Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji (Moderatör: murvet) > Binlerin Üstüne Onyedi daha...Rabbe Yürüyenler...

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Binlerin Üstüne Onyedi daha...Rabbe Yürüyenler...
Cevap SayısıCevap Sayısı: 50 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1958 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 [2] 3 4 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Binlerin Üstüne Onyedi daha...Rabbe Yürüyenler...  (Okunma Sayısı 1958 defa)
07 Ekim 2008, 01:53:07
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 10950
Teşekkür Sayısı: 405

« Yanıtla #15 :»

Dostlar,

Bu bölgede sadece enerji kaynakları değil ,ayrıca su savaşlarıda sürdürülüyor..Stratejistlerin "iklim savaşları" adlandırmasında da bulunduğu bu rekabet,bölgenin  su havzalarını kontrol etmeye yönelik..

Zira,iklim değişiklikleri nedeniyle su ihtiyaçları çoğalacağından ,malum bazı ülkeler kendi ülke sınırlarının ötesindeki sulara da şiddetle ihtiyaç hissedecek..

İş sadece su ile kalsa hadi neyse,olay verimli TARIM ALANLARINIDA kapsıyor..

Anadolu ve Mezopotamya TÜRÜN DEVAMI açısından,ihtiyaçları giderecek tüm imkanları üzerinde bulunduruyor.Küresel ısınmanın getirdiği ,İklim değişikliklerinden son derece az etkilenerek,YAŞANABİLİR ORTAMI sunuyor..Sunacak..

Bu konuyla ilgili olarak  BM ve PENTAGON raporları okunmaya değer..

Kuzey Irak ve GÜNEY DOĞU ANADOLU  Gertrude Bell isimli HATUNUN cetvelle böldüğü,ancak jeopolitik bağlamda BİRBİRLERİNİN DOGAL UZANTILARI,PARÇALARI olan coğrafyalar..(Doğal hali yekpare,tek parça..)

Bu bölgenin 50 milyon varil petrol rezervine, ayriyeten  1.5 Trilyon Dolarlık Kerkük petrol değerine sahip olması ,elbette kıymetini çok daha artırıyor...

Başta Dicle-Fırat gibi ANADOLU su DEPOLARININ dışında olarak,Kuzey Irak'tan çıkan Zap,Diyala,Adhaim gibi Irmaklar bölgenin cazibesini kışkırtıcı hale getiriyor..

Ancak gelin görün ki,birbiriyle eklemlenmemiş  ANADOLU ve KUZEY IRAK mıntıkaları ,batılı HAÇLI SÖMÜRGECİLERE toplam faydayı  sağlayamıyor..Haritayı açıp inceleyen sade insanlar bile bu kanaate kolaylıkla varabilirler..

Jeopolitik esaslara göre,bu her iki bölge birbiriyle bütünleştirilmek zorundadır..Kuzey Irak,Anadolu'nun Güneydoğusuna eklemlenerek,İskenderun körfezinden denize çıkartılmaya muvaffak olunduğunda DÜNYANIN EN ÖNEMLİ EKONOMİK-SİYASİ alanlarından biri haline gelmesi işten bile değildir..

Şimdi bu işin detaylarına daha fazla girecek değilim..Yeterince anlaşıldığı kanısındayım.

İşte,yukarıda anlatmaya çalıştığım bu bütünleşmeyi sağlamak için,yani ANADOLU'nun bir kısmının kopartılma hedefinin gerçekleştirilmesi için, KÜRTÇÜLÜK ve PKK,EMPERYALLER tarafından ustalıkla,BÜYÜK DESTEKLERE mukabil  olarak  kullanılmaya devam etmektedir..Sonuçlarını da acılı şekilde yaşıyoruz..

Vakti saati geldiğinde,şu an kullanılan  TAŞERONLAR tasfiye edilecekler,arkasındaki Hollywood yapımı asıl senaryolar sahneye konacaktır..O vakit iş işten çoktan geçmiş olacaktır..

Türkiye bu oyuna direnmeye devam etmektedir..

Şimdilik kaydıyla..................Bolkar..............

Not 1 :

GAP bölgesi ve Hatay,İskenderun mıntıkasında yabancıların arzi satın alma gayretleri,bazı yabancı ülke uyruklu kadınların,bu bölge illerinde doğum yapma çabaları vs...

Not 2 :

Suriye ve İsrail arasındaki en önemli çatışma konusunu teşkil eden,İsrail işgalindeki GOLAN tepelerindeki su kaynakları üzerindeki anlaşmazlık......İncelemeye değer konulardan...
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2008, 11:28:24 Gönderen: Bolkar » Logged

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Binlerin Üstüne Onyedi daha...Rabbe Yürüyenler...
« Posted on: 09 Ocak 2009, 15:37:19 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
07 Ekim 2008, 07:39:05
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #16 :»

Alıntı:Savtegin tarafından gönderildi.

Alınan önlemleri yetersiz görüp,bu olmasaydı olmazdı demek en hafif benzetmeyle konuyu bilmemektir.

Sorunun cevabı belli değil mi?

Kuzey Irakta ipler kimin elinde,kim tutuyor tasmaların zincirini?

Neden büyük resime bakmak yerine ufacık bir detayda boğuluyoruz?

pkk kurucuları Yahudiler değil mi?

Çekiç güç denilen abdliler bu işin koruyucusu ve hamisi değilmiydi?

Sorunun cevabı hala mı o kadar karışık görünüyor?

Alın cevap o zaman abd burdan gitmeden,elini çekmeden siz nereye karakol kurarsanız kurun evlatlarımız şehid edilecek.

Bunu yapabilecek bir siyasetiniz yoksa bunun adı Türkiye'yi böl-mek-tir.

Dengeler içerisinde Rusya'yı,Çin'i,İran'ı kullanamıyorsanız bu sizin sonunuz demektir.

Neden kimse görmüyor bunları sizce ben ve ya benim gibi düşünenler mi çok zeki yoksa görüpte susanlar mı satılmış?

Arkadaş Dünya'ya hakimiyetin yolu üç bölgeden geçer;tarihte bu hep böyle oldu,bu günde böyle.

Kafkasya,Bağdat ve Afgan sınırına kadar olan toprakları elinde tutamayan,kullanamayan devletlerin hiç birisi süper güç olamaz.Olamadı olamayacaktır.

Siz bu gün Irakta ve Güney Doğuda olanlara hala isyan gözü ile mi bakıyorsunuz?

Sizce Gürcistan için Rusya boşuna mı fırtınalar kopartıp,Çeçenya'da katliamlar yapmaya 200 yılı aşkın bir zamandır devam ediyor?

Abd Afganistan'a gerçekten Taliban için mi geldi?

Açın gözlerinizi ya bu siyasete uygun ve bunları boşa çıkaracak bir siyaset üretecek insanları getirin başa ya da çok yakında olacaklara hazır olun.

Bırakın Şehidlerimizi rahat uyusunlar.Mekanları cennet olsun.Anaların yüreği,sevgililerinin,nişanlılarının gönülleri bununla avunsun.

Var mısınız bir stratejik derinliğe?

Hürriyetsiz,Milliyetsiz,Cumhuriyetsiz,Zamansız,Yeni Şafaksız,Stvsiz,Atvsiz,Showsuz,kanaldesiz,startvsizi bir gerçek değerlendirmeye.

Kirsiz ve küfsüz.

Varsanız buyrun başlayalım.

Yukarda bence başlamak için yeterli malzeme fazlasıyla var.

Hocam bunları konuşalım ve yazalım işte... Olayların ertesindeki toplumsal balık hafızamızın henüz devreye girmediği şu kıymetli zaman dilimini "hüsn-i zanla" şehit olduğuna inandıklarımıza ağıt yakarak geçirmeyelim...

Şehadet konusuna girdiğim gibi çıkıyorum. Asıl derdim o değil ve yazılanlar ikna edici...  Yazanlar sağolsun...

Bakın yazacaklarım "toplum mühendislerinin" eseri olabilir. Ama düşündüklerimi yazıyorum ve belki benim gibi düşünenlerin hislerine tercüman oluyorum... O yüzden Bolkar gibi Savtekin hoca gibi üstadlardan "neden böyle düşündüğümü" eleştirmeleri yerine, düşüncelerimin arızalarını ortaya koymalarını rica ediyorum. Savtekin hoca yazıma cevaben yazdığı ilk yazısında kelime aralarında, "canıma okuma" girişimlerinde bulunmuş(anlayana). Smiley Ben hocamı anlarım ama ya toplumda veya forumda benim gibi düşünüp de düşündüğünü yazamayan ve sizin yazdığınızdan "Böyle düşünmek ihanetmiş meğer, demek ki bu düşünceleri kimseyle paylaşmamak lazım" sonucuna varıp "riyakarca" yaşayıp düşünmeye devam edenler varsa?

Şimdi konuya yeniden dönüyorum... Evet Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) işlemeye devam ediyor. Evet bu bölgedeki çıkarılan huzursuzlukların tamamının kökünde bu var.

Ama biz kökle uğraşamıyoruz ki. O konuda elimizden birşey gelmiyor. Ama maşayı tutan ellere bir şey yapamasak da en azından maşalar üzerinde konuşmamız gerekmiyor mu?

Yine samimi yazıyorum. Benim ordumun yönetim kademesine hiç güvenim yok. Birçokları gerek Dağlıca Baskını gerek Aktütün baskını için "ihmal" sözcüğünü kullanmayı seçiyor. Ama benim hiç "ihmal" yazasım gelmiyor. Klavyemle "ihanet" yazmak istiyorum ama o kadarını yazmaktan korkuyorum doğrusu...

Gerek Umut Kitabevi baskını sonrasında ortaya çıkan veya çıkarılan iğrenç sonuçlar, gerek Ergenekon soruşturması kapsamında öğrenmemize izin verdikleri kadarıyla öğrendiklerimiz ( tabii orada da kirli veya yönlendirmeli bilgi çoktur) gerek Dağlıca Baskını sonucunda ortaya çıkan bazı bilgi ve belgeler benim midemi bulandırıyor.

Bakın bugün yeniden OHAL konuşulmaya başlandı. Bence Ohal demek o yöre insanını yeniden ve temelli kaybetmek demek olacaktır. Sistemin içerisine çekilen oylar yakılacak canların sonucunda yeniden sistem dışına kayacaktır.

Şimdi benim ne düşünmem lazım? "Aman BOP yürüyor birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" diye Ordu tarafından yapılan bariz yanlışları görmeyeyim mi?

"Zaten bana böyle düşündürülmek için uğraşılıyor eğer perde akasını göremiyorsam bir müddet düşünmeyeyim" mi diyeyim yoksa?

Savtekin hocam yukarıdaki alıntıda "Açın gözlerinizi ya bu siyasete uygun ve bunları boşa çıkaracak bir siyaset üretecek insanları getirin başa ya da çok yakında olacaklara hazır olun." demişsin. Bu sözünden, bu planı boşa çıkaracak insanların iktidarda olmadığı sonucunu çıkardım. Bu iddiayı ortaya koyuyorsan bir önerin de vardır herhalde "planı boşa çıkarabileck insanları bulma adına..."
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
07 Ekim 2008, 22:13:18
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 569

« Yanıtla #17 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
Hocam bunları konuşalım ve yazalım işte... Olayların ertesindeki toplumsal balık hafızamızın henüz devreye girmediği şu kıymetli zaman dilimini "hüsn-i zanla" şehit olduğuna inandıklarımıza ağıt yakarak geçirmeyelim...

Aceleciliği ben anlarım…Hatta hakda veririm.Ama sevgili kardeşim yara sarılmadan mücadeleye girilmez.Öncelikle millet şehitlerini bağrına basmalı ki gidenlerin gözü arkada kalmasın.Bir annenin yüreğinin ateşini söndürmezsek işte geldiğimiz noktada manşetler “Aktütün’ün ölü çocukları”diye atılır ve tahriklerde başlar.

Savtekin hoca yazıma cevaben yazdığı ilk yazısında kelime aralarında, "canıma okuma" girişimlerinde bulunmuş(anlayana).

Allah biliyor ya bunu hiç düşünmedim.Belki ilk günün verdiği üzüntü ve hüzün nedeniyle ifadeler klavyeden dökülürken haddini aşmıştır.Kusuruma bakma,hakkını helal et kardeşim.

Ama biz kökle uğraşamıyoruz ki. O konuda elimizden birşey gelmiyor. Ama maşayı tutan ellere bir şey yapamasak da en azından maşalar üzerinde konuşmamız gerekmiyor mu?

İşte bu noktada ben sana katılmıyorum değerli kardeşim.

Düşünüyorum.

Tarihi ve siyaseti anlamaya çalışıyorum.

Üstünde yaşadığımız ter kürenin dengelerine bakıyorum ve sonuçta ben sana katılmıyorum.

BOP ve kökeni ile uğraşabilecek ve dağıtabilecek bana göre yer yüzünde şu an iki temelli ve büyük kültür var.

Bunlardan birisi Türkler diğeri ise İran kültürüdür.

Bu iki medeniyetin açılımı ve değerlendirmesi yapıldığı zaman karşımıza çıkan en önemli gerçek “bu iki medeniyetin köklerinin bilinmeyene kadar uzandığı gerçeğidir.”Bu iki milletin dur demesi sadece kendilerini değil daha bir çok akraba ve yakın medeniyetide harekete geçirecek unsurlardır.Orta Asya ve Orta Doğunun kapısı olan bu iki milleti aradan çıkarmak çok kolay olsaydı bu çoktan gerçekleştirilirdi.

Bu gün bile bunların yok edilmesinden değil bölünmesinden söz edilebilmektedir.

Eğer bu işin nasıl durdurulabileceği konusunda somut örnek derseniz karşımıza  iki örnek çıkar ki birisi savaş olarak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı diğeri ise yönetici olarak II.Abdulhamit ve Atatürk dönemleridir.

Verilen örnekler aslında çoktan gerçekleştirilecek BOP ve ya versiyonlarını en azından engellemese bile geciktirmiştir.

Maşalarla uğraşmak bizi sonuca götürmez.Bizi sonuca götürecek olan maşayı tutan eli kırabilmekten geçer.Bununda yolu o bilince sahip bir toplum ve o toplumun özünden çıkmış olan iradedir.

Ama benim hiç "ihmal" yazasım gelmiyor. Klavyemle "ihanet" yazmak istiyorum ama o kadarını yazmaktan korkuyorum doğrusu...

Bu çok ağır bir itham sevgili kardeşim.Yetersiz bilgilendirme ile birilerine bunu söylemek çok ama çok büyük vebaldir.Benim için bir Müslüman’ın ihaneti demek neredeyse”Küfr’e”denktir.Hele bu bilgilendirmeyi bizim medyamız gibi kimin eli kimin cebinde bir medya yapıyorsa.

Bu sözünden, bu planı boşa çıkaracak insanların iktidarda olmadığı sonucunu çıkardım.

Evet öyle.Gereken dinamizmi ve inancı göremiyorum.Kesinlikle ard niyet aramıyorum.Ancak yeterli derinliği yakalayamadıklarını düşünüyorum.Örnek dersen kendimi siyasetle kucak kucağa hissederim ve taraf olduğumu düşünürüm ki kesinlikle öyle bir niyetim yok.Parti değil önemli olan düşünce şekli ve icraatler.

Ben düşünceyi yetersiz,icraati ise etkisiz buluyorum.

Yani sorun parti sorunu değil.

Bu iddiayı ortaya koyuyorsan bir önerin de vardır herhalde "planı boşa çıkarabileck insanları bulma adına..."

Sen benim bir soruma cevap vermiştin hatırlarsın.Her gün çocuklarla alakalı yaptıklarına dair.
Sakın hadi canım deme.Bence ölü toprağından silkinme bilinçlenme ile olacaktır.Hiç ümitsizliğe düşmeden.Her düştüğünde bir daha kalkarak.

Ben bu konuda çok ümitliyim.Çünkü ben olayları anlattığımda gençlerden hep doğru tepkiler alıyorum.Onlar ne kadar “toplum mühendisiyse”bende o kadar bu “milletin evladıyım”.

Ben inanıyorum milletime.

Hem inanmasam ne olur ki?

Tek kalsam ne olur?

Öyle bir durumda ne yaparım bilmem.Belki de çok başka davranırım.Allah bilir.Ama bu gün eğer öyle bir gün yaşanırsa ve ben sağ olursam,gelenlere hoş geldin demiyecek ve onları layıkı ile karşılayacak bu ülkede birinin yaşadığını biliyorum.

Konuya hocam da dahil olduğu için ben somut örnekleri ondan bekliyorum.

Kendisi bizlere aslında diğer konularda girip çok güncel örneklerle anlattığı derinliği özetleyecektir.

Ermeni Meslesi ile olan bağı,Kürdistan fikrinin hayal perdesinin gerisinde yaşananları.

Su olayının önemini.

Tarihi realite olarak;Kafkasya,Bağdat,Afganistan bölgelerini.Akdeniz Havzasına sahip olmanın yollarını vs.vs.

Ben yine buradan tekrara edeceğim ama Bolkar hocam tarihi derinlik olarak bizlere diğer konularda BOP ve neden biz dur demeliyiz hakkında çok önemli ip uçları verdi diye düşünüyorum.

Saygılar...

Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
08 Ekim 2008, 14:55:12
mürvet
Moderator
*
Üye No: 1191
Teşekkür Sayısı: 519

« Yanıtla #18 :»

Sözün bittiği kanın donduğu yer!
PKK terörünün nasıl olup ta bir türlü bitmediğini bir bölgede çarpışan bir asteğmenin günlüğünden acı dolu itiraflarla okumak ister misiniz?

Bir asteğmenin günlüğünden: Terör niçin bitmiyor?

Aktütün Karakolu'na yönelik terör saldırısı için 5. saldırı dedik ama yanılmışız.

Değil beş, yüzlerce saldırı olmuş bu karakola. Yüzlerce taciz ve saldırıdan söz ediyor Genelkurmay kaynakları.

Aynı kaynaklar PKK'lı teröristlerin son saldırı için 45 günlük ağır silahların katırlarla bölgeye yığıldığı ve bunca hazırlıktan ancak sonra saldırdıklarını söylüyor.

Bu demek ki Aktütün'e saldırı olacağı Dağlıca'ya yapılan saldırı gibi önceden biliniyor, istihbarat ediliyordu!

PKK'lılar askerin gözü önünde saldırı hazırlıklarını yaptılar! Kim kusurlu kim değil, artık bunun çok fazla önemi yok.

Ölen öldü. 17 eve ateş düştü.

Ancak... Dağlıca'da görev yapan bir asteğmenin günlüğüne yazdıklarını tekrar hatırlamakta fayda var.

Dağlıca komutanı Onur Dirik youtube'a düşen ses kaydında Dağlıca da görev yaparken şehit olan bir asteğmenin günlüğünden de bazı bölümleri okuyor. Asteğmen günlüğünü sevdiğine hitaben yazmış... Sevdiğine hitap ediyor, "bir tanem" diyor, "aşkım" diyor ve askerlik süresince, bence PKK saldırıları karşısında neden pasif kalındığını, terörün neden bitmeyeceğini çok iyi açıklayan sözlerini kaydediyor.

Yarbay Onur Dirik okuyor:

Şehit asteğmenin günlüğü:

"Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum.

Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, gidelim öldürelim diyoruz göndermiyorlar.

Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar.

Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz.

Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım."

Yarbay Onur Dirik burada okumayı kesip "Of of... Burada bize küfrediyor" diyor. Sonra okumaya devam ediyor:

"O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık.

Emir vermedi üstlerimiz.

Gene gidelim dedik bırakın gitsinler dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık.

Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten.

On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde."

Şimdi... Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kamuoyu belki hükümet bile orada neler olduğu hakkında çok fazla malumat sahibi değil.

Aktütün Karakolu vurulduktan şehitler verildikten bir gün sonra kamuoyuna duyuruluyor, hükümet bilgilendiriliyor.
Söyleyecek başka söz yok.

NUH GÖNÜLTAŞ/BUGÜN
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2008, 15:12:14 Gönderen: murvet » Logged
murvet' Adlı Üyenin İmzası

!! Dostluk Ariyorsan Burda,
Güven Ariyorsan Burda,
Dürüstlük Ariyorsan Burda,
Eger Yalanciysan Ve Üzmek Istiyorsan,
Yukarda sag kösede X´e bas,
CIKIS ORDA !!

Allahım seni anıp zikretmek nimetine şükretmek,sana layık şekilde ibadet etmek için bana yardım eyle         Hadis-i Şerif
08 Ekim 2008, 21:06:53
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 271
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #19 :»

İlk yazımızın kısmet olmasını hiç istemediğimiz bir konu; ama bazı gerçekler varsa ortada kafayı kuma gömemeyiz. Olayda askerin ihmali var mı yok mu tartışmasına girmenin kimseye bir faydası olmadığını düşünüyorum; çünkü olay ihmal ile alakalı bir durum değil bence. Termal kameralarla, Helikopterlerle her türlü teknik ekipmanla gözetlenen ve baskın yapılacağı bilinen, bu nedenle de bir özel harekat bir jandarma komando bölüğü ve havadan da desteklenen bir karakola (doğru yanlış) 350 teröristin görünmeden gelmesi mümkün değildir. Bunu yapabilecek teknoloji ve güç kimde varsa (hadi saldırıya doğrudan katılmamışlar diyelim) bu teröristlerin buraya kadar gelmesinin müsebbibi o güçtür.

Asıl sorun bu kadarcık şeyi düşünemeyen, ABD'nin anlık istihbarat yalanına inanan acziyet içinde ki yöneticilerdir. Bu yalana kanan kim varsa gerçeği görmek ve basiretli bir şekilde makamının hakkını vermek zorundadır. Sahte dostluk ve müttefiklik yalanlarının kimseye bir faydası yoktur.

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.
Stj. Av. Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)
09 Ekim 2008, 02:25:08
AYIN ÜYESİ
*
Üye No: 8746
Teşekkür Sayısı: 96
ölümde var...

« Yanıtla #20 :»

Şu ''BBG evi gibi gözetliyoruz'' diyen paşa nerde?
Bu cümlenin üzerine böyle birşey oluyorsa,
ben KILÇIK a katılıyorum.
Abd ye israil e lanet okumayla olacak iş değil...
conqueror' Adlı Üyenin İmzası

ALLAH I EN ÇOK SEVEN O NU EN ÇOK ZİKREDENDİR
09 Ekim 2008, 04:17:50
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #21 :»

yav bir bir şeyi kaçırmıyormuyuz !
rahmetli Özal bir ara genelkurmay için neticede benim memurum demiştir anayasaya göre çünkü
eee biz niye bu kadar askerin üstüne gidiyoruz askerin amiri kim hükümet eğer hükümet astına söz geçiremiyorum babında bir şeyler geveliyorsa derhal istifa etmeli yok yanlış yönlendiriyorsada istifa etmeli bu kadar basit konu ben bazı yorumlara bakıyorumda sanki askeri idare varmış gibi bir tarz var yok böyle bir şey. hükümet bu konuda 1 numaralı sorumludur soru şudur asker ne istenmişde yapmamış veya ne istenmemişde yapmış askerin dili bağlı konuşamıyor belli bu konuda hükmete ait eleştri çok az sadece forumda değil genel olarak tüm fatura askere kesiliyor bu doğru bir tavır değildir
bin kere asker talabini ile berzani konusunda sıkıntılarını paylaştı kamu oyuna buna rağmen hükümet bunlarla can ciğer kuzu sarması olmaktan vazgeçmedi manipülasyona dikkat edelim terör konusunda olumlu bir hadise olunca hopp üstüne atlıyıp kendine mal edicen olumsuzluklarda ateşten topu askere atıcan yemezler!

09 Ekim 2008, 19:30:31
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #22 :»

çok çabuk unutuyoruz çokk Sad

09 Ekim 2008, 22:50:53
AYIN ÜYESİ
*
Üye No: 8746
Teşekkür Sayısı: 96
ölümde var...

« Yanıtla #23 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
yav bir bir şeyi kaçırmıyormuyuz !
rahmetli Özal bir ara genelkurmay için neticede benim memurum demiştir anayasaya göre çünkü
eee biz niye bu kadar askerin üstüne gidiyoruz askerin amiri kim hükümet eğer hükümet astına söz geçiremiyorum babında bir şeyler geveliyorsa derhal istifa etmeli yok yanlış yönlendiriyorsada istifa etmeli bu kadar basit konu ben bazı yorumlara bakıyorumda sanki askeri idare varmış gibi bir tarz var yok böyle bir şey. hükümet bu konuda 1 numaralı sorumludur soru şudur asker ne istenmişde yapmamış veya ne istenmemişde yapmış askerin dili bağlı konuşamıyor belli bu konuda hükmete ait eleştri çok az sadece forumda değil genel olarak tüm fatura askere kesiliyor bu doğru bir tavır değildir
bin kere asker talabini ile berzani konusunda sıkıntılarını paylaştı kamu oyuna buna rağmen hükümet bunlarla can ciğer kuzu sarması olmaktan vazgeçmedi manipülasyona dikkat edelim terör konusunda olumlu bir hadise olunca hopp üstüne atlıyıp kendine mal edicen olumsuzluklarda ateşten topu askere atıcan yemezler!

Abi suçlu hükümet diyorsan ben burda yine askeri suçlarım.
Madem hükümet yetersiz, BBG gibi gözetlediği 350
vatan hainine göz yumacağına gitsin ne yapıyorsa
hükümete yapsın.
Ne istiyor mevzide nöbet tutan günahsız askerden?

10 Ekim 2008, 18:58:23
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #24 :»

Alıntı:conqueror tarafından gönderildi.
Abi suçlu hükümet diyorsan ben burda yine askeri suçlarım.
Madem hükümet yetersiz, BBG gibi gözetlediği 350
vatan hainine göz yumacağına gitsin ne yapıyorsa
hükümete yapsın.
Ne istiyor mevzide nöbet tutan günahsız askerden?

bak ben diyorımki söz geçiremiyorsa hükümet kusurludur
yok yanlış talimat veriyorsada hükümet suçludur  asker hükümetin memurudur ben amire bakarım banene astından  endaksii!

10 Ekim 2008, 18:59:24
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #25 :»

Alıntı:Stj. Av. Lütfi tarafından gönderildi.
Show tv de Erdal Sarızeybek var, izlemenizi tavsiye ederim. (bu mesaj sonra silinecek, boşa yer kapatmasın)

gençler şunun linkini bulurmusunuz tam karşısında osman paşa vardı kaçırdık

13 Ekim 2008, 13:00:52
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 569

« Yanıtla #26 :»

Alıntı:Bolkar tarafından gönderildi.
Dostlar,

Bu bölgede sadece enerji kaynakları değil ,ayrıca su savaşlarıda sürdürülüyor..Stratejistlerin "iklim savaşları" adlandırmasında da bulunduğu bu rekabet,bölgenin  su havzalarını kontrol etmeye yönelik..

Zira,iklim değişiklikleri nedeniyle su ihtiyaçları çoğalacağından ,malum bazı ülkeler kendi ülke sınırlarının ötesindeki sulara da şiddetle ihtiyaç hissedecek..

İş sadece su ile kalsa hadi neyse,olay verimli TARIM ALANLARINIDA kapsıyor..

Anadolu ve Mezopotamya TÜRÜN DEVAMI açısından,ihtiyaçları giderecek tüm imkanları üzerinde bulunduruyor.Küresel ısınmanın getirdiği ,İklim değişikliklerinden son derece az etkilenerek,YAŞANABİLİR ORTAMI sunuyor..Sunacak..

Bu konuyla ilgili olarak  BM ve PENTAGON raporları okunmaya değer..

Hocam bu yazdıklarınızdan yola çıkınca karşımıza çıkan gerçek;abd'nin bölgeye sömürgeci olarak gelmesinden çok amacının kalıcı bir işgal yönünde olduğu.

Peki ama neden her yeri yıkıyor o halde.

Amaç vatan edinmekse bu kadar sert tedbirlere neden ihtiyaç duyuyor.

Sonuçta su ve türün devamı için yine bu insanlarla bir şekilde iç içe yaşamak zorunda değil mi abd?

Ya da bölgede bunun için yaptığı çalışmalarda var mı?

Örneğin Bağdat'ta dağıtılan incillerin ve son dönem burada hızla görülen din değiştirmenin bu çeşit bir çalışmayla mı ilgisi var yoksa Protestan Misyonerlikle mi alakalı bir konu bu?