Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Tarih ve Strateji (Moderatörler: sunguralp, hasmetvu) > Tarihi Hissetmek...

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Tarihi Hissetmek...
Cevap SayısıCevap Sayısı: 6 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 376 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tarihi Hissetmek...  (Okunma Sayısı 376 defa)
07 Kasım 2008, 16:36:01
Moderator
*
Üye No: 2650
Teşekkür Sayısı: 306
Bağımsızlık biz Türklerin değişmez elbisesidir...

« :»

Tarih,
Öğrencilere göre bir ders,
Yetişkinlere göre ise yaşanmış öyküleri anlatan bir masallar manzumesi....

Oysa tarih, yaşanılası bir yaşam biçimidir.
Tarih, hem bugünü hem dünü yaşamaktır.
Bugünü dünden daha güzel yaşamamıza yardımcı olur tarih...

Ama tarih malesef kanıtlanabilirlik açısından pozitif bilimlerin aksine deney ve gözlemsizdir.
Bu nedenle Tarih zordur ve zoru ise ZORU SEVENLER  altedebilirler.

Buradan yola çıkacak olursak Tarihin bir çok yerde kolaylıkla saptırılabildiğini ve daha önemlisi de tekrar doğru olanın ıspatının ZOR olduğunu rahatlıkla görebiliriz.
Yıllarca günceliğinden bir nebze kaybetmemiş olan "TÜRKLER barbardır" önermesi(yanlış ve asılsız bir önerme) en güzel örnektir...

Bu gibi berbat olayların yanı sıra, Türkiye'deki bazı komiklik yaptığını sanarak OSMANLI ve OSMANI PADİŞAHLARINI alaya alan filmlerin beyaz perdedeki yerini koruduğunu görüyoruz. Tarih ciddi bir iştir. Tarih adıyla ve Tarihe altın harfle yazılanlarla dalga geçmeye hiçbir kimsenin hakkı yoktur....

Sevgili Birlikteforum üyeleri,

Siz ve sizin gibi  tarih sever ve tarihi iliklerine kadar hisseden o kadar az kişi kaldı ki!!!!

TARİH BİR YAŞAMDIR. YAŞAYANA VE TARİHE DOKUNABİLEN VE BİZLER GİBİ DOKUNMAYA ÇALIŞANLARA NE MUTLU!!!

sunguralp' Adlı Üyenin İmzası

Herkese sevdiği ve becerdiği şeyden soracaksın...
Bir köpeğe göre kemik yemek,
bir dişi aslana göre avı iyi avlamak,
bir sırtlana göre en büyük parçadan bir et kapmak bir sanattır...
Fakat yukarıdaki ismi zikredilen canlılarda daha aşağıda olan bir mahluk türü daha var...
israil...
Malesef onlara göre insan öldürmek en büyük zevk ve sanattır.
Biz insanlara gelince,
Bizi öldürmek isteyenin başını ezmek boynumuzun borcudur...
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Tarihi Hissetmek...
« Posted on: 09 Ocak 2009, 15:37:59 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
07 Kasım 2008, 17:21:53
Enes,Elif,Nural
Aktif Üye
*
Üye No: 6159
Teşekkür Sayısı: 164

« Yanıtla #1 :»

TARİH BİR YAŞAMDIR. YAŞAYANA VE TARİHE DOKUNABİLEN VE BİZLER GİBİ DOKUNMAYA ÇALIŞANLARA NE MUTLU!!!

tebrik ederim sunguralp  göreve çok güzel  bir konuyla başlamışsın hayırlı olsun  Smiley  yüreğine sağlık ahanda çiçek '
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2008, 18:26:12 Gönderen: Elnur » Logged

07 Kasım 2008, 18:11:53
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 10950
Teşekkür Sayısı: 405

« Yanıtla #2 :»

Beğendim..Tebrik ederim...

Şimdilerde üzerinde bir takım emeller beslenen Urfa ve Güneydoğu bölgesini HAÇLI İSTİLACILARDAN, Antakya Prensi  Reymon De Puvatye'nin cenk meydanında cesedini bırakarak TEMİZLEYEN, Başbuğ Yiğit AKSUNGUR'un 21.ci asırda yaşayan torunu, Birlikteforum'un tarih moderatörü sayın Sunguralp'e başarılar diliyorum..

Açılış çok güzel....Ayrıca pek adetim olmasada ,aşağıdaki sembolleri forumda bir başkası için ,bir kez daha ne zaman kullanıp kullanmayacağımı şimdiden kestiremiyorum..  ...... ..

İnancı,boyu,soyu ve töreyi hep gözetmen,ATAN Başbuğ Aksungur gibi, modern çağımızın Hollywood yapımı,Vatikan destekli EVANGELİST HAÇLI planlarına karşı vakur ve dik durman temennilerimle....

Bolkar................................................................

07 Kasım 2008, 19:32:35
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 569

« Yanıtla #3 :»

Değerli büyüğüm,Bolkar Hocamızın bu kadar iltifatına ilk kez şahit oluyorum.

Konu gerçekten güzel olmuş.

Ancak sunguralp'e ben bir yönetici olarak uyarıda bulunacağım.

Yapılan her güzel iş,ardından yapılması gereken diğer güzel paylaşımın refaransı olmalı.

Yani artık yapacağın her paylaşımın,bu paylaşımından bir adım önde olması şart.

Bu uğraşında,kendini geliştireceğine ve bilgilerinin üzerine yenilerini ekleyeceğine eminim.

Kolay gelsin.
Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
09 Kasım 2008, 22:56:02
Moderator
*
Üye No: 2650
Teşekkür Sayısı: 306
Bağımsızlık biz Türklerin değişmez elbisesidir...

« Yanıtla #4 :»

Alıntı:Bolkar tarafından gönderildi.
   Beğendim..Tebrik ederim...

Şimdilerde üzerinde bir takım emeller beslenen Urfa ve Güneydoğu bölgesini HAÇLI İSTİLACILARDAN, Antakya Prensi  Reymon De Puvatye'nin cenk meydanında cesedini bırakarak TEMİZLEYEN, Başbuğ Yiğit AKSUNGUR'un 21.ci asırda yaşayan torunu, Birlikteforum'un tarih moderatörü sayın Sunguralp'e başarılar diliyorum..

Açılış çok güzel....Ayrıca pek adetim olmasada ,aşağıdaki sembolleri forumda bir başkası için ,bir kez daha ne zaman kullanıp kullanmayacağımı şimdiden kestiremiyorum..  ...... ..

İnancı,boyu,soyu ve töreyi hep gözetmen,ATAN Başbuğ Aksungur gibi, modern çağımızın Hollywood yapımı,Vatikan destekli EVANGELİST HAÇLI planlarına karşı vakur ve dik durman temennilerimle....

Bolkar................................................................

Saygıdeğer hocam teşekür ederim... Elimden geldiğince dik durmaya, siz büyüklerime ve atam AKSUNGUR'a layık olmaya çalışacağım...

İltifatlarınız ve yorumunuzla beni çok sevindirdiniz hocam, tekrar teşekkür ederim.

Alıntı:Savtegin tarafından gönderildi.
Değerli büyüğüm,Bolkar Hocamızın bu kadar iltifatına ilk kez şahit oluyorum.

Konu gerçekten güzel olmuş.

Ancak sunguralp'e ben bir yönetici olarak uyarıda bulunacağım.

Yapılan her güzel iş,ardından yapılması gereken diğer güzel paylaşımın refaransı olmalı.

Yani artık yapacağın her paylaşımın,bu paylaşımından bir adım önde olması şart.

Bu uğraşında,kendini geliştireceğine ve bilgilerinin üzerine yenilerini ekleyeceğine eminim.

Kolay gelsin.

Saygıdeğer hocam yukarıda yazmış olduklarınızı gerek Tarih ve Strateji gerek sitenin diğer bölümlerinde göz önünde bulunduracağım...

Yorumlarınız ve tespitlerinizle beni çok sevindirdiniz hocam teşekür ederim...

SAYGILARIMLA...
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2008, 23:05:01 Gönderen: sunguralp » Logged

10 Kasım 2008, 15:01:33
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 377
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #5 :»

Bu gibi berbat olayların yanı sıra, Türkiye'deki bazı komiklik yaptığını sanarak OSMANLI ve OSMANI PADİŞAHLARINI alaya alan filmlerin beyaz perdedeki yerini koruduğunu görüyoruz. Tarih ciddi bir iştir. Tarih adıyla ve Tarihe altın harfle yazılanlarla dalga geçmeye hiçbir kimsenin hakkı yoktur....

pek yapacak bir yorumum yokkk gerçektenn güzelll emeğinee sağlıkkkk  Wink
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

***€d€p ß!r t@c !m!$ nUr-! Hüd@'d@n***
***g!y 0l t@cı €m!n 0l h€r ߀l@d@n***

Mail Olma Dünyaya Çün Bi-vefadır Bi-vefa;Mekrine Aldanma Zirapür Cefadır Pür Cefa...

Her şey ayrı yazılır..
Tüm içinde kalmadan bir bütün olmayı bilene..
Her şey bir şeydir, bir şey her şeydir..
Bütün ben'ler bir tek sen'in içindedir.

“Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.” (Talak:7)

11 Kasım 2008, 17:59:15
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 271
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #6 :»

Sunguralp kardeşim değerli bir yazı ile görevini layıkıyla yerine getirebileceğini göstermiş. Savtegin abimin tebrik ve uyarısını da çok iyi anlıyorum. (bende aynı uyarılarla karşılaşıyorum çünkü) Wink

Tarih, diğer hiçbir yerde tadamayacağınız bir zevki taddırır size. Hele ki filme, belgesele gerek kalmadan gözünüzde canlandırabiliyorsanız okuduklarınızı sizin için her zaman hazır bir beyin jimnastiği aracı olacaktır. Olaylar arasında ki mantığı veya mantıksızlığı yakalar, düşüncelerinizde dedektiflik yapabilirsiniz. Üstelik illaki tarih okumak için tarihçi olmanız gerekmez. Hangi mesleği yaparsanız yapın tarihten faydalanmanız, tad almanız mümkündür. Ve belki de en önemlisi nerde olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın tarihten sizin için çıkacak bir ders mutlaka vardır. Kendiniz yanlışa düşmeden, başkalarının hatalarından ders almanızı sağlayacak onlarca örnek bulabilirsiniz.

Tarih bölümünde bize bu hazzı yaşatma ve yollarımıza geçmişten ışık tutma görevini üstlenen kardeşim her yazısında biraz daha hem kendine hem bize birşeyler katarak ilerleyecektir muhakkak. Bu mesajında bunu rahatlıkla görmemiz mümkün. Bizde elimizden gelen desteğimizi esirgemeyiz ve özellikle Bolkar, Savtegin, Wolt abilerimizde desteklerini esirgemeyecektir.

Şimdiden emeğimize sağlık diyelim... Wink 
Stj. Av. Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Tarihi Hissetmek...

Gitmek istediğiniz yer: