Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Kültür & Sanat & Tarih > Derin Konular-Felsefe-Parapsikoloji (Moderatör: murvet) > Dağa çıkmışlara Lanet şiiri

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Dağa çıkmışlara Lanet şiiri
Cevap SayısıCevap Sayısı: 14 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 363 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dağa çıkmışlara Lanet şiiri  (Okunma Sayısı 363 defa)
22 Kasım 2008, 12:42:18
sellahadin eyyubi
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 11775
Teşekkür Sayısı: 79

« :»

Dağda üç Beş domuz Sürüsü

Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü

Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü

Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü

Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine

İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine

Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline

Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!!

« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 09:34:43 Gönderen: gazi77 » Logged
sellahatineyübi' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
.gif]C:\Users\MEOS\Desktop\154wttt[1].gif
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Dağa çıkmışlara Lanet şiiri
« Posted on: 07 Ocak 2009, 20:09:24 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
01 Aralık 2008, 17:36:20
Üye
*
Üye No: 11834
Teşekkür Sayısı: 18

« Yanıtla #1 :»

Helal olsun...

Asiyan BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

01 Aralık 2008, 22:40:03
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 270
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #2 :»

Şöyle tam içimden gelerek Allah razı olsun diyorum. Çok güzel sağolasın... Wink
Stj. Av. Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)
02 Aralık 2008, 09:38:51
Bugün Bizden Vatan Razı Olacak! Nefer Şehit, Ordu Gazi Olacak.
Yönetici
*
Üye No: 120
Teşekkür Sayısı: 606

« Yanıtla #3 :»

Şiir güzelde başlık kısmı bizim sitemiz içerisinde barındıramayacağımız tipteydi.

o yüzden başlığı değiştirilmiştir.

Böyle örgüt adının sitemiz içerisinde başlık olarak yer almasını uygun görmüyoruz ki sonu şiir bağlantılı olmasıda rahatsızlık vericidir.

Biz birbirimizi biliriz.Ama dışardan bakanı hesaplamak lazım.

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla....

gazi77' Adlı Üyenin İmzası

Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı,
Sizden daha medeni afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize, hayvanlar sizden daha medeni

02 Aralık 2008, 11:15:11
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 567

« Yanıtla #4 :»

Şiir güzel ama Gazi'nin de dediği gibi,ilk başlığı bende gördüğüme girip bakmıştım ne bu diye. Smiley

Temayı fark edince rahatlamıştım.

Şiir güzel dedik ki hakikatten de öyle.

Ama pkk ne yazık ki çok çirkef ve kanlı bir örgüt.

Dünya'da şu an için bir benzeri yok vahşette.

Ama arkadaşlar artık hamasi laflarında zamanı geçti.

Gerçek ve somut öneriler lazım bu konuda.

Artık sadece pkk'nın değil,Türk'üm diye kendini tanımlayan bir güruhta bölünmeden bahsediyor.

Sebep olarakta bunun hem Kürtler hem de Türkler için mutluluk getirecek bir çözüm olduğunu söylüyorlar.

pkk'nın arkasında ki derin yapılanmaları görmezden gelip,sanki bu örgütle görüşülerek bu işin bitirilebileceğini savunuyorlar.

Ülke çok ciddi bir tehditle karşı karşıya.

Savaş meydanında gibi nutuklar atıp şiirler okumanın zamanı değil şu an.

Kendisi küçük ama gerisi büyük pkk'nın gerçek yapısına yönelik tahlillerin yapılması lazım.

Bizim bir adım önde olmak yerine hep iki adım geriden gelen siyasetçilerimiz bu işi yapmaktan çok uzak görünüyorlar.

Tüm bunlardan sonra sorum şu:

Sizce ne yapmak lazım?Tam cepheden gelen bölünme tehditine karşı nasıl bir önlem öneriyorsunuz?

Şu ana kadar siyesilerimizin tavrı"başını kuma gömmenin"ötesinde bir şey değil.

Milletin yaptığı ise asarız keseriz türü tehditler.

Oysa bu tavıra karşılık ne siyasilerin acınacak haline merhamet eden var,ne de milletin tehditlerini ciddiye alan.

Tam tersine bu durum örgütü çok daha saldırgan kıldı.

Net ve somut olarak yapacağımız şudur diyecek kimse var mı?
Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
02 Aralık 2008, 11:39:45
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #5 :»

Bence öncelikli olarak bu tip bölücü terör örgütü kast edilerek yazılan şiirin sonuna "Ne mutlu Türküm diyene" lafını eklersen burada bölünmüşlüğün temeline lüzumsuz bir Türk - Kürt ayrımı sokarsın...

Sorun dağdakinde değil. Dağdaki koyun. Nereye çekersen oraya gidecek koyun. Mühim olan onu dağa çıkaran veya bedenine bombayı sararak şehre gönderen gücü fark etmek...

Ama hâlâ sorunu TÜRK -KÜRT kısır döngüsüne sokarak ve "biz Türküz ezeriz başlarını" ayrımı ve kibriyle yola çıkılırsa daha çoook canlar verilir...

Ben şunu iddia ediyorum ki ekmeği aşı veya işi yerinde olan kimse hayvanın bile yaşamayacağı o mağaralara gitmez. O şartlarda hayvanlar gibi öldürülmelerine yol açan süreçin kökünde fakirlik olduğunu düşünüyorum. Ama bu fakirlik balık vermeyle değil, balık tutturmayla çözülmeli. Ama devlet şu anda maalesef milyonlarca asalak üretti. İş vermeyip kömür vererek veya iş vermeyip makarna vererek veya iş vermeyip yeşil kart vererek...

Dağa çıkmak son ümittir arkadaşlar... O ümiti de baskıyla değil, onların da insan olduğu ve temel gereksinimlerini gidermek için her şeyi yapacakları gerçeğini algılamış idareciler yok edebilirler.

Açsınız, üşüyorsunuz, cahilsiniz, işsizsiniz... Birileri de size pembe hayaller kurdurarak savaşa davet ediyor. İnanmak istemez misiniz?
KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
02 Aralık 2008, 17:14:17
Aktif Üye
*
Üye No: 4477
Teşekkür Sayısı: 88

« Yanıtla #6 :»

BİR TÜRK NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLMELİ.bir ingiliz bir alman nasıl diyebiliyorsa Türk de demelidir.dağa çıkanların sorunuda bu değil aslında onarda kürtler de aslında Türktür.esliden dağ Türklerine kürt denirdi ama günümüzde bu ayrı bir boyut kazanmış tabiki devletimizin bu soruna çözüm demiyorum,köklü çözüm bulması lazım.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 21:35:32 Gönderen: Savtegin » Logged
Sencer' Adlı Üyenin İmzası

Acizler için zor;Korkaklar için müthiş olan şeyler,Kahramanlar için idealdir...
02 Aralık 2008, 18:01:05
Sizi anlamak istiyorum, kerem edip açıklarsanız, lütfunuzla bahtiyar olacağım...
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7364
Teşekkür Sayısı: 527

« Yanıtla #7 :»

Ne mutlu Türküm diyene EVET Ne mutlu Türküm diyebilene.

Keske siirdeki ifadeler bukadar argo olmasaydi ...
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 18:01:32 Gönderen: medcezir » Logged
medcezir' Adlı Üyenin İmzası

02 Aralık 2008, 18:17:53
MuSTaFa
Aktif Üye
*
Üye No: 5743
Teşekkür Sayısı: 196
MuStaFa

« Yanıtla #8 :»

ne mutlu Türkümmmm diyeneeeee !!
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 18:18:15 Gönderen: fb_42 » Logged
fb_42' Adlı Üyenin İmzası

02 Aralık 2008, 19:14:22
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #9 :»

Arkadaşlar sanırım birçoğunuz dağa çıkanı "salt hainliklerinden" dağa çıkıyor falan sanıyorsunuz... Yok öyle bir şey. Asıl şerefsizler keyif içinde Avrupa'da vesaire hayat sürerken, bu ne olduğundan habersiz fakir, aç, sefil, cahil insanlar dağda mağaralarda yaşam mücadelesi veriyor.

Sıcacık evlerinde, yediği önünde yemediği ardında keyif içinde günlerini geçirenler, açlıktan dolayı "karnını doyurucaz ve bir daha aç kalmayacaksın" diyenlerin peşinden dağa çıkmalarını tabii ki anlayamazlar.

Yapmayın. Bırakın bu hamaseti. Kader sizi PC başında birilerine "hain" damagası vurmak yerine açlıkla imtihana sokarak tüm doğrularınızdan kaydığınız bir şekilde de cereyan edebilirdi...

Mesela, okulsuz, susuz, yolsuz, elektriksiz ve devletsiz bir mezrada 8. çocuk olarak doğsaydınız olaylara öyle bakabilir miydiniz?

KILÇIK BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

02 Aralık 2008, 19:41:37
Aktif Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 270
Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman...

« Yanıtla #10 :»

Öyle ya da böyle, her ne gerekçeyle olursa olsun ihanete bahane bulunmaz. O konuda herkes aynı fikirdedir heralde. Bizim düşünmemiz gereken çocuk yaştakilere ilerde böyle bir ihanete düşmemeleri için neler yapılması gerektiğidir. Ortada bir sorun var, ki bu Devletin gücünü gösterememesi sorunudur. O bölgelerde ki insanları koruyamama sorunudur. Daha geniş bir şekilde tartışılması gereken konu budur.

Ama şunu da ben anlamıyorum. Ben doğu da kalmış biriyim. En rahat 4 yılımız geçti. (her gece çatışma sesi arasında uyuduğumuzu saymazsak tabi) Örgütün içindekilerin büyük çoğunluğu ya ideolojik farklılıkları olanlardı ya da azınlıklardandılar. (operasyonlarda ermeni kimlikli onlarcası yakalanmıştı) Sorun özellikle son 7-8 yılda saf ve her türlü sorunu olan cahil vatandaşı özellikle katmayı artırdılar.

Antalya'nın dağ köylerine gittiniz mi hiç bilmiyorum. Bazı köylerde sefalet doğuda ki köylere rahmet okutacak boyuttadır. Bu sadece bir örnek. İşsizlik, fakirlik sadece doğu için değil,  tüm Türkiye için geçerli bir sorun var. O yüzden hiçbir şekilde bahane bulunamaz.

Saygılar...

Stj. Av. Lütfi BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

02 Aralık 2008, 20:13:11
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 567

« Yanıtla #11 :»

Yukarda yazılanlar yıllarca konuşuldu,görüşüldü.

Ak sakallı kocalardan tutun da devletin en üst makamlarına kadar bu düşüncelerin değerlendirildiği söylendi.

Esasen ben zaten pkk'nın varlığını sürdürdüğü sürece,açlık ve yoksulluğun son bulacağına hiç inanmadım,inanmıyorum.

Çünkü pkk varlığını açlık,sefalet ve yoksulluğa borçlu.

Bu nedenle Devletin bunları yok etmesi demek pkk'nın varlık sebebini borçlu olduğu en temel ilkenin yok olması demektir.

Tabi bunlar ve benzerleri ezilmişlik,devlet düşmanlığı,fakirlik vs.sorunun "çözümü"değil "sorunun " sebepleridir.

Benim tartışmaya açmak istediğim konu ise sorunun sebebi değil çözümü nedir sorusu.

Elbette ki sebepler önemli ve ortadan kaldırılmalı.Ancak bu sebepleri ortadan kaldırmanın artık en birinci şartı pkk'nın tüm varlığı ile ortadan kaldırılmasıdır diye düşünüyorum.

O halde yapılması gereken nedir?

Hadi devletimizin yaptığı gibi iki adım geriden gitmeyi bırakıp,bir adım öne geçelim.

Medyanın bize empoze ettiğinden vaz geçip,gerçekten fikir üretelim.

25 yıldır bu denilenler ile bir yere varamadık.Varamayacağımız da az biraz mürekkep yalayıp,Hariciye ile alakalı olayları takip edenlerin çok farkında oldukları bir konu.

Evet ne dersiniz yeni bir açılım,yeni bir ufuk için acilen yapılması gerekenler nelerdir?

Bunu düşünürken günümüz şartlarınıda göz önüne almanızı rica ediyorum.Ekonomik krizi,abd'nin ve eş kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz ardı etmeden.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 20:15:08 Gönderen: Savtegin » Logged

Savtegin BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

02 Aralık 2008, 21:33:38
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #12 :»

çok önemli ve netameli bir konu
nasıl bitecek pkk 30 yıldır bu sene bitecek deniliyor değişen bir şey yok
90 lı yıllarda 3 milyondan fazla insan göçe zorlandı göç edenler geldikleri yeride batırdılar
bir sorun 30 yıldır çözülemiyorsa sorunu çözmede aynı metotlarlarla devam etmek ne kadar doğru bilmiyorum
benim bir çözüm önerim yok sadece soru soruyorum yazılanlara göre 30 binden fazla can kaybımız var biz koca kurtuluş savaşımızda 5 bin şehir vermiştik işin birde maddi yönü var yine yazılanlara göre 300 milyar dolar harcanmış şimdiye kadar sadece 50 milyar dolara ist depreme dayanaklı hale getirilebilirdi bu kadar büyük bir kayıp veriyoruz ama hala 1984 yılında gibiyiz yazık çok yazık
cesur ve soğukkanlıkla diğer örneklere bakmalıyız artık bu hadise sadece bizim başımızda değil evet bu çok kanlı ve çok ipli bir örgüt kaidesiz kuralsız kan döküyor yinede dünyadaki diğer örneklere bakmak lazım
bu sorun bizim sorunumuz ve çözeceksekte biz çözeceğiz
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2008, 21:34:51 Gönderen: mendakka5 » Logged

mendakka5 BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

02 Aralık 2008, 22:12:30
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #13 :»

bakın birde bu hadiseyi açlar fakirler vs vs bağlamayın bu belki 1000 nedenden biridir
(bask eta ira üyeleri aç falan değiller)

mendakka5 BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

03 Aralık 2008, 22:16:19
Deneyimli Üye
*

« Yanıtla #14 :»

dün gülay hanımın bir yazısı vardı konu ile alakalı. kopyalayacaktım sonra vazgeçtim
korktum Shocked

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Dağa çıkmışlara Lanet şiiri

Gitmek istediğiniz yer: