.

Uykulu uykulu okuyup bir de cevap yazıyon, sonra da beni Zekeriya Beyaz'a benzetiyon yav... Smiley

03 Aralık 2008, 18:46:42
Enes,Elif,Nural
Aktif Üye
*
Üye No: 6159
Teşekkür Sayısı: 164

« Yanıtla #5 :»

kılçık bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz.size katılıyorum çok haklısınız yazdıklarınız gayet doğru tesbitler yanlız mendakka genelemme yapmış olmanıza ters tepki vermiş sanırım(gerçi sabahın köründe kalkmış üşenmemiş yazmış gelince sorarım nedenini  Smiley) bizim eve yıllardır kestiğimiz kurban etleri gelmez geçen sene güneydoğuya gitti bu senede inş ordaki fakirlere ulaştırılacak yanlız eve 5 kilo kadar  et gelir onuda dul bir akrabamız var  bir kısmını ona veririz .
sizin yazdığınız gibi buzluğunu tıka basa etle doldurup diğer kurban bayramına kadar et almıyan tanıdıklarım var.ama bu kişiler danayı ortaklaşa kesiyor üçte birini dağıtıyor gerisini buzluğa evdeki buzluğa sığmadığı  için derin dondurucu alınmış. sizin protestonuza katılıyorum ve  MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI ET BAYRAMI YAPANLARA 
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 20:08:54 Gönderen: Elnur » Logged

03 Aralık 2008, 20:49:06
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #6 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
  Abi sadece anlamasan oturup anlatıcam. Ama maalesef sen anlamadığını da anlamamışsın Kiss

Yeni bir Pınar Kür vakası oluşturmamak için sana diyeceğim, yazıyı bir daha oku. Yazılanların altındaki kast edilenleri anlamaya çalış.

Uykulu uykulu okuyup bir de cevap yazıyon, sonra da beni Zekeriya Beyaz'a benzetiyon yav... Smiley

yani seni tanımasam harbiden kırılıp gücenecem hee(pınar kür hadisesinde 15 gün geçti ben hala aynı düşüncedeyimm)
niye abartıyon kurban bayramını sen ne anlamalıyızki
 bence çok basit anlaşılması son derece rahat bir olay hani bazı abiler bir konuyu anlaşılmasın diye abartırlarda abartırlar ya seninki ona benzemiş bu kadar abartıya gerek yok ölçüler nettir
1: kurban allaha şükrün bir ifadesidir
2:kurban islamın markalarındandır(Alamet-i Farika,) yani kurban kesilen yerde müslümanlar var
3:yardımlaşmaya vesile olması dolayısıyla sosyal bir olaydır(yardım en yakındakilere verilir bu emir gibidir yok ise çevrenizde o zaman ararsın)
4: insanın kan dökme güdüsünü kontrol eder(bir sosyolog dedi)
evet senin yazının altına sayın beyaz imzasını atsa kimse yadırgamaz
kurban bayramını ve bayramı ifa etmeye çalışanları rahat bırakınız
(ön yargı nedir?)

« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 20:57:40 Gönderen: mendakka5 » Logged

04 Aralık 2008, 11:16:57
Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

Hadi "et bayramı" kutlayanları bir köşeye koyalım. Kurban Bayramı kutlayanları ele alalım.

Ramazan'da 30 gün orucun ardından hassasiyet kazanmış ve parlatılmış melekelere yeniden sahip olan mümine bayram etme hakkı verilmiş...

Kurban da bayram olarak verildiğine göre aynı paralelde bazı hassasiyetlerimizin artmış olması ve gerçekten bayramı bayram olarak kutlamamızı gerektirecek alt yapıyı oluşturmamız gerektiğine inanıyorum.

Evladı hem de yıllarca evlatsız yaşayıp lütufla sahip olduğu tek evladı yatırıp kurban etme noktasındaki İbrahim peygamber... "O emrediyorsa hiç çekinme babacığım" diyerek bu emre itaatte bir gram bile şüpheye düşmeyen İsmail... Ve Kurban bayramı...

Acaba konunun, sadece fıkhi olarak kesilebilir hükmü verilmiş hayvanların boğazlanması suretiyle fakirlerin ve aile efradımızın et ihtiyacını karşılayacak kadar kısırlaşması doğru mu sizce? Kurban keserken veya kestirirken neleri idrak etmiş olmamız gerekiyor ki bu idrakin sonucu "bayram" olsun...

Gelin bu konuyu biraz bu zemine kaydıralım...

05 Aralık 2008, 00:15:48
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 568

« Yanıtla #8 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
    Evladı hem de yıllarca evlatsız yaşayıp lütufla sahip olduğu tek evladı yatırıp kurban etme noktasındaki İbrahim peygamber... "O emrediyorsa hiç çekinme babacığım" diyerek bu emre itaatte bir gram bile şüpheye düşmeyen İsmail... Ve Kurban bayramı...

Acaba konunun, sadece fıkhi olarak kesilebilir hükmü verilmiş hayvanların boğazlanması suretiyle fakirlerin ve aile efradımızın et ihtiyacını karşılayacak kadar kısırlaşması doğru mu sizce? Kurban keserken veya kestirirken neleri idrak etmiş olmamız gerekiyor ki bu idrakin sonucu "bayram" olsun...

Gelin bu konuyu biraz bu zemine kaydıralım...

Sorularının cevabı aslında kendi içinde gibi Kılçık kardeşim.

Aslında soru Peygamber ve onun,Peygamber oğlu açısından bakılınca çok daha zor görünüyor.

Hangisi daha zor bir işe talip.

Oğlunu kurban edecek İbrahim mi yoksa babasının elinden kurban edilecek İsmail mi?

İbrahim ne,İsmail ne?

Burda bize anlatılan ne?

Peygamberler atası Hz.İbrahim'den bahseden ayetlerle dikkat çekilmek istenen samimiyeti ve karşılaştığı büyük imtihanın zorluğumu sadece?

Biz bu olayı okuyup,kavrayıp aklımızla hikmetine hiç bakmayacak mıyız?

Bu kıssada bize verilen ilahi mesaj nedir?

Ben ne anladığımı anlatayım müsadenizle.Hata ve ya kusur olursa bu anlatılanın değil,tamamen anlamaya çalışanın yanlışı olacaktır.

Doğrusunu bilenden istirham ediyorum.

Bana göre bu gün Müslümanın işinin ne kadar zor olduğunu gösteren bir kıssadır Hz.İbrahim'in hayatının bu kesiti.

İnsana nefsinden daha yakın en sevdiği kimdir sorusuna forumda ki tüm babaların vereceği ortak cevap sanırım özellikle evlatlarıdır.

Hz.İbrahim;Rabbi'nin nefsinden daha üstün tuttuğunu istemesi ve onunda buna evet denmesi çok büyük bir teslimiyet.Helede günümüz anlayışı düşünülürse.Hele Hz.İsmail'in bıçağa boyun uzatışı,göz göre göre "Onun dediği ve emri ise çal bıçağı."diyebilecek yücelişi.Kendi canını ve kanını ona kurban etmesi ihlasın,samimiyetin en uç noktası belkide.

Rabbimiz bu gün bize birer İsmail verip alın bunu kurban edin demiyor.Rabbimiz bize Kurban ederken,sadece bir koçu,bir başka canlıyı kurban edinde demiyor.Onun yanında İbrahim-İsmail ikilisinin aynı anda yaptığı o inanılmaz işide yapmamızı buyuruyor bence.Yani nefsimizide koçun varlığına eş tutup o an kurban etmemizi isitiyor.

Nefsin tüm istek ve arzularını o gün kurban eder gibi,bir kurban kesmemizi emrediyor.

Ama bizim işimiz çok zor.Çünkü İbrahim'in(A.S.)elinde ki bıçağa rağmen boynuna çeken İsmail'i(A.S.)vardı.

Oysa bu gün bizim her fırsattta kendini düşünen ve önce sahibi olan ruha bile kafa tutup,senden önce ben diyen bir nefsimiz var.

Rabbim Kurban'ı nefsinide onun yoluna kurban ederek kesenlerden kılsın bizleri.

Saygılar.
Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
05 Aralık 2008, 00:29:43
AYIN ÜYESİ
*
Üye No: 13756
Teşekkür Sayısı: 12

« Yanıtla #9 :»

Allaha yaklaşmanın nişanesi kurbanlar...
ve bu yaklaşmanın idrakinde olanlar...
 kutlu olsun....
 her günümüz kurban olsun inşeallah....
beria' Adlı Üyenin İmzası

hadd bildirmek değil, haddimi bilmektir amacım...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
"ET BAYRAMIMIZ" MÜBAREK OLSUN...

Gitmek istediğiniz yer: