Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Ailem (Moderatörler: arizona77, murvet) > ÇOCUKLARIMIZA TUTARSIZLIK MI AŞILIYORUZ?

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: ÇOCUKLARIMIZA TUTARSIZLIK MI AŞILIYORUZ?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 19 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 575 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 [2]  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇOCUKLARIMIZA TUTARSIZLIK MI AŞILIYORUZ?  (Okunma Sayısı 575 defa)
17 Eylül 2008, 18:05:28
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #15 :»

sabah namazında uyanan çocuk hiç uyumayıp ne yapıyorki ?
kılçık kardeş alışkanlık haline gelmiş ibadetler tehlikelidir pavlovun serçesi misali!
senin tezin doğru olsa yani bebekken sabah namazına alıştırma ve diğerleri sonradan irşad olmuş abilerin ibadetlerindeki aşkı nasıl anlayacaz ibadet gönül işidir ve zorda olmadır yani çok büyük bir huzurla rahatlıkla kılınan namaz pek makbül görülmez alimlerce
yani sevap işlemek için sadaka vericeksen o sadaka seni biraz rahatsız etmeli gözün kalmamalı ama iştee.. bunu senin anlayışına bırakıyorum (veya sizin) son olarak bütün hayatlarını  ibadet üzerine kuran ona göre yatan yiyen ailelerin çocuklarınıda tanıyan biri olarak bu tez pek doğru diil
gönül işidir gönüllll !

mendakka5 BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: ÇOCUKLARIMIZA TUTARSIZLIK MI AŞILIYORUZ?
« Posted on: 08 Ocak 2009, 00:08:36 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
17 Eylül 2008, 21:02:01
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #16 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
sabah namazında uyanan çocuk hiç uyumayıp ne yapıyorki ?

10' da uyanan çocuk ne yapıyorsa onu yapar abi... Ben çok nadir zamanlarda sabah namazından sonra uyumam ve o zaman diliminin ne kadar bereketli bir zaman olduğunu hayretle fark ederim...
kılçık kardeş alışkanlık haline gelmiş ibadetler tehlikelidir pavlovun serçesi misali!

Pavlov'un serçesi değil köpekleri var bildiğim kadarıyla zil çalınca ağzı sulanan  Kiss
  Bahsettiğim alışkanlık haline gelip sıradanlaşan ibadetler değil, alışkanlık haline gelip hayatı düzenleyen ibadetler... Mesela hayatımızı namaz vakitlerine göre düzenlesek daha güzel olmaz mı?
yani sevap işlemek için sadaka vericeksen o sadaka seni biraz rahatsız etmeli gözün kalmamalı ama iştee..

Abi yukardaki bölümü anlayamadım.. Şimdi verdiğimiz sadaka bizi rahatsız etmeli ama gözümüz kalmamalı ha? O nasıl oluyo ki?
bunu senin anlayışına bırakıyorum (veya sizin)

Foruma geldiğimden beri sana "siz" demedim. Öyle bi hitap istiyosan açıkça söyle de ben de sana "siz" diyeyim... Kiss
son olarak bütün hayatlarını  ibadet üzerine kuran ona göre yatan yiyen ailelerin çocuklarınıda tanıyan biri olarak bu tez pek doğru diil
gönül işidir gönüllll !

Bence o aileler "gönül işi" noktasını kaçırmışlar... İş hayatı islama göre kurmakla bitmiyor ki... Onu sevdirmek de lazım...

KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
17 Eylül 2008, 21:51:46
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #17 :»

senin zekana hayran biriyim bırakta öyle kalim Smiley
ne demek sizz ! şu demek yani bu yazdığım geneledir hayretsin valla!
çocuk uyandı sabah  namazında sonra hiç uyumadı 7 de okula gitti lütfen gerçeğe dönün
sadaka konusundada beni hayal kırıklığına uğrattın yani verdiğin para biraz canını yakacak ama gözün kalmayacak sevap kazanmak ucuz olmamalı
hayatımızı namaza göre idame etmek ideal olanı ama günümüzde imkansız diilse bile imkansız Smiley
işte veya okulda helekide memursan namaza göre nasıl idame edicez
sevdirmeli evet sevdirmelide nasıll işte dünyanın en zor sorusu
bakın birde çok hassas bir konu var bilhassa namazda insanların en büyük mazereti şudur derlerki hakkını veremiyorum her şey aklıma geliyor konsantre olamıyorum kimi alimler bunun böyle olması gerektiğini söyler ve hiç ama hiç kafaya takmamak gerek (derler)

mendakka5 BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

19 Eylül 2008, 22:20:16
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 567

« Yanıtla #18 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
  Az önce Conqueror'un açtığı "Köçek kızımız Esma" konusunu okurken uzun bir zamandır kafama takılmakta olan bir konuyu sizle paylaşmak ve konuyla ilgili fikirlerinizi sormak istedim...

Conqueror kızının görüntülerini videoya almış ve bunu keyifle bizimle paylaşmış... Kızı pek de şirin maşAllah... Kafama takılan şu... Çocuklarımızın zevkleri oluşurken bazı şeyleri pek önemsemeyip hatta bundan keyif alırken 13-14 yaşlarına geldiklerinde bu zevklere kızan anne babalar olmamız ne kadar mantıklı acaba?

Conqueror kızının göbek atmasından memnun bir baba olacak mı 10 sene sonra?

Bizim evde de hanımla bu konuda tartışırız bazen. Ben kızımın 15 yaşına vardığı zaman yapmasından hoşlanmayacağım şeyleri şimdi de yapsın istemem pek... Ama hanım "bunlar daha çocuk abartma" diyerek şirin bir şekilde yapılan hareketlere göz yumar... Hatta destekler...

Ne dersiniz ağaca yaşken dokunmalı mı yoksa dallar sertleşmeye başlayınca eğmeye mi çalışmalı? (Benim bu konuda saçma düşündüğüm ispat edilirse çok rahatlıycam, gerçekten Smiley)

Buyrun...

Konu minvalinden çıkalı çok olmuş.Ama ben bu konuyu gördüğüm gün yazmayı çok istemiştim.

Ne yazık ki bazı sıkıntılar nedeniyle bir türlü yazamamıştım.

İlk mesajımıda uzatmadan yazmaya çalışacağım.

Bence çocuklarımızın yaptıklarının ne kadar fıtri olduğu bu noktada çok önemli.

Örneğin bence conqueror kardeşimin minik çiçeğinin yaptığı fıtri bir davranış.

Hangimizde belli ölçüdede olsa rtim kulağı yok.

Hangimizi ruhuna hitap eden bir müziğe karşı tepkimiz yoktur.

Verilen tepki yaşla orantılı ve fıtri ise hiç bir sakınca olmadığı gibi yanısıra faydalıdırda.

Tersine düşünelim birde.

Örneğin 7 yaşında ki bir kız çocuğu eğer aynanın karşısına geçip kendini boyuyorsa bu ne yaşla orantılıdır ne de fıtrat gereği bir davranıştır.

Bu tamamen birilerine özenme ile ilgilidir ve ebeveynin o çocuğun gelişimi için dikkat etmesi gereken bir sorundur.

Fıtratın bozulmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Buradan gelelim sabah erken kalkma örneğine.

Bu fıtrattan gelen bir özellik değil.O nedenle bu başlıkta değerlendirmek bence yanlış.

Bu konu fıtratla ilgili değil,eğitimle alakalıdır.Eğitilen ve kazandırılan davranışlar ise sonradan kazanılır.

Doğuştan gelmez.

Asıl yapılması gereken ise fıtrattan gelen ve sergilenen davranışlar ile sonradan öğrenilenleri dengede tutabilmektir.

Bu nedenle conqueror kardeşimin kızının bu yaşta yaptığı sevimlilik ile(fıtri olduğu için)10 yıl sonra eğitimle alınacak bilgiler sonucunda yapacakları arasında bir bağ kurmak bizi doğru sonuca ulaştırmaktan çok uzak olur.

Hasılı;

Fıtrattan gelen herşeye evet.

Çünkü fıtrat güzeldir.

Eğitimden kaynaklanan olayların ise sadece doğru olanlarına evet.Çünkü eğitimle kazanılan fıtri olmayabilir ve sonradan kazanılır.

« Son Düzenleme: 19 Eylül 2008, 22:24:16 Gönderen: Savtegin » Logged
Savtegin' Adlı Üyenin İmzası

İmza yok...
20 Eylül 2008, 01:06:44
Yönetici
*
Üye No: 4102
Teşekkür Sayısı: 567

« Yanıtla #19 :»

Ben bu konun güncelliğini yitirmesini hiç istemiyorum.

Söz konusu çocuklarımız.

Tüm kardeş sahibi ve aile babası,annesi olanların görüş belirtmesi gerektiğini düşünüyorum.

Savtegin BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

Sayfa: Geri 1 [2]  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
ÇOCUKLARIMIZA TUTARSIZLIK MI AŞILIYORUZ?

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Haritası|Site Haritası | Arşiv | Wap | Arsiv | Wap2 | Wap Forum | XML |