Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Her Telden (Moderatörler: evren, BassHunter) > Gelecek daha önceden yazılmış bir senaryo mu?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Gelecek daha önceden yazılmış bir senaryo mu?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 189 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gelecek daha önceden yazılmış bir senaryo mu?  (Okunma Sayısı 189 defa)
24 Eylül 2008, 19:02:39
kenanconan
Genel Moderator
*
Üye No: 5562
Teşekkür Sayısı: 598

« :»

Huh? Huh? Huh? Huh? Huh?

Geleceğimizi biz mi yazıyoruz yoksa yazılanı mı oynuyoruz? Hayat bir film derler. Herkesin bir rolü vardır kendi halinde. Peki bu filmde senaryo daha önceden yazılmış mıdır? Oynadığımız rolü biz mi seçeriz, yoksa senaryoya böyle yazıldığı için mi oynamak zorundayız bu rolü?

Yani, kişi kendi kaderini kendisi mi çizer?

Belki biraz anlamsız olabilir ama biraz düşünürseniz yeterince anlam çıkartırsınız bu konudan.
Görüşlerinizi bekliyorum.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2008, 19:16:07 Gönderen: conan10 » Logged
conan10' Adlı Üyenin İmzası

ölünce sevemezsem seni...

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Gelecek daha önceden yazılmış bir senaryo mu?
« Posted on: 09 Ocak 2009, 15:42:58 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
24 Eylül 2008, 19:20:52
Sizi anlamak istiyorum, kerem edip açıklarsanız, lütfunuzla bahtiyar olacağım...
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7364
Teşekkür Sayısı: 527

« Yanıtla #1 :»

Aslinda bu konuyu büyüklerimiz daha acik bilgi getirler muhakkak haddim olmiyarak anladigim sekilde
kücük bir not düseyim Smiley

Senaryo Hak-Tala tarafindan yazildi Külli iradeyle, fakat Cüzzi iradeyide oyuncuya birakmis yani bizlere oyun icerisinde degisiklikler yapma hakki
vermis,vermiski su denmesin madem yazilmis Allahta biliyor neden hata yapmamiza müsade etmis...

Buda imtihan sirri zaten ama buna bile acik kapi yok...
Ben hep yasadim eminim burdaki herkesde ayni seyi söyler insan bir is yapicagi zaman yada karar anlarinda hep altarnativler ciftdir iste Külli iradeyle

Allah siralamis secenekleri bizede karar alma yani cüzzi iradeyi kullanmak kaliyor .....
Hayat böylece akip gidiyor

Hocalarimin aciklamalarini sabirsizlikla bekliyorum  Smiley
Conan güzel bir konu olmus  Wink
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2008, 22:18:21 Gönderen: Savtegin » Logged
medcezir' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
02 Aralık 2008, 14:15:10
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 377
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #2 :»

gerçekten güzel bir konu olmuşşşş bende bir şeylerr yazayımmmm...

bana göre ilk önceee bu konuyaa temass edebilmek için hayat kavramını anlamamız lazım....

herkeze göre farklı şeyler ifade edebilirr tabiii....benim görüşlerim ise şu yönde

hayat sensinnn.....senin için hayat var.....

bana göre hayata bir film denmesi pekte hoş bir tabir değildir...sonuçta yaşadıklarımız bir oyundan ibaret olamazz..senaryo yazıldı çıktık oynadık ben iyi sen kötü roldeydin ve perde kapandı oyun bitttiiiii(hiç hoş değil bence.....çirkin bir tabir değilmi?)

evet herşey baştan bilinir yüce yaratan tarafından...ama insana da düşünme yeteneği yani akıl vermiştir....tercih etme bilinci vermiştir yani irade ve insana bu eylemi gerçekleştirmek için fiziksel yeterlilik vermiştir elimizde olan etkin güçtür bu.....

iki çeşit kader vardır ......bizlerin değiştirebildiği ve değiştiremediği

değiştirebildiğimiz kaderrr......bizim tercihlerimizden ibarettir....yüce yaratan bize iki yol vermiştir yapmak veya yapmamak...yolun verilmesi ve sonu bellidir....ama seçimmm yani tercih insana verilmmiştir....

misal......herhangi bir tanıdığın rahatsızlandı....onu hastahaneye götürüp götürmemek senin elindedir...ama o kişinin ölmesi iseee kaderdir...çünkü bizim elimizde değildir.....

he ama şuda vardır....yaratan sana iki ayrı yol verdi sen sağdan gitmeyi seçtin ama bütünüyle diyemezsinki bu kesinlikle benim seçimim.......böyle denirse insanoğlu yanılgıya düşer.

sana açık ayet (Allah'ın dediği olur)....

(bu kısmıda anlamak zaten bizim alım kapasitemizi aşar çünkü bizim alabildiklerimiz sadece Allahın bize verdiği kadardır)

beşeri hayatımızın yaşam süreci boyunca...hayatımızz hep bu şekilde geçicektir...her anı yaşayarak ..zamanla öğrenicezz hayatın asıl anlamını da..kaderin ne olduğunuda....

gelecek şu anlarımızda saklı şuanlarımız geçmiş olmadan iyi değerlendirmeliyiz  bu ise  yine bizim elimizdedir.......

BENCE

GeLeCeK öNcEdEn YaZıLmIş sEnArYo dEğİl

YARATAN tArAfInDaN BiLiNEn ... iNsAnLaRıN aKıL vE İrAdEsİyLe BüTüNLeŞeN BUGÜNLERİMİZDİR
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 23:27:21 Gönderen: ***ß!r!c!k*** » Logged
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

***€d€p ß!r t@c !m!$ nUr-! Hüd@'d@n***
***g!y 0l t@cı €m!n 0l h€r ߀l@d@n***

Mail Olma Dünyaya Çün Bi-vefadır Bi-vefa;Mekrine Aldanma Zirapür Cefadır Pür Cefa...

Her şey ayrı yazılır..
Tüm içinde kalmadan bir bütün olmayı bilene..
Her şey bir şeydir, bir şey her şeydir..
Bütün ben'ler bir tek sen'in içindedir.

“Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.” (Talak:7)

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Gelecek daha önceden yazılmış bir senaryo mu?

Gitmek istediğiniz yer: