Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün maaşının 8.5, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın maaşının ise 15 katı. Terim'in maaşı, asgari ücretin de 311 katına denk geliyor.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Meclis'te gündemdışı konuşmalara da neden olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşının, 135 bin 595 YTL olduğunu bildirdi. Terim, maaşı 16 bin 146 YTL olan Cumhurbaşkanın Abdullah Gül'den 8.5, 9 bin YTL maaşı olan Başbakan Tayyip Erdoğan'dan ise tam 15 kat daha fazla maaş alıyor. Terim'in maaşı, 436 YTL olan net asgari ücretin ise 311 katına denk geliyor.
İtalya’da bir sene içinde 2 kere tahta geçip 2 kere tahttan indirilen tek imparator olma rekorunu kıran Terim'in maaşı, 135 bin 595 YTL
Malta Milli Takımı'nın toplam maaşı Fatih Terim'in maaşının yarısı etmiyor.
Bush'un aylığı 41 milyar lira, Putin'nki 8.5 milyar lira.
Terim'in aylığı IMF Başkanı'nın maaşının iki katından fazla.
Terim'in maaşı 135 bin 595, Abdullah Gül'ünkü 16 bin 146, Erdoğan'ınki 9 bin lira.
Çalıştırıcı, Cumhurbaşkanı'ndan 8.5 kat, Başbakan'dan 15 kat fazla alıyor.
Çalıştırıcıya büyük para ödemek futbolu geliştirir mi?
Milletten bu kadar para alıp, millet onu eleştirince fırça atar gibi basın açıklaması yapan bu adamı protesto ediyorum.
Benim bu adama verilen para içerisinde hakkım varsa ki olduğuna inanıyorum kesinlikle helal etmiyorum. bu maaşı alanada verenede
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2008, 12:26:06 Gönderen: SIR »
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
ben oldum olası fatih hocadan haz etmem ama bu eleştirilere katılmıyorum kimsenin cebinden çıkmıyor hocanın maaşı özerk (özerk nedir bakınız) fedarasyon veriyor parasını hocaya verilen maaş o gitse gelenede verilecek üç aşağı beş yukarı ziconun ve diğerlerinin maaşına itiraz edilirse bir mantığı vardır derim ülkenin parası dışarı gidiyor sonuçta
ben oldum olası fatih hocadan haz etmem ama bu eleştirilere katılmıyorum kimsenin cebinden çıkmıyor hocanın maaşı özerk (özerk nedir bakınız) fedarasyon veriyor parasını hocaya verilen maaş o gitse gelenede verilecek üç aşağı beş yukarı ziconun ve diğerlerinin maaşına itiraz edilirse bir mantığı vardır derim ülkenin parası dışarı gidiyor sonuçta
bizim halkımız kimse ise evet kimsenin cebinden çıkmıyor. senden benden çıkan para nasıl oluyorda özerk oluyor onu anlamadım.
Gelenede verilmesin abi. bu bir bahanemidir.
ziko veya başkası ben bu müsrifliğe karşıyım.
evet ülkenin parası dışarı gitmiyor. sadece kızını yurtdışında okutuyor. birde yurtdışında ev falan alıyor. yani sonuçta ülkemize yatırım değilmi.
Olayı özetlemişsiniz abi.
Özerklik kavramı ile alakalı bir durum.Siz devlet çalışanı ile özerk kurumda çalışanı mukayese edemezsiniz ve bu yüzden bağırıp çağıramazsınız.
Soruna bakış açınız sosyal adaletsizlik ise bu tartışılabilir.Ancak verilen örnekler devletten olunca komik olmuş.
Bu örnekler sorunun çözümünü çarpıtıyor.
Yani sizce Cumhurbaşkanına ve Başbakanımıza Terimden daha fazla ödeme yapılırsa sorun çözülmüş mü olacak?
bizim halkımız kimse ise evet kimsenin cebinden çıkmıyor. senden benden çıkan para nasıl oluyorda özerk oluyor onu anlamadım.
Gelenede verilmesin abi. bu bir bahanemidir.
ziko veya başkası ben bu müsrifliğe karşıyım.
evet ülkenin parası dışarı gitmiyor. sadece kızını yurtdışında okutuyor. birde yurtdışında ev falan alıyor. yani sonuçta ülkemize yatırım değilmi.
güzel kardeşim sır gibi yazmışsın çözemedim ne demek istediğini (bizim halkımız kimse ise evet kimsenin cebinden çıkmıyor. senden benden çıkan para nasıl oluyorda özerk oluyor onu anlamadım. ) ne demek bu kardeşim
Özerklik kavramı ile alakalı bir durum.Siz devlet çalışanı ile özerk kurumda çalışanı mukayese edemezsiniz ve bu yüzden bağırıp çağıramazsınız.
Soruna bakış açınız sosyal adaletsizlik ise bu tartışılabilir.Ancak verilen örnekler devletten olunca komik olmuş.
Bu örnekler sorunun çözümünü çarpıtıyor.
Yani sizce Cumhurbaşkanına ve Başbakanımıza Terimden daha fazla ödeme yapılırsa sorun çözülmüş mü olacak?
hocam durum Cumhurbaşkanı ve Başbakanın daha fazla maaş alması değil. Benim tepkimi ya ben tam belirtemedim yada olay mendakkanın yorumundan sonra farklı mecralara ulaştı. benim tepkim bir kişinin bu kadar maaş alması. örnekleri devlet memuru ile mukayese değil alınan maaşın nasıl bir uçurum olduğunu göstermek içindir.
Ayrıca özerklik konusunu biraz açıklarsanız bende aydınlanmış olurum. çünkü benim özerklikten anladığım bir şirkettir. burada ise bir şirketten sözedilemez.
Ayrıca yukarıdada belirttiğim gibi çalıştırıcıya çok para ödemek futbolu geliştirirmi?
Bu özerk dediğiniz federasyon hangi anadolu takımına bu kadar destek verip para yardımı yaptığı?
kimse kusura bakmasın herkes hak ettiğini bulur. Hak etmiyorsa vermeyin kardeşim, başka adam mı yok. Yoo yoksa alacak tabikii belki rakam çok fazla ama hakkını da yememek lazım. Daha az paraya başarılı teknik direktör varsa gelsin...
ya bırak Allah aşkına adam para alıyor diye bir şey olduğunda tepki veremiyecek mi ? sadece fatih terim değilki başarılı antrenörlerin çoğu bu parayı alır yani fatih terim gidince çok çok farklı ücretle çalışan başarılı biri bulunmaz ... tamam haklısınız maaş çok fazla ama demekki camiyanın ortamına göre öyle para alıyorlar ...(kalkıpta kimse hayır olsun diye ihtiyacı olmayan birine para vermez çok çok))) ortam söz konusu ... yani anlıyacağınız şimdi antrenör fazla para alıyor diye bir şey demenin anlamı yok onun yerine neden örneğin;öğretmenler neden düşük maaş alıyorlar ; sonuçta insan yetiştiriyor gibi konuları protesto edilse daha iyi olmaz mı_?..... çünkü maaşlar düşük diyerek tepki yapıp , yükseltilmesi öngörülebilir ama bizim neden fatih hoca şöyle alıyor diyerek protesto yapmamızla onun aldığı maaş düşürülmeyecek (yanlış anlamayın tabi tepkinizi belirtmekte haklısınız ona bir şey diyemem ama benim düşüncem de bu )))))
135 bin 595 YTL'cik... bense o maaş için 10 seneden fazla çalışacağım. Neymiş; hocaymış. Yerim böyle adaleti, bende bu vatan için çalışıyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler elbette sonunda görürler.
Allah (c.c.) az veripte aratmasın, çok veripde sapıtmasın.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2009, 23:33:29 Gönderen: conan10 »
Benim yukarıdaki örneklerimle anlatmaya çalıştığım bu kadar düşük maaşlar alınırken (öğretmen, işçi vs.) bir çalıştırıcıya bu kadar büyük bir paranın verilmesi sosyal adaletsizlik değilde nedir
Benim yukarıdaki örneklerimle anlatmaya çalıştığım bu kadar düşük maaşlar alınırken (öğretmen, işçi vs.) bir çalıştırıcıya bu kadar büyük bir paranın verilmesi sosyal adaletsizlik değilde nedir
evet haklı sayılırsınız ama ne yapalım burası : TÜRKİYE
türkiye'de çoğu şey olması gerektiğinin tam tersidir ... bunu biliyor olmalısınız
Şenol Güneşin maaşı için Şenol Güneşi yerden yere vuranlar, ayakkabı, takım elbise markalarına karışanlar ve bu konuda haluk ulusoya baskı yapanlar şimdi 135 milyar alan fatih terime neden ses çıkarmıyorlar..
ayrıca şenol güneş dünya 3.sü yaptı milli takımlar düzeyinde en büyük başarıyı getirdi.