|  | Alıntı: |  |  | conan10 tarafından gönderildi. |  | |  |
| Bazı arkadaşların ilk soruya verdiği cevaplar tüylerimi ürpertti. Ölümden neden korkuyorsunuz ki? Acaba kabir başındaykende korkacak mısınız? Yok yok siz ölümden felan korkmuyorsunuz? Yaptığınız amellerden korkuyorsunuz. Hesap endişelerinizden korkuyorsunuz.
[/b]
| |
 | |  |
Önce alnından öpüyorum böyle fikrini "cart" diye ortaya koyduğun için.

Sadece bu sorun için sana +rep. Hatta madem yönetim düz üyeye günlük bir rep hakkı vermiş, ben sırf bu sorun için aklıma geldikçe değişik günlerde sana rep vericem inş.

Sakallı Celal diye bir filozof varmış Osmanlının son, Cumhuriyetin ilk yıllarında. Yazılı hiçbir eseri yokken "altın" değerinde sözler bırakmış arkasında.
Bunlardan birisi de şu:
"Meşrutiyeti getirdik olmadı, cumhuriyeti kurduk olmadı. Biraz ciddiyete ne dersiniz?" Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri bence
"ciddiyet" sorunu. Üzüm üzüme baka baka kararır hesabı
dini yaşama konusunda da "laubalilik" tüm benliğimizi sarmış.
Efendimiz'(sav)in ve ashabın yaşadığı hayattan taban tabana zıt yerlere savrulmuşuz.
Herkes kendinden kötüye bakarak "Ülen ben her halde cennete giderim" diyor içinden.
Beni ölümden korkutan en temel ayet şu
"lokman 33. ... ALLAH'ın vaadi haktır,sakın dünya hayatı sizi kandırmasın ve şeytan ALLAH'ın affına güvendirerek sizi aldatmasın." Dünya açken israf ediyoruz israf ettiğimizi bile fark etmiyoruz, En korkunç günahların başlarında gelen "gıybet" günahını, "dedikodu" örtüsünün altına saklamışız o günahın dibine kadar girerken "
yüzüne de söylerim veya
ama ben doğruyu söylüyorum" diyerek kul hakkı günahının ciddiyetini dahi fark etmiyoruz. O öyle ciddi bir günah ki "
helalleşmeden ölmenin nasıl bir facia" ile sonuçlandığını merak edenler kaynakları açıp okusun.
En ufak bir işimizde o vaktin namazını yiyiveriyoruz veya pc başında oturup sabah namazına kalkamayarak "ALLAH affetsin" deyip hiç bir şey yokmuş gibi hayatımızı devam ettiriyoruz.
Daha binlerce "laubaliliğimiz" var din adına. Ya da benim "laubaliliklerim" var diyeyim.
Yaşarken bunları düzeltmem lazım Conan.Ölümde fişim çekilince düzeltme şansı da elimden alınmış olacak. Ölümden korkum ondan.
"ALLAH affeder" veya "Tövbe ederim" düşüncesiyle battığım bataklıktan, ölmeden önce kurtulmam lazım.