Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji > 

İnsan Vav şeklinde doğar,bir ara doğrulunca kendini Elif sanır

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: İnsan Vav şeklinde doğar,bir ara doğrulunca kendini Elif sanır
Cevap SayısıCevap Sayısı: 22 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 2132 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 [2] 3 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnsan Vav şeklinde doğar,bir ara doğrulunca kendini Elif sanır  (Okunma Sayısı 2132 defa)
15 Ağustos 2008, 17:26:57
Süper Üye
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 1133

« Yanıtla #9 :»

Muhteşem bir şiir evren.

Gerçekten çok güzel aslında yaptığın tıkamak değil boyut kazandırmak olmuş.

Bazan kendi kendime çok okuduğumu düşünürüm.Ama sizlerin şu vav tespitinizi bu yaşıma kadar hiç okumamıştım.

Ne kadar güzel ne kadar gerçekçi resmedişler bunlar.Sana ve selahaddine sonsuz teşekkürler.

Konuya katılımını lütfen devam ettir.Çünkü bu tür konularada bu tür yaklaşımlarada çok ihityacımız var kardeşim.
nesir' Adlı Üyenin İmzası

Hadi yazda göreyim,kaç paralık adamsın...

15 Ağustos 2008, 17:37:49
Aktif Üye
*
Üye No: 530
Teşekkür Sayısı: 608

« Yanıtla #10 :»

Alıntı:Savtegin tarafından gönderildi.
Muhteşem bir şiir evren.

Gerçekten çok güzel aslında yaptığın tıkamak değil boyut kazandırmak olmuş.

Bazan kendi kendime çok okuduğumu düşünürüm.Ama sizlerin şu vav tespitinizi bu yaşıma kadar hiç okumamıştım.

Ne kadar güzel ne kadar gerçekçi resmedişler bunlar.Sana ve selahaddine sonsuz teşekkürler.

Konuya katılımını lütfen devam ettir.Çünkü bu tür konularada bu tür yaklaşımlarada çok ihityacımız var kardeşim.

sağolun  hocam sizin desteğnizi almak güzel 
ilerde dahada katkıda bulanacağım inşALLAH
genç arkadaşlarımızın yorumlarınıda bir görelim
evren' Adlı Üyenin İmzası

BİLKİ DOMUZLARIN ÖNÜNE İNCİLER SERİLMEZ.
MÜCEVHERDEN SARRAFLAR ANLAR ANCAK BAŞKASI BİLMEZ.
NE FARK EDER Kİ KÖR İNSAN İÇİN ELMAS DA BİR CAMDA,
SANA BAKAN BİR KÖR İSE SAKIN KENDİNİ CAMDAN SANMA.
                                                  MEVLANA

15 Ağustos 2008, 20:20:21
Süper Üye
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 1133

« Yanıtla #11 :»

Kusura bakmayın ben beklemeyeceğim gençleri artık bu konuda.

Yazmak istiyorum arkadaş...

Kendimce anlatmak istiyorum kul olmayı,yaratanla hasbihal edenlerin bakış açılarını.Hem onların anlattıklarıyla hem de onların anlattıklarından kavradıklarımla.

Ben ihtiyar adamım yok öyle beğenilme kaygım,aman ne yazayımda birileri bana aferin aslanım desin diye korkularım.

ALLAH'ı anlarken,anlatırken bile susacak ve sonrada benim yerime daha güzelini söyleyen biri çıkar diye beklemeyeceğim.

Vav olma,dal olma istidatında ki gönlüm ama buna direnen elif gibi dim dik dur diyen nefsimle yazacağım.

Bu öyle bir mücadele ki insan düzeyinde benim,Dünya ölçeğinde kainatın dengesini bozuyorsa eğer bende buna yazacağım.

Her gün eğilde secde et diyen Vav'ın inadına,o eğildiğime direnip ben varım olmaz diyen Elif'in inadına yazacağım.

Bu yazıyı okuduktan sonra iyice anladım ki kişinin kendisiyle ve kainatla olan barışı Elifte değil Vavdaymış.

Gerçek insanlık ve kahramanlık kafire galebe çalan ordularda değil nefsine zincir takan iradedeymiş.

Bir kez daha anladım ki ALLAH Rasûlü, “Şimdi, küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz” buyurup,büyük cihadın ne olduğunu soran sahâbeye de “Nefisle mücâdele” cevabını verirken verdiği mesaj evrenselmiş.

Marifet Elif olmakta değil onun tüm reddine rağmen eğilip vav olmaktaymış.

« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2008, 00:46:16 Gönderen: Savtegin » Logged

17 Ağustos 2008, 15:08:07
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1376

« Yanıtla #12 :»

Sayenizde daha net anladım sağolun...

Nefisle savaş ömür boyu...

Bir de başkasından hiç bir şekilde daha yukarıda olmadığımızı anladığımızda "vav" olmanın sırrına ereriz herhalde.

Yoksa "yalancıktan vav" olarak ve etrafımızda "ne güzel vav gibi adam" denilerek ölürsek vav değil "vay" halimize...

KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
17 Ağustos 2008, 23:33:03
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 4909
Teşekkür Sayısı: 96

« Yanıtla #13 :»

Ben hayatım boyunca vavları değil elifleri sevdim.
Neden bilmem gördüğüm tüm vavların eğikliği tam tersineydi.
Toplum içerisinde bir insan ne kadar elif'se o kadar değerlidir.
İnsanlık aleminin en utanç verici tipleri ise hep vav olmuş olanlardır.
Bence insan sadece namazda vav olmalı geriye kalan tüm beşeri ilişkilerinde düm düz hiç eğilmeyen bir elif olmalı.
İnsan oğlu sadece ALLAH'ın karşısında boynunu bükmeli ve geriye kalan tüm her şeyin önünde dim dik durmalı hele ki nefsinin.

Biliyorum şiirde benim dediklerimi diyor belki.Ama Elifi'de o kadar göz ardı edip horlamayın...
Çünkü vav'ın da özüne bakarsanız Elif'tendir.
Ben Elif olmayı seviyorum.Hep dik hiç eğilmeyen,gerekirse tüm dünyayı yakabilecek kadar pervasız.
Vav olmayı sadece Onun karşısında seviyorum.Ama sadece seviyorum.Yoksa korkumdan ezilip büzülmüyorum.

17 Ağustos 2008, 23:42:17
Aktif Üye
*
Üye No: 1495
Teşekkür Sayısı: 695

« Yanıtla #14 :»

kurtcebe hocam

ben yazıyı sizin gibi değerlendirmemiştim. Daha doğrusu sizin söylediklerinize tamamen katılıyorum ama yorum farkı var biraz.

şöyleki

O nun karşısında vav olup insanların, nefsimizin karşısında elif olma konusunda hemfikiriz.
Lakin benim yazıdan anladığım insanın mağrurlanmaması gerektiğini, O'nun karşısındaki acziyetimizi anlamamız gerektiği lakin en şerefli mahluk olduğumuzunda gözardı edilmemesi gerektiğidir. (biraz karışık bir cümle oldu galiba )

"Ben hayatım boyunca vavları değil elifleri sevdim.
Neden bilmem gördüğüm tüm vavların eğikliği tam tersineydi "

dediğiniz gibi bu tersine olursa elbette elifleri seveceğiz.

sonuç olarak aynı yerdeyiz hocam. 

( aslında sizin yazınızın nerdeyse aynısı oldu. ne diye yazdımsa artık  Cheesy )
SIR' Adlı Üyenin İmzası

Saygısızlıkla Suçladığınıza Saygınlık Bahşedersiniz...

'' Daha duru görebilelim diye gözlerin camını ara sıra yıkamak gerek!''
17 Ağustos 2008, 23:54:27
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 4909
Teşekkür Sayısı: 96

« Yanıtla #15 :»

Vav'ın yukarıya bakanı Rabbine açılmış el gibidir.
Vav'ın yere bakanı yeryüzüne şer serpen dil gibidir.

Elif'in insanlık içinde düz olanı insanın en güzelidir,
Elif'in Rabbi'nin önünde dik duranı insanlığın en şerefsizidir.

İnsanın kamili:Rabbinin önünde yukarı bakan Vav,
Nefsinin önünde ve haksızlığın karşısında Elif olanıdır.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2009, 00:05:08 Gönderen: Savtegin » Logged

18 Ağustos 2008, 00:18:05
Aktif Üye
*
Üye No: 121
Teşekkür Sayısı: 611

« Yanıtla #16 :»

İnsan iki büklüm olunca rahat eder ana karnında.

Boylu boyunca uzansa da kim rahattır mezarında?
teşekkürler çok etkileyici bir yazı...

18 Ağustos 2008, 01:51:22
nadide
Aktif Üye
*
Üye No: 859
Teşekkür Sayısı: 835

« Yanıtla #17 :»

katılan herkese teşekkürler
çünkü konu kadar yorumlarda mükemmel olmuş
teşekkürler
nadide' Adlı Üyenin İmzası

Herkes aynı fikirdeyse, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir. . . ! Hz Mevlana
Sayfa: Geri 1 [2] 3 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
İnsan Vav şeklinde doğar,bir ara doğrulunca kendini Elif sanır

Gitmek istediğiniz yer: