Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Her Telden  > Diğer (Moderatörler: nadide, murvet, medcezir) > Allah varmı yokmu? işte bütün mesele bu‏.

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Allah varmı yokmu? işte bütün mesele bu‏.
Cevap SayısıCevap Sayısı: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 127 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah varmı yokmu? işte bütün mesele bu‏.  (Okunma Sayısı 127 defa)
30 Kasım 2008, 18:13:16
*** freelife ***
Yönetici
*
Üye No: 75
Teşekkür Sayısı: 767
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...

« :»

freelife' Adlı Üyenin İmzası

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Allah varmı yokmu? işte bütün mesele bu‏.
« Posted on: 09 Ocak 2009, 03:52:18 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
30 Kasım 2008, 20:01:21
sellahadin eyyubi
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 11775
Teşekkür Sayısı: 79

« Yanıtla #1 :»

okudummm ve cok etkılendım diyemem.

ne yani fakir olan insanlar Allaha inanmiyolar gibi birşey oluyor.

konuyu saptırmak istemem ama Allaha ingilizlerde inanıyor fakat yapmadıkları zulum yok.bu zulumlerın karşılığındada krallar gibi yasıyorlar.

yanı bence biraz garip olmus.
sellahatineyübi' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
.gif]C:\Users\MEOS\Desktop\154wttt[1].gif
30 Kasım 2008, 20:14:59
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 271
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #2 :»

Var, tüm mesele çözümlendi...  Cheesy

sellahatineyübi'nin ifadelerini de dikkate alarak birşeyler söylersek; iman bir bütündür ve %74 inanıyor, %26 inanmıyor falan olmaz. O nedenle imanın gerekleri bizce (yani İslam akaidine göre) ne ise hepsine inanması gerekir. İngilizler veya bir başkasının Allah'a inanması yetmiyor çünkü iman yok. Zaten Allah kavramı da İslam'da ki gibi değil.

Yaptıkları zulümlerin karşılığında krallar gibi yaşamalarını da şu şekilde açıklayabiliriz. Bunun imanla alakası yok, sünnetullah denen, dünyanın işleyişiyle alakası var. Allah çalışana veriririm demiş, bunlar da çalışıyor. Yoksa adaletsizlik olurdu zaten. Müslüman çalışsa Allah memnun olarak verecektir karşılığını ama Allah'ın adaleti gereği başkasına uğraşısının karşılığını vermek zorunda.

Son olarak hikaye güzel olmasına rağmen, bu tarz hikayelerin enflasyonu sonucu etkilerinin azaldığını düşünüyorum. Anlamlar, kalabalıklar arasında boğuluyor. Ama güzel bir paylaşım kendi adıma.  Wink
Stj. Av. Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)
30 Kasım 2008, 22:29:46
sellahadin eyyubi
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #3 :»

Allah calısana veriyor doğru diorsun.

Ama onların nasıl çalıstıklarını hepimiz biliyoruz.Ne yani bizlerdemi onlar gibi çalışalım.Görüyoruz hep nereye gidersek gidelim İngiliz eşyaları var ne yazık ki.

Ama sen de dıorsun ki onlar çalışıyo.Tamam haklısın onlarda ki iman anlayışı farklı.

Bizler iman ederek Allaha inanıyoruz.Cok şükür durumum iyidir.

Ya cok calısıpda ay sonunu getiremiyen insanlar ne olucak onlar Allaha inanmıyorlar mı ?Bu tip insanlar ülkemizde coktur.

30 Kasım 2008, 22:50:05
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 271
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #4 :»

Kur'an'da bir emir, uyarı varsa nasıl yapılacağı da başka ayetlerle sınırlanarak açıklanır. Dediğiniz doğru, ülkede 18 saat çalışıp evini geçindiremeyen insanlar var binlerce. Denilen bu değil. Mesela topu topu dünya da 15 milyon civarında yahudi var; ama hepsi de önemli yerlerde dünyayı yönetiyorlar. müslümanlar olarak biz çalışmaktan genelde kaçıyoruz. Nasıl kısa yoldan köşe döneriz, nasıl işten kaytarırız veya nasıl işçiye az para veririzin hesabını yapıyoruz. Adam beş vakit namazında, hacı diyoruz sabahtan akşama kadar çalışıyor; ama menfaati için hiçbir sınır tanımıyor. Din ayrı ticaret ayrı diyor.

Biz iman ettiğimizi söylüyoruz ama sözden uygulamaya geçemiyoruz. Müslümanlığımız dilde kalıyor. Alışverişe gelince konu hiçbir kural kaide tanımıyoruz. Üstelik bunu da bir dini vazife olarak görüyoruz. "Dindar insanlar zenginleşsin" diye gerekçelerle. (sizin demiyorum tabi, genel bir durum, hatta daha bugün yaşadığım bir durum) Biz müslüman olduğumuzu söylüyorsak bazı kural ve kaidelere uymamız lazım. Her türlü para kazanmanın, güç kazanmanın kabul edilebilmesi dinimizde mümkün değil, bunu bilerek çalışmıyoruz. Haliyle de batıl bir yolla yanlış bir amaç için uğraşınca da kazananımız üç beş tane dini kullanarak rant sağlayan oluyor. Yani şu an ki dünya da sömüren insan kılığında ki yaratıklardan pek bir farkları kalmıyor.

Teori yetmez yani, onu pratikte uygulamaya dökmek lazım. Yoksa sadece bireysel olarak kazanırsınız. Diğer insanları ezen bir makinanın parçalarından biri olursunuz o kadar. Umarım anlatabilmişimdir.  Wink

30 Kasım 2008, 23:07:11
sellahadin eyyubi
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #5 :»

siz anlatıkdan sonra ben sunu dusundum.dedikleriniz hemen hemen doğru.

dini uygulama konusunda.yanı bizim ki sadece sözde müslümanlıkda kalıyor.

bence tamamen doğru.yanı insanlarımızın o kadar boş vakitleri oluyorki 5 vakit namaz kılmıyoruz.Onun yanı sıra cuma namazlarına giden insanların sayısı bile giderek azalıyor.Ben anlatmak istedikleriizden böyle birşey cıkardım.Ama diğer dediklerinize de katılmıyoor değilm yani.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Allah varmı yokmu? işte bütün mesele bu‏.

Gitmek istediğiniz yer: