|  | Alıntı: |  |  | KILÇIK tarafından gönderildi. |  | |  |
| Az önce Conqueror'un açtığı "Köçek kızımız Esma" konusunu okurken uzun bir zamandır kafama takılmakta olan bir konuyu sizle paylaşmak ve konuyla ilgili fikirlerinizi sormak istedim...
Conqueror kızının görüntülerini videoya almış ve bunu keyifle bizimle paylaşmış... Kızı pek de şirin maşAllah... Kafama takılan şu... Çocuklarımızın zevkleri oluşurken bazı şeyleri pek önemsemeyip hatta bundan keyif alırken 13-14 yaşlarına geldiklerinde bu zevklere kızan anne babalar olmamız ne kadar mantıklı acaba?
Conqueror kızının göbek atmasından memnun bir baba olacak mı 10 sene sonra?
Bizim evde de hanımla bu konuda tartışırız bazen. Ben kızımın 15 yaşına vardığı zaman yapmasından hoşlanmayacağım şeyleri şimdi de yapsın istemem pek... Ama hanım "bunlar daha çocuk abartma" diyerek şirin bir şekilde yapılan hareketlere göz yumar... Hatta destekler...
Ne dersiniz ağaca yaşken dokunmalı mı yoksa dallar sertleşmeye başlayınca eğmeye mi çalışmalı? (Benim bu konuda saçma düşündüğüm ispat edilirse çok rahatlıycam, gerçekten )
Buyrun...
| |
 | |  |
Konu minvalinden çıkalı çok olmuş.Ama ben bu konuyu gördüğüm gün yazmayı çok istemiştim.
Ne yazık ki bazı sıkıntılar nedeniyle bir türlü yazamamıştım.
İlk mesajımıda uzatmadan yazmaya çalışacağım.
Bence çocuklarımızın yaptıklarının ne kadar fıtri olduğu bu noktada çok önemli.
Örneğin bence conqueror kardeşimin minik çiçeğinin yaptığı fıtri bir davranış.
Hangimizde belli ölçüdede olsa rtim kulağı yok.
Hangimizi ruhuna hitap eden bir müziğe karşı tepkimiz yoktur.
Verilen tepki yaşla orantılı ve fıtri ise hiç bir sakınca olmadığı gibi yanısıra faydalıdırda.
Tersine düşünelim birde.
Örneğin 7 yaşında ki bir kız çocuğu eğer aynanın karşısına geçip kendini boyuyorsa bu ne yaşla orantılıdır ne de fıtrat gereği bir davranıştır.
Bu tamamen birilerine özenme ile ilgilidir ve ebeveynin o çocuğun gelişimi için dikkat etmesi gereken bir sorundur.
Fıtratın bozulmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.
Buradan gelelim sabah erken kalkma örneğine.
Bu fıtrattan gelen bir özellik değil.O nedenle bu başlıkta değerlendirmek bence yanlış.
Bu konu fıtratla ilgili değil,eğitimle alakalıdır.Eğitilen ve kazandırılan davranışlar ise sonradan kazanılır.
Doğuştan gelmez.
Asıl yapılması gereken ise fıtrattan gelen ve sergilenen davranışlar ile sonradan öğrenilenleri dengede tutabilmektir.
Bu nedenle conqueror kardeşimin kızının bu yaşta yaptığı sevimlilik ile(fıtri olduğu için)10 yıl sonra eğitimle alınacak bilgiler sonucunda yapacakları arasında bir bağ kurmak bizi doğru sonuca ulaştırmaktan çok uzak olur.
Hasılı;
Fıtrattan gelen herşeye evet.
Çünkü fıtrat güzeldir.
Eğitimden kaynaklanan olayların ise sadece doğru olanlarına evet.Çünkü eğitimle kazanılan fıtri olmayabilir ve sonradan kazanılır.