Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Her Telden (Moderatörler: evren, BassHunter) > Emeğe Saygı (ister okuyun ister okumayın)

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Emeğe Saygı (ister okuyun ister okumayın)
Cevap SayısıCevap Sayısı: 10 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 339 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Emeğe Saygı (ister okuyun ister okumayın)  (Okunma Sayısı 339 defa)
28 Temmuz 2008, 00:14:37
kenanconan
Genel Moderator
*
Üye No: 5562
Teşekkür Sayısı: 597

« :»

size bir hikaye anlatacağım. yaklaşık 4 yada 5 ay önce okumuştum bu yazıyı. belki sizde okursanız emek vermenin ne kadar anlamlı birşey olduğunu anlarsınız. bir konuya yada konulara yapılan yorumları sıradan diye eleştirenlere ya da yapılan yorumlara başka bir anlam kazandırıp (hakaret olmayıpta, hakaret diyenlere), konuya yapılan küçük bir noktayı bile büyütülmesi gerekirken küçültenlere olacak bu yazım;

sanciyano diye bir adam hiç işlemediği bir suç yüzünden hapse girer. hapiste kendsini çok yalnız hissetmektedir.

günlerden birgün hücresinin küçücük penceresinden dışarıyı seyrederken, parmaklığa tırmanan bir karınca görür. karıncayı görünce o kadar sevinir o kadar sevinir ki hemen karıncayı eline alıp 'bu karanlık hücre de o kadar yalnızım ki acaba benimle dost olur musun?' diye sorar.
karınca duruma anlam veremez ve Sanciyano nun elinden atlayarak parmaklıklardan yukarı tırmanmaya devam eder.fakat Sanciyano ısrarlıdır. tekrar eline alır karıncayı tekrar sorar:
'bir dosta çok ihtiyacım var. bu karanlık hücrede o kadar yalnızım ki...!
karınca bu dostluk teklifine evet dercesine Sanciyano nun elinden aşağı doğru iner ve hücrenin tam ortasına gelip durur.

SAnciyano sevinçle karıncanın yanına gelir ve tekrar eline alır.'şimdi beni gerçekten mutlu ettin karınca. artık bu hücrede yalnız değilim.dost olduğumuza göre sana bir isim bulmalıyız. bundan sonra senin adın Rost olsun. sana bildiğim herşeyi öğreteceğim Rost, insana dair ne varsa hepsini öğreneceksin bu karanlık hücre de.'

Sanciyano tek dostuna konuşmayı öğretmeye başlar. bitmek, tükenmek bilmeyen bir sanır ve ısrarla gecesine gündüzüne katarak konuşamyı öğretmeye başlar. aradan haftalar, aylar, yıllar geçer..

tam 5 yıl sonra birgün Sanciyano Rost u avucuna alır ve şöyle der: 'dostum rost 5 tıldır birlikteyiz. ne olur konuş artık benimle. bana söyle artık adım ne benim'

uzunca bir sessizlik olur önce. sonra rost ayaklarının ucunda hafifçe yükselir ve sesinin yettiğince 'senin adın Santiyano' diye seslenir.
 Evet karınca konuşmuştur. tam 5 yıllık emekleri meyve vermiştir. Sanciyeno nun. ve tam 5 yıl sonra kimsenin inanamayacağı birşey olmuştur. işte o an dünyalar Sanciyano nun olmuştur.çünkü tam 5 yıldır bu anın hayaliyle yaşamıştır. tam 5 yıldır karınacsının konuşacağına inanmış ve sabırla beklemiştir.

orada konuşan sadece karınca değldir orada konuşan tam 5 yıllık emektir

okadar mutludurki sanciyano, 'sana bildiğim herşeyi öğreteceğm dostum Rost. bir insan ne biliyorsa herşeyi öğreneceksin dostum.' diye sevinçle anlatır
 ve Sanciyano tekrar başlar rosta herşeyi öğretmeye. aradn uzun yıllar geçer. yaklaşık 15-16 sene sonra Sanciyano nun hücresinin açılmamaktan paslanmış kapısı sonunda açılır. içeri giren kişi gardiyandır. gardiyan 'bugün özgürsün. artık cezan bitti.' der. Sanciyano bavulunu hazırlar.tek dostu olan karınacasını Rostunu omuzuna koyar ve özgürlüğe giden koridoru yürümeye başlar.  yıllar sonra ilk kez güneşe çıktığında ellerini iki yana açar ve karıncasına 'dostum Rost bugün bizim en mutlu günümüz. sonunda özgürüz hadi gel seninle bugünün tadını çıkartalım bir bara gidelim ve özgürlüğümüzü kutlayalım' der.

Sanciyano ve Rost bir bara giderler. Sanciyano barmene 'dostum ve bana iki bira ' der.barmen masaya bakar fakat Sanciyanodan başkasını göremez. istenen iki biraya hiçbir anlam verememiştir. 'müşterdir, bir bildiği vardır elbet' diyerek 2 bardak birayı masaya götürmüştür. Sanciyano birasın dan bir yudum aldıktan sonra dostu olan Rostu masaya koyar ve 'dostum Rost bu en mutlu günümüzde hadi biraz dans et bizi eğlendir ' der.rost, dostunun bu ricasını kırmaz ve masanın üzerende bir ileri bir geri dans etmeye başlar.

ama orada dans eden sadece bir karınca değildir orada dans eden 16 yıllık bir emektir

Sanciyano karıncasının dans ettiğini görmekten o kadar mutludurki bunu birilerine göstermek ister. tam 16 yıl kaldığı o karanlık hücrede neler başardığını birileriyle paylaşmak ister.

zaten değil miki insanoğlunun derdi tasası yapılan şeyden sonra alkışlanmak yada yaptıklarının onay verilmesi.. bu değilmi

barmene seslenir Sanciyano 'hey barmen, gel ve şu masaya bir bak. 16 senede neler başarmışım bir bak.'
barmen olan biteni görmek için masaya gelir bir de bakarki masada bir karınca bir ileri bir geri dans ediyor. barmen bir masadaki karıncaya bakar, bir Sanciyano ya. bir karıncaya bakar, bir Sanciyanoya. veee çok hızlı bir el hareketiyle masanın üzerinde dans eden Rost u DANN!!! diye ezer. Sanciyano ya döner ve 'Beyefendi çok özür dilerim. İkinci biranızı ben ısmarlayacağım. emin olun ki içinden karınca çıkmayacak.' der.

eveet..  şimdi Sanciyano o kızgınlıkla barmeni öldürüp gerisin geriye bu kez işlediği bir suçtan dolayı hapse geri mi dönmüştür, yoksa barmene 'neyse kardeş ölen bir karınca olsun, nasılsa yeni bir tane daha bulup herşeyi yenibaştan öğretiriz. sen hele bi oturda iki laf edelim' mi der bilinmez

ama orada ölen sadece bir karınca değildir. orada ölen bir karıncadan fazlasıdır. orada ölen önce tam 16 yıllık emek, sonra Sanciyano nun ta kendisidir...
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 01:39:22 Gönderen: conan10 » Logged
conan10' Adlı Üyenin İmzası

ölünce sevemezsem seni...

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Emeğe Saygı (ister okuyun ister okumayın)
« Posted on: 08 Ocak 2009, 01:03:43 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
28 Temmuz 2008, 01:06:50
*** freelife ***
Yönetici
*
Üye No: 75
Teşekkür Sayısı: 767
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...

« Yanıtla #1 :»

tşkler güzel olmş baştan sona kadar okudum....
freelife' Adlı Üyenin İmzası

28 Temmuz 2008, 07:16:19
iğde
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7177
Teşekkür Sayısı: 247

« Yanıtla #2 :»

gerçekten çok güzel bir hikaye adam o an neler hissetmiştir tahmin bile edemiyorum emeğine sağlık arkadaşım

iğde BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

30 Temmuz 2008, 10:58:29
Üye
*
Üye No: 6484
Teşekkür Sayısı: 20

« Yanıtla #3 :»

bişr anda bira bardaklarını barmende parçaladım ... çok güzelmiş

_bonus_ BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

30 Temmuz 2008, 11:12:43
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 1610
Teşekkür Sayısı: 46

« Yanıtla #4 :»

emeğine sağlık sağol

cassper BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

30 Temmuz 2008, 11:13:19
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 376
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #5 :»

çok çok harika müthişş bir yazı mükemmel bir paylaşımm çok saol paylaştığın için pür dikkat okudum hepsini ...saol +rap
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

***€d€p ß!r t@c !m!$ nUr-! Hüd@'d@n***
***g!y 0l t@cı €m!n 0l h€r ߀l@d@n***

Mail Olma Dünyaya Çün Bi-vefadır Bi-vefa;Mekrine Aldanma Zirapür Cefadır Pür Cefa...

Her şey ayrı yazılır..
Tüm içinde kalmadan bir bütün olmayı bilene..
Her şey bir şeydir, bir şey her şeydir..
Bütün ben'ler bir tek sen'in içindedir.

“Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.” (Talak:7)

30 Temmuz 2008, 13:57:15
Aktif Üye
*
Üye No: 4477
Teşekkür Sayısı: 88

« Yanıtla #6 :»

çok güzel bi yazıydı tşk.bence barmeni öldürmüştür
Sencer' Adlı Üyenin İmzası

Acizler için zor;Korkaklar için müthiş olan şeyler,Kahramanlar için idealdir...
02 Ağustos 2008, 19:31:48
Üye
*
Üye No: 6484
Teşekkür Sayısı: 20

« Yanıtla #7 :»

onu bilmiyorum ama ben öldürdüm

_bonus_ BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

02 Ağustos 2008, 19:48:08
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 5528
Teşekkür Sayısı: 65

« Yanıtla #8 :»

Emeğine sağlık sonuna kadar okudum çok güzel  bi konu olmuş Wink Wink Wink
Fakat Sanciyano'un yerinde olmak istemzdim,onun yerine kendimi olduğunu düşünmek bile  kötü
Emeğin değerini,gerçekten emek verenler bilirler

ffatma BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

03 Aralık 2008, 01:36:02
Sizi anlamak istiyorum, kerem edip açıklarsanız, lütfunuzla bahtiyar olacağım...
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7364
Teşekkür Sayısı: 527

« Yanıtla #9 :»

Ilginc emege saygi  Wink
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 01:36:34 Gönderen: medcezir » Logged
medcezir' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
03 Aralık 2008, 11:44:17
sellahadin eyyubi
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 11775
Teşekkür Sayısı: 79

« Yanıtla #10 :»

Alıntı:barışkarabulut tarafından gönderildi.
çok güzel bi yazıydı tşk.bence barmeni öldürmüştür

ta cok güzel gerçekten bence barmeni völdürmemiştir.

diğer dusunceyide yapmamışdır.o andan sonra soğuk bir füzgar eser ve adam kendisi ölüme doğru gider.
sellahatineyübi' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
.gif]C:\Users\MEOS\Desktop\154wttt[1].gif
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Emeğe Saygı (ister okuyun ister okumayın)

Gitmek istediğiniz yer: