Az önce Conqueror'un açtığı "Köçek kızımız Esma" konusunu okurken uzun bir zamandır kafama takılmakta olan bir konuyu sizle paylaşmak ve konuyla ilgili fikirlerinizi sormak istedim...
Conqueror kızının görüntülerini videoya almış ve bunu keyifle bizimle paylaşmış... Kızı pek de şirin maşAllah... Kafama takılan şu... Çocuklarımızın zevkleri oluşurken bazı şeyleri pek önemsemeyip hatta bundan keyif alırken 13-14 yaşlarına geldiklerinde bu zevklere kızan anne babalar olmamız ne kadar mantıklı acaba?
Conqueror kızının göbek atmasından memnun bir baba olacak mı 10 sene sonra?
Bizim evde de hanımla bu konuda tartışırız bazen. Ben kızımın 15 yaşına vardığı zaman yapmasından hoşlanmayacağım şeyleri şimdi de yapsın istemem pek... Ama hanım "bunlar daha çocuk abartma" diyerek şirin bir şekilde yapılan hareketlere göz yumar... Hatta destekler...
Ne dersiniz ağaca yaşken dokunmalı mı yoksa dallar sertleşmeye başlayınca eğmeye mi çalışmalı? (Benim bu konuda saçma düşündüğüm ispat edilirse çok rahatlıycam, gerçekten )
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Video da dikkatinizi çeken bişey olduysa büyük kızımda bir ara göründü ve kayboldu. Küçük kızım esma ya müzik çalınca oynamaya başlıyor ve kendini kameraya kaydettiğimden habersiz haberi olsa ne olur kameranın ne olduğunu bilmiyor.
Fakat büyük kız nur öyle değil.Nur u oynarken kameraya çekme girişimlerim hep sonuçsuz kaldı.Çünkü kamerayı görünce ne yapıyorsa bırakıp kenara çekiliyor.
Demek istediğim şu abi.Zamanla çocukta utanma duygusu beliriyor. Küçükken farkında olmadan yaptığı şeyleri büyüyüp farkedince yapmıyor.
Ama büyüyüp 14 yaşına gelince de kameranın içine baka baka oynarsa naneyi yedik.İişte o zaman müsade olmaz.Zaten böyle bir girişim olmaz...
lütfen sen üzerine alınma conquerror kardeşim. senin videonla benim yorumumun alakası yok. ben sadece genel olarak yazıyorum. senin niyetin halistir. bundan eminim.
kesinlikle ağaç yaşken eğilmeli. şimdi hareketler bizede şirin geliyor. nede olsa günahsız bir yavru.
lakin bu 15-20 yaşlarına geldiğin ne kadar şirin olacak
şimdi vermediğimiz eğitimi, hoşgösterdiğimiz hareketleri büyüyünce yasaklamak ne kadar mantıklı?
Necip Fazılın bir sözü aklıma geldi yine " Sen kaplanı yetiştir, büyüt besle; sonra pençe atıyor diye kement at ipe çek.. Yazıktır kaplana, günahtır kaplana."
lütfen sen üzerine alınma conquerror kardeşim. senin videonla benim yorumumun alakası yok. ben sadece genel olarak yazıyorum. senin niyetin halistir. bundan eminim.
kesinlikle ağaç yaşken eğilmeli. şimdi hareketler bizede şirin geliyor. nede olsa günahsız bir yavru.
lakin bu 15-20 yaşlarına geldiğin ne kadar şirin olacak
şimdi vermediğimiz eğitimi, hoşgösterdiğimiz hareketleri büyüyünce yasaklamak ne kadar mantıklı?
Necip Fazılın bir sözü aklıma geldi yine " Sen kaplanı yetiştir, büyüt besle; sonra pençe atıyor diye kement at ipe çek.. Yazıktır kaplana, günahtır kaplana."
Şöyle diyeyim.Bu çocuk 15 aylık. Müzik duyunca oynuyor.Oyun oynamak için gelip bana veya annesine vurup kaçıyor.Ablasının saçını çekiyor. Annesi yanıma otursa ağlamaya başlıyor.Bunları 15 yaşında yapsa çok saçma olur herhalde. v.s., v.s. bunların hangisinin önüne geçeceksin. Doğrudur ağaç yaş iken eğilir fakat bunlar daha fidan, yaş ağaç oldukları zaman eğitmeyi biliriz.
Şöyle diyeyim.Bu çocuk 15 aylık. Müzik duyunca oynuyor.Oyun oynamak için gelip bana veya annesine vurup kaçıyor.Ablasının saçını çekiyor. Annesi yanıma otursa ağlamaya başlıyor.Bunları 15 yaşında yapsa çok saçma olur herhalde. v.s., v.s. bunların hangisinin önüne geçeceksin. Doğrudur ağaç yaş iken eğilir fakat bunlar daha fidan, yaş ağaç oldukları zaman eğitmeyi biliriz.
zaten ben bu çocuk için demedimki. açıklamada yaptım senle alakası yok yaptığım yorum diye
benim söylediğim 15 aylık çocuk için değil. heralde oynayacak zıplayacak
benim kastettiğim belli bir yaşa gelmiş örneğin 4-10 yaşları olabilir.
etrafımızda görüyoruz. bununla gurur duyan kişiler var. yani 15 yaşına gelinceye kadar butür hareketleri hoşgören hatta destekleyen kişiler var. 15 yaşından sonrada hadi yasak koymaya çalışıyor. (gerçi 20 yaşında bile bununla gurur duyup tv programlarına çıkaranlar bile var gerçide. bunlar istisna )
işte karşı çıktığım noktalar bunlar. yoksa 15 aylık çocukla alakalı bir yorum yapmadım ben.
sırf kızçocuğu değil. erkek çocuklarındada bazı yerlerde küfretmeyi öğretip bununla övünen kişiler gördüm.
zaten ben bu çocuk için demedimki. açıklamada yaptım senle alakası yok yaptığım yorum diye
benim söylediğim 15 aylık çocuk için değil. heralde oynayacak zıplayacak
benim kastettiğim belli bir yaşa gelmiş örneğin 4-10 yaşları olabilir.
etrafımızda görüyoruz. bununla gurur duyan kişiler var. yani 15 yaşına gelinceye kadar butür hareketleri hoşgören hatta destekleyen kişiler var. 15 yaşından sonrada hadi yasak koymaya çalışıyor. (gerçi 20 yaşında bile bununla gurur duyup tv programlarına çıkaranlar bile var gerçide. bunlar istisna )
işte karşı çıktığım noktalar bunlar. yoksa 15 aylık çocukla alakalı bir yorum yapmadım ben.
sırf kızçocuğu değil. erkek çocuklarındada bazı yerlerde küfretmeyi öğretip bununla övünen kişiler gördüm.
Vİdeo dan örnek verildi diye öyle söyledim ben sır. Bu video da ki çocuk dediğin gibi 4 yaş üzeri olsaydı böyle çocuk mu yetiştirilir diye en başta ben karşı çıkardım.
Not:Beni kıracan diye korkma.O video yu oraya ekleyerek her türlü eleştiriyi haketmiş oluyorum.Biri çıkıp ta 4 yaş üzeri değil 0-4 yaş arası da olmaz de se haklıdır.
Vİdeo dan örnek verildi diye öyle söyledim ben sır. Bu video da ki çocuk dediğin gibi 4 yaş üzeri olsaydı böyle çocuk mu yetiştirilir diye en başta ben karşı çıkardım.
Not:Beni kıracan diye korkma.O video yu oraya ekleyerek her türlü eleştiriyi haketmiş oluyorum.Biri çıkıp ta 4 yaş üzeri değil 0-4 yaş arası da olmaz de se haklıdır.
tabiki seni kırmak istemem.
hakikaten senin meleğini kastederek yazmadım. konu açıldı bende genelde olan bir hadiseyi dile getirmek istedim.
kılçık bebekken sen asker eğitimi aldın herhalde ağaç yaşken eğiliri bu kadarda abartmayın yav nerdeyse cenin iken başlayacaksınız eğitime 3,5 yaşımdaki kızımdan her gün dayak yiyoruz ne yani şimdi o büyünce falakayamı yatıracak beni çocukların bu şirinliklerine ortak olmadan olurmu hiç yav benim hiç bebeklik çocukluk resmim yok en eski resmim aha koca fatihle olan iştee kılçık kardeş senin kafa benim doğduğum topraklardaki uygulamaya çok yakın bizim oralarda hala büyüklerin yanında çocuk sevilmez şefkat gösterilmez bebekken başlar eğitim büyümüş halleride ortada o çocukların ! efendiler bırakın çocukları çocukluk yapsınlar hançeri yedikten sonraki sezarın sözünü unutmayın bundan ben utanmalıyım !
Anladım ki derdimi anlatamamışım... Bir daha deniyorum...
Çocukların daha 18 aylıkken bile yönlendirilmeye başlanabileceğine inanıyorum... Yaptıklarını zorla değiştirmeye çalışıp terbiye etmek değil kastım... Ama o sıpalar daha küçücük bir bebekken bile anne babalarının yaptıkları şeyden hoşlanıp hoşlanmadığını anlayabiliyorlar. Anna babayı güldürmekten zevk alıyorlar...
Sormak istediğim şu. Bazı davranışlarını en azından onaylamayarak, veya konuyu değiştirerek daha küçükten değiştirebilir miyiz?
Çok yakın bir tanıdığım çocuğunu bebeklikten itibaren sabah namazı saatinde uyandırdı. Çocuk şimdi 3 yaşında ve sürekli sabah namazı saatinde uyanıp bir daha uyumuyor... benimkiler 10 'a kadar fosur fosur uyurken...
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2008, 14:51:17 Gönderen: KILÇIK »
Abi önce burda konuşacağımız çocuğa bir yaş belirleyelim. 18 aylık çocuğu sabah namazı saatinde uyandırırsan hadi onu geç çocuğun uykusunu bölersen bu hem çocuk için sağlıklı değil hem çocuk huzursuz olur.
Bazı davranışlarını onaylamayarak demişsin Bu bazı davranışlar ne ola ki.Sana göre müzik eşliğinde oynaması ve babasının onu video ya çekip net ortamına sunması.Aslında doğru söylüyorsun.4 yaş üzeri çocuk için aynı şeyi bende söyler hatta kıyamet koparırdım. Yalnız 4 yaş altı daha harbi çocuk abi ya...
Abi önce burda konuşacağımız çocuğa bir yaş belirleyelim. 18 aylık çocuğu sabah namazı saatinde uyandırırsan hadi onu geç çocuğun uykusunu bölersen bu hem çocuk için sağlıklı değil hem çocuk huzursuz olur.
Bazı davranışlarını onaylamayarak demişsin Bu bazı davranışlar ne ola ki.Sana göre müzik eşliğinde oynaması ve babasının onu video ya çekip net ortamına sunması.Aslında doğru söylüyorsun.4 yaş üzeri çocuk için aynı şeyi bende söyler hatta kıyamet koparırdım. Yalnız 4 yaş altı daha harbi çocuk abi ya...
Konuyu çevirip videoya getirme yav... Ben kafamdaki bir soruna çözüm arıyorum...
Bence islamı yaşamakta en büyük zorluğu alışkanlıklarımızla mücadelede yaşıyoruz... Misal ben namaza eşşek kadar olduktan sonra başladım. (25 yaş falan)... Yıllardır zorlanıyorum... Ama kendini bildi bileli namaz kılan tanıdıklarım oldu. O namazlara kolaylıkla kalkışlarına hayran kaldım..
Emin ol sabah uykusu da alışkanlık... Çocukluktan başlanırsa ömür boyu sürebilecek bir alışkanlık.. Ama başlama yaşına sen 4 demişsin , olabilir bilemiyorum... Evlerimizde sabah namazından sonra uyumama alışkanlığı olsa çocuğun da biyonik saati o doğrultuda şekillenir...
Ama biz gece 1'e 2'ye kadar net başında olunca sabah namazından sonra uyumamayı bırak sabah namazına bile dayak yemiş gibi kalkıyoruz veya kalkamıyoruz... Çoğu zaman secde mahallinde yatak yorgan görerek kılıyorum namazı yav
Gönül, çocuklarımızın bizim hatalarımızın bedelini ödememesini istiyor anlıyor musunuz? Çünkü ben çocukluğumdaki ailevi yaşamımın oluşturduğu alışkanlıklar nedeniyle bedel ödüyorum... Ve bu bedeli ödediğimi anlamam için bile onca sene geçti...
Konuyu çevirip videoya getirme yav... Ben kafamdaki bir soruna çözüm arıyorum...
Bence islamı yaşamakta en büyük zorluğu alışkanlıklarımızla mücadelede yaşıyoruz... Misal ben namaza eşşek kadar olduktan sonra başladım. (25 yaş falan)... Yıllardır zorlanıyorum... Ama kendini bildi bileli namaz kılan tanıdıklarım oldu. O namazlara kolaylıkla kalkışlarına hayran kaldım..
Emin ol sabah uykusu da alışkanlık... Çocukluktan başlanırsa ömür boyu sürebilecek bir alışkanlık.. Ama başlama yaşına sen 4 demişsin , olabilir bilemiyorum... Evlerimizde sabah namazından sonra uyumama alışkanlığı olsa çocuğun da biyonik saati o doğrultuda şekillenir...
Ama biz gece 1'e 2'ye kadar net başında olunca sabah namazından sonra uyumamayı bırak sabah namazına bile dayak yemiş gibi kalkıyoruz veya kalkamıyoruz... Çoğu zaman secde mahallinde yatak yorgan görerek kılıyorum namazı yav
Gönül, çocuklarımızın bizim hatalarımızın bedelini ödememesini istiyor anlıyor musunuz? Çünkü ben çocukluğumdaki ailevi yaşamımın oluşturduğu alışkanlıklar nedeniyle bedel ödüyorum... Ve bu bedeli ödediğimi anlamam için bile onca sene geçti...
fazla söze gerek yok abi yaa video dışı düşündünmü sana katılmamak mümkün değil