Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Gündem > Türkiye ve Dünya Gündemi (Moderatörler: evrim, mendakka5) > SSK dan SGK geçişin artıları ve eksileri

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: SSK dan SGK geçişin artıları ve eksileri
Cevap SayısıCevap Sayısı: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 78 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SSK dan SGK geçişin artıları ve eksileri  (Okunma Sayısı 78 defa)
02 Aralık 2008, 23:03:36
Moderator
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« :»

bu yasanın çıkması çok uzun sürdü defalarca veto yedi ana muhalefet anayasa mahkemesine götürdü sonuçta yasa çıktı o hengame bu yasa nedir ne değildir yeteri kadar anlaşılmadı bir ara bu yasaya karşı çıkmak akparti
karşıtlığı olarak lanse edildi yada tam tersi neysee yasa çıktı en sonunda bu konudaki fikrinizi bilgilerinizi öğrenmek isterim yalnız googola yazıp ordan bir sürü teknik terimlerele boğdurulmuş bilgileri getirmeyin benim bidiğim bir iki kırıntıyı yazim prim ödeme günü inanılmaz arttı şimdi 7000 kadameli olarakta 9000 güne çıkarılacak
bu ülkede bu uygulamanın adı sadece memurlar emekli olsundur bu kadar günü kimse dolduramaz hayhuyda bu hadise güme gitti 5000 günü doldurmakta sıkıntı varken bu kadar artış insafsızlık oldu 
askerlik borçlanmasıda değişti tabiki vatandaşın aleyhine bir değişim oldu eskiden 2000 ytl olan ve 6 ay içinde ödenmesi gereken borçlanma şimdi 3000 ytl olup 1 ay içinde ödenmesi gerekiyor
bir başka değişen uygulama bunlara tüy dikicek cinsten eskiden işten ayrılan ssk lılara 6 ay sağlık hizmeti veriliyordu şimdi bu uygulama 1 ay olarak değişti benim bidiğim tek müspet uygulama memur ile işçinin tek çatı altında toplanması oldu diğer uygulamalar tam bir faşizim bu yasa bu kadar kolay nasıl çıktı anlamadım
buyurunuz

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: SSK dan SGK geçişin artıları ve eksileri
« Posted on: 09 Ocak 2009, 03:52:56 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
03 Aralık 2008, 20:43:19
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1495
Teşekkür Sayısı: 180

« Yanıtla #1 :»

bu konuyu yeni gördüm gayette güzel bir konu ama kimse bakmamış
neyse

mendakka abi işçi ve memurun tek çatı altında toplanması demişinde
nerede abi tek çatı altında toplanması

eskiden ssk emekli sandığı vardı
şimdi 4a 4b 4c var
değişen sadece isim. hak hukuk bişey yok.
tam tersi haklar alındı.

örneğin; gözlük ücreti olarak 45 ytl veriliyordu ve 5 yıldır artış olmamıştı şimdi bunu 30 ytl ye düşürdüler. Gözlük alma hakkı 2 yılda birdi şimdi 3 yıla çıkardılar.

ayrıca işveren işçisini ssk lı gösteripte primini ödememişse sağlıktan yararlanamıyorsun. bunda işçinin suçu ne?
bu konuda görevli memurlar ne iş yapıyor?
tahsilat memurumudur çalışan işçi?
tahsilat yapamıyacaksın sonra işçiye sen sağlıktan yararlanamazsın çünkü patronun seni ssk lı göstermiş ama parasını yatırmamış diyeceksin.
zaten birkaç ay sonra faiziyle alacaksın.
bu konuda işçiyi, garibanı araya sokmanın mağdur etmenin manası nedir?

Birde 18 yaşından büyük kız çocuklarının sağlıktan yararlanamaması var. ne saçma ya. yorum bile yapamıyorum.

yukarıda gayet güzel anlatmışsın. "bu ülkede bu uygulamanın adı sadece memurlar emekli olsundur bu kadar günü kimse dolduramaz"

aynen abi.

gördüğüm kadarı ile bu ülkede sadece memurlar var. işçi isen öldün.

şimdi memur arkadaşlar alınmasın yazdıklarım şahısları ile alakalı değildir. getirilen düzenlemeleredir.
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 20:46:07 Gönderen: SIR » Logged
SIR' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Göklerin merhamet dolu olduğuna inanıyorum.
Bizse nefsimizin beton çatısını tepemize dikmiş yaşamayı öldürüyoruz.
.....MERHAMET.....
Alem bu temel üzerinde...
Eğer toprağa,tohuma hatta kire, lekeye merhamet olmasaydı su olur muydu..?
Rengi merhamet sesi merhamet, pırıltılı şırıltılı su...
Ne duruyorsunuz !!!
Sökün sahte su borularını; ev ev merhamet şebekesi kurun...
Tepemizdeki çatıları da yıkın, göklerle temasa geçin...
O zaman göreceksiniz ki;
Acı su borularından tatlı su akacak ve başlar üstünde güneşe yol veren kubbeler yükselecek...
-Necip Fazıl Kısakürek-

03 Aralık 2008, 22:14:08
Moderator
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #2 :»

yukarda yazılanlarıda yeni öğrendim ki kulağım deliktir benim ne demek ssk yı ödememişse hizmet yok işçi bunu nasıl takip edicekki sonra cezalı faizli olarak alıcaksın primi arada işçi kaynayacak
benim kerdeşim işten atıldı 8300 gün primi ödenmiş 20 yıla yakın çalıştı aldı kıdemini tazminatını ayrıldı şimdi yaşını bekliyor ki buda yaklaşık 7 yıl sürecek bu süre zarfında hiç bir sosyal haktan yararlanamayacak bu saçma değilmi adam 8300 gün prim ödemiş kendi isteğinin dışında işten ayrılmış adam şimdi güvencesiz
daha çok saçmalıkla var ve tüm saçmalıklar hep bizim aleyhimize
(forumda herkes patron herhalde Cheesy)

03 Aralık 2008, 22:22:58
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1495
Teşekkür Sayısı: 180

« Yanıtla #3 :»

heralde tek işçi biziz  Smiley

kimsenin umrunda değil baksana

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır