Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

Ölüm ve Forum Ahalisi.

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Ölüm ve Forum Ahalisi.
Cevap SayısıCevap Sayısı: 59 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 3886 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 2 3 [4] 5 6 7 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ölüm ve Forum Ahalisi.  (Okunma Sayısı 3886 defa)
21 Ekim 2008, 00:54:02
Aktif Üye
*
Üye No: 5619
Teşekkür Sayısı: 248

« Yanıtla #27 :»

Alıntı:conan10 tarafından gönderildi.
Umut ve korku..

Korku, ölümden korkmak mı yani. O zaman şunu diyebiliriz. Ölümden korkuyor muyuz: ''Hayır korkmuyoruz. Tek korkumuz, hesap günü huzura boynumuz eğik çıkıcağız. Hesaplaşmaktan korkuyorum.''

O zaman sen umutlu değilsin ki, sadece korkuyorsun ama umutlu değilsin. Üzerinde yaşadığın bu dünyada günahlarının fazla olduğunu belirt ve pes et. Korkmak işte budur. Pes etmek. Buna göre de sen umutlu olmuyorsun.

conan kardeş beni yanlış anladın
bak sana bi kıssa anlatayım;
Cenab-ı hak bir kişi cennete gircek dese biz ne demeliyiz;benim sevabım çok ben zaten girerim diye peşin değil acaba ben miyim demeliyiz.
Yine cehenneme bir kişi girecek dese;ben zaten günahkarım kesin benimdir  değil acaba ben miyim demeliyiz
Yani korku ile ümit arasını dengelemek lazım
Umarım anlatabilmişimdir...
yasmin' Adlı Üyenin İmzası

Yalnız, duymuş olduğunun sağırı, görmüş olduğunun körüdür..
Ölür, ölür öldürür.. Öldürür, öldürür ölür.
Duyduklarını unutur, duyacaklarını düşünür.

21 Ekim 2008, 01:16:42
kenanconan
Süper Üye
*
Üye No: 5562
Teşekkür Sayısı: 615

« Yanıtla #28 :»

Alıntı:medcezir tarafından gönderildi.
verdim repini yasemin  Wink

Yav ben bununla ilgili MSN hesabı açmıştım. yasmin@deyin_bana.com diye Grin

Neyse konumuza dönecek olursak; Smiley
(İlk önce hemen alıntımı yapayım)
Alıntı:medcezir tarafından gönderildi.
Sevgili Conan insan Kullugu ölümden korkusunu atmak yada baska sevdalar icin yapmaz bu bir
Elbette emin degilim yapiyorum kullugumu umuyorumki ALLAH kabul etmistir ...
surda cikip bana bir kisi desinki BEN YAPTIGIM IBADETDEN EMINIM KESIN DOSDOGRUDUR KESIN KABUL OLMUSTUR  diye sen ne istersen bende onu yaparim söz .
ücüncüsü eger ölümü cokca hatirlamasaydim inan korkmazdim simdi bu konuda sana yaziyor olmazdim bundan eminim iste .
Efendimizin sav o hadisini cok iyi biliyorum Conan  Tongue ama ben henüz nefsini kendini bilme asmasindayim
KENDIMIZI BILICEZKI RABBIMIZI DINIMIZI BILICEZ iste ozaman kulluk noktasinda ve Hak-Tealayi Resulullahi sav sevme gercekten saygi noktasinda
insani kamil makaminda yol alabilelim ...
Ayrica Allahtan korkmak insani Hak-Tealaya saygiya götürür laubaleliklerden uzak tutar.
Seni anliyorum bende bundan iki sene önce ayni seyleri söylüyordum inatla Embarrassed

NEDEN INSANLAR ALLAHTAN KORKAR NEDEN ? NEDENI COKACIK COK SEVEN KIRMAKTAN KORKAR CONAN YANILIYORMUYUM...

Hmm, başlayalım. Sanırım son cümleler saptırılmış. Hala ALLAH'tan korkmak'la, ölümden korkma'yı ayırt edememişsin. Yada benim öyle söylediğimi ima etmişsin.. yada böyle bişey işte. Smiley

Peki şimdi sana ilk yorumlarınla alakalı (ilk yorumun Ölümden korkmak, son yorumun ALLAH'tan korkmak olmuş) bişey soruyorum.

Sorayım mı? Huh? Smiley

Sorayım bari. Grin

Günahlarınla yaşamak mı istersin, yoksa ölmekten korkmayıpta günahını bilmek için huzura çıkmak mı?

Gün gelecek ve ölümü tadacağız. Bu korkuyla mı yaşayacağız, korkuyu yenmek için ibadetimizi eksik bırakmamamalıyız.

surda cikip bana bir kisi desinki BEN YAPTIGIM IBADETDEN EMINIM KESIN DOSDOGRUDUR KESIN KABUL OLMUSTUR  diye sen ne istersen bende onu yaparim söz

Şimdi bunu diyen mi sadece ölümden korkmuyor sence? Sevabı ve günahı asla bu dünyada hesaplamamalıyız. Ama günahtan kaçmalıyız. Sen bu dünyada hesap yapmış gibi konuşuyorsun (sanki..)
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 16:21:06 Gönderen: conan10 » Logged
conan10' Adlı Üyenin İmzası

ölünce sevemezsem seni...

21 Ekim 2008, 08:53:43
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #29 :»

Alıntı:conan10 tarafından gönderildi.
Bazı arkadaşların ilk soruya verdiği cevaplar tüylerimi ürpertti. Ölümden neden korkuyorsunuz ki? Acaba kabir başındaykende korkacak mısınız? Yok yok siz ölümden felan korkmuyorsunuz? Yaptığınız amellerden korkuyorsunuz. Hesap endişelerinizden korkuyorsunuz.

[/b]

Önce alnından öpüyorum böyle fikrini "cart" diye ortaya koyduğun için. Wink Sadece bu sorun için sana +rep. Hatta madem yönetim düz üyeye günlük bir rep hakkı vermiş, ben sırf bu sorun için aklıma geldikçe değişik günlerde sana rep vericem inş. Smiley

Sakallı Celal diye bir filozof varmış Osmanlının son, Cumhuriyetin ilk yıllarında. Yazılı hiçbir eseri yokken "altın" değerinde sözler bırakmış arkasında.
    Bunlardan birisi de şu: "Meşrutiyeti getirdik olmadı, cumhuriyeti kurduk olmadı. Biraz ciddiyete ne dersiniz?"

Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri bence "ciddiyet" sorunu. Üzüm üzüme baka baka kararır hesabı dini yaşama konusunda da "laubalilik" tüm benliğimizi sarmış.

Efendimiz'(sav)in ve ashabın yaşadığı hayattan taban tabana zıt yerlere savrulmuşuz. Herkes kendinden kötüye bakarak "Ülen ben her halde cennete giderim" diyor içinden.

Beni ölümden korkutan en temel ayet şu "lokman 33. ... ALLAH'ın vaadi haktır,sakın dünya hayatı sizi kandırmasın ve şeytan ALLAH'ın affına güvendirerek sizi aldatmasın."

Dünya açken israf ediyoruz israf ettiğimizi bile fark etmiyoruz, En korkunç günahların başlarında gelen "gıybet" günahını, "dedikodu" örtüsünün altına saklamışız o günahın dibine kadar girerken "yüzüne de söylerim veya ama ben doğruyu söylüyorum" diyerek kul hakkı günahının ciddiyetini dahi fark etmiyoruz. O öyle ciddi bir günah ki "helalleşmeden ölmenin nasıl bir facia" ile sonuçlandığını merak edenler kaynakları açıp okusun.

En ufak bir işimizde o vaktin namazını yiyiveriyoruz veya pc başında oturup sabah namazına kalkamayarak "ALLAH affetsin" deyip hiç bir şey yokmuş gibi hayatımızı devam ettiriyoruz.

Daha binlerce "laubaliliğimiz" var din adına. Ya da benim "laubaliliklerim" var diyeyim.

Yaşarken bunları düzeltmem lazım Conan.Ölümde fişim çekilince düzeltme şansı da elimden alınmış olacak. Ölümden korkum ondan. "ALLAH affeder" veya "Tövbe ederim" düşüncesiyle battığım bataklıktan, ölmeden önce kurtulmam lazım. Sad

« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 09:01:43 Gönderen: KILÇIK » Logged
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
21 Ekim 2008, 15:24:07
kenanconan
Süper Üye
*
Üye No: 5562
Teşekkür Sayısı: 615

« Yanıtla #30 :»

Yaşarken bunları düzeltmem lazım Conan.Ölümde fişim çekilince düzeltme şansı da elimden alınmış olacak. Ölümden korkum ondan. "ALLAH affeder" veya "Tövbe ederim" düşüncesiyle battığım bataklıktan, ölmeden önce kurtulmam lazım.  Sad

Anlatılmak, yani verilmek istenen cevap ölümden korkuyoruz değil, bu dünyada yaptıklarımız, mahşer gününde hesaba çekileceğinden korkuyoruz. Dünyadaki hakkını yediğin kulların karşısında hesaplaşacağın için korkuyorsun, annemize ve babamıza ''of'' demenin hesabını, modernleşmenin(!) yada TV karşısında bikinili mankenleri izlemenin hesabını nasıl vereceğin seni düşündürüyor.

Ama bana ölümden korkuyorum demeyin. Bende diyorum ki sırf bunlar (günahların) için ölümden korkuyorsanız bu daha da acı birşey.

Bir örnek verelim mi, belki daha da anlarsınız;
Okulda, Edebiyat dersindesin ve konu,... atıyorum ''Edebi türler.''(Sadece örnektir).
Edebiyat öğretmenin anlattığı konuyu deftere geçirmen gerekirken sen geç kaldın ve o konuyu ''daha sonra arkadaşımdan alırım'' diyerek sen yarına bıraktın. Ama aslında yarına bırakmayacaksın. Çünkü yarın o konudan, beklenmedik biranda öğretmen seni sözlü yapacak. Hazırlıksız yakalandın. Kiss

Benzer bir örnek;
Dünyada, ALLAH (c.c.)'ın sana verdiği Hayat dersindesin ve konu,... atıyorum ''ALLAH (c.c.)'a ibadet.''
Bugün kılman gereken namazı, sıradan bir bahane üreterek yarına bıraktın. Ama aslında yarına bırakmayacaksın. Çünkü yarın ALLAH-u teala seni ''sözlü'' yapacak. Hazırlıksız yakalandın.

Yani ölümden korkmamak için hiçbirşeyi yarına bırakmayın, yarına bırakırsanız, şeytana bırakmış olursunuz işinizi. Ölüm ne zaman gelirse gelsin, senin için çok erken sayılır.

Tamam kabul, hiçbir insan ''ben cennete girerim'' diyemez.
O insan daha önce ne kadar günah işlediyse ALLAH (c.c.)'a tövbe ederek bundan sonra gerçek bir kul gibi olacak, yaptığı günahları unutacak. Hesap yapmayacak, işte o zaman yaptığı ibadetiyle birlikte huzurlu bir hayat yaşar. Böylece cennete girmesini garanti olarak görmese de yaptığı ibadetini bildiği için ölümden korkmaz.

Sizde tövbe edin, şükredin huzurlu bir şekilde ölüme hazırlıklı olun. Unutmayın, ölüm hep gölgeniz olur.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 16:07:55 Gönderen: conan10 » Logged

21 Ekim 2008, 17:19:57
Ziyaretçi
« Yanıtla #31 :»

Conan bana seni tebrik etmek düser ALLAH yolunu acik etsin Kamil insan makamina yüceltsin ...
Ama benim kast ettigim ki KILCIKTA hemen hemen ayni seyden bahsetti Insan IBADETLERINI YAPAR YAPARDA BUNLARA GÜVENEMEZ
icim rahat allaha sükür Rabbimin emirlerine uymaya calisiyorum nafilelerle ona yaklasmaya calisiyoruz ne kadar becerebiliyoruz Hak-Teala bilir.
Ölüm ALLAH ve Resulüne sav kavusma Insallah bizde o kullardan olma serefine erisiriz
cok sevdigim bir Dua:

''ALLAH'IM! ÖMRÜMÜN EN HAYIRLI ANINI SON AN,AMELİMİN EN HAYIRLISINI SON AMELİM VE GÜNLERİMİN EN HAYIRLISINI İSE SANA KAVUŞTUĞUM GÜN KIL...AMİN''"
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 17:21:17 Gönderen: medcezir » Logged

21 Ekim 2008, 17:23:26
...€dep Ya Hu...
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 447

« Yanıtla #32 :»

eyvallah...medcezir

bu konuyaa yorum yapmakk pek içimden gelmedi nedense ama ayrıyetten conanla görüşücemmm
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 17:23:47 Gönderen: ***ß!r!c!k*** » Logged
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

21 Ekim 2008, 17:29:18
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 :»

Biricik bildiklerini bizimle paylas olmazmi vallahi iki gündür kendimi karismis hissediyorum.
KORKUYORUM yalanmi diyeyim napayim elimden geldigince korkularimin sebeplerini acikladim
Bu konuyla ilgili Savteqin Hocamizin da görüslerini merak ediyorum Bizi bilgilendirirlerse cok iyi olucak nedir
bu korkudaki yada Ümitteki denge nasil aciklanabilir...?
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 17:30:28 Gönderen: medcezir » Logged

21 Ekim 2008, 17:38:02
...€dep Ya Hu...
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 447

« Yanıtla #34 :»

kardeşimmm bizler ibadetlerimizi yaratan kesin kabul ederlikle yapmayızz(ya kabul ederslelerle ) yaparız burdaki şüphe bundandır....

conanında dediği gibi elimden geleni yapıyorum bu konuda eminim(belki daha iyisinide yapabilirim)ama yaptıklarım hususunda eminim ama ya peki olamadıklarım.....

buda insanı korkutur o konuda çok haklısınn..ama şimdilik pek düşüncemi açmak istemiyorumm

21 Ekim 2008, 19:35:52
Aktif Üye
*
Üye No: 121
Teşekkür Sayısı: 611

« Yanıtla #35 :»

saçma bir tartışma..insanlar ölümden korkabilir..nasıl öleceğinden nasıl acı çekeceğinden korkabilir..ölüm anı nasıl bişey? ne gibi bir acı olur? nefesinizi tutun deneyin nasıl bir zorluk? ben boğulma tehlikesi atlattım 2 sene önce nasıl bir acı olduğunu biliyorum epeyce yaklaştım..ölmedim ! ama ölmediğim halde korkunç bir acı yaşadım! FİZİKSEL ACI KORKUNÇTU! nefes almaya çalıştıkça için suyla doluyor ciğerler şişiyor gözlerin ve kulaklarında korkunç bir acı basınç! bu sadece başlangıç! bide öldüğünü düşün! ölmek o kadar kolay değil..tereyağından kıl çeker gibide değil..birde bütün bunların birde yanında manevi ızdırapda cabası,o anda ahiretten çok ,geride bıraktıklarına dünyaya öyle bir bağlanıyorsunuz ki!! kurtulmak için deli gibi çırpınıyorsunuz..sevdiklerinizin sizin ölümünüzün acısını yaşamaması için , ben çırpındım sevdiklerim için ama kurtulamayacağımı anlayınca..artık bitti dedim ölüm vakti geldi dedim,yapacağım herşeyi yaptım ama ölüyorum dedim ve gözlerimi kapattım,ne olur bu acı bitsin bilincim kapansın diye dua ettim... bilmiyorum korku deyince bana ailemin yaşayacağı acı ve ölürken ki çekeceğim ızdırap geliyor..doğum kolay mı ki ölüm de kolay olsun..heleki farklı bir aleme geçerken nasıl yağ gibi akacaksınız?

herkese göre korku farklıdır ..conan biri korkuyorsa korkuyordur..yok sorgudan korkuyorsun yok yakıştıramadım..

valla insanlar kendileri korkuyorum demişse bunun üzerine gitmek kimsenin haddine değil! ben sorgudan da korkuyorum..korkmam diyen var mı? ödüm de kopuyor... herkesin hataları var hayatta kırdığımız insanlar var.kimbilir bilmediğimiz neler var..gitmişsin ibadetlere takılmışsın.onun dışında hatalar yok mu ? melek misiniz siz ? ben şaşırdım demekki bu forumda melekler var.insanlar korkuyorsa korkuyordur! herkes korkar..korkmam diyende çok inandırıcı gelmedi bana..aynı sana korkuyorum diyenler itici geldi ya..al benden de o kadar..

madem sen herkes korkmasın istiyorsun haydinn arkadaşlar korkmayalım ..oldu mu?
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2008, 19:38:28 Gönderen: ressamsema » Logged

Sayfa: Geri 1 2 3 [4] 5 6 7 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Ölüm ve Forum Ahalisi.

Gitmek istediğiniz yer: