Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Ailem (Moderatörler: arizona77, murvet) > Çocuğunuzla Oyun Oynayın

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Çocuğunuzla Oyun Oynayın
Cevap SayısıCevap Sayısı: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 129 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çocuğunuzla Oyun Oynayın  (Okunma Sayısı 129 defa)
21 Kasım 2008, 22:24:41
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 10610
Teşekkür Sayısı: 201

« :»

Bebeğin anne ve babasıyla birlikte yaptığı bu aktiviteler hem onun ileride sağlıklı bir kişi olmasını hem de bazı fizyolojik ve psikolojik sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olur. Bebeklik döneminde yaptırılan jimnastik hiperaktivite ve konuşma güçlüğü olan çocuklarda olumlu sonuçlar verir.
Bebekler doğumdan birkaç saat sonra hareket etmeye başlarlar ve bu hareketler doğal olarak her geçen gün artar. Kasların yetersiz çalışması bebekte gelişim bozukluklarına yol açar. Bu nedenle basit hareketlere erken başlanması gerekir. Bebeğiniz ilk günlerde fiilen katılmadığı hareketlere üçüncü aydan sonra sizinle birlikte yavaş yavaş yapmaya başlar.
RAHAT VE MUTLU UYUMASINI SAĞLAR
Bebeğinizle yapacağınız hareketler için saatin önemi yoktur. Bebeğinizin bacak ve kollarını zorlamadan yaptıracağınız hareketler onu rahatlatır. Jimnastik yalnız vücudu geliştirmekle kalmaz uyku saati geldiğinde uyumayan ve huysuzluk eden bebekler için de çok etkin bir yöntemdir. Bebeğinize yaptırdığınız jimnastik bağırsaklarının ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar iştahsız bebeklerin de yemelerini düzenler.
OYUNCAKLARIYLA GÜVENDE HİSSEDER
Peluş oyuncaklar
Sarılıp uyuyabileceği yumuşacık bir pelüş oyuncak kendisini güvende hissetmesini sağlar. Onun için bir arkadaş görevi görür. Yumuşak bir oyuncağın bebeğinizin tenine değmesi dokunım duyusunu geliştirir.
Egzersiz oyuncakları
Sağlıklı bir şekilde bebeğinizin kollarını bacaklarını ya da tüm vücudunu hareket ettirmesini sağlar. Böylece bebeğiniz eğlenirken bir yandar da fiziksel gelişimini destekleyici hareketler yapabilir.
Şekilli kutular içiçe geçen kaplar
Birbirinden farklı boyut ve şekillerdeki kutularla oynamak çocuğunuzun el becerisini geliştirme nesne-boşluk uydurma ayırt edebilme yeteneklerini destekleme açısından çok yararlıdır. Böylece hem el becerileri hem de hayal gücü gelişir
Müzik ve sesli oyuncaklar
Müzik çalan ve farklı sesler çıkaran oyuncaklar bebeğin dinleme ve belleğini kullanma yeteneklerini geliştirir ilk başlarda gelişi güzel basıp sesler çıkarabildiği düğmelere daha sonra bilinçli olarak basarak yaratıcılığını arttırır.
Haraketli oyuncaklar
Bebekler için emeklemeye ve yürümeye başlamak özgürlüklerine kavuşmanın ilk adımıdır. Bu dönemde peşinden emekleyebileceği ya da minik adımlarıyla yetişmeye çalışacağı hareketli oyuncaklar bebeğiniz için teşvik edici bir rol oynar.
Bebeğinizin banyosu
Bebeğe ilk banyolarını yaptırmak o kadar kolay bir iş değildir.Bebeğin elinizden kayacağından su yutacağından ya da soğuk alacağından korkmayın.
* Bebeği bütünüyle soyun. Üşümemesi için bir örtüyle sarmalayın.
* Henüz kendinize yeterince güvenmiyorsanız küvete sokmadan önce başını ve yüzünü yıkayın.
* Dirseğinizle suyun sıcaklığını kontrol ettikten sonra bebeği usulca küvete sokun.
* Bebeği koltuk altından sıkıca tutunuz ve başını kolunuza dayayın.
* Böylece öteki eliniz yıkamak için serbest kalacaktır.
* Bu arada bebeğinizin suyla oynamasına izin verin. Böylece suyu sevmesini sağlar.

alıntıdır.

...Nadan ile konuşma zordur biline.
...Çünkü ne gelirse söyler diline...
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Çocuğunuzla Oyun Oynayın
« Posted on: 07 Ocak 2009, 22:31:07 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
22 Kasım 2008, 09:52:45
Ahmed Şamil
Aktif Üye
*
Üye No: 2649
Teşekkür Sayısı: 343

« Yanıtla #1 :»

Çocuklar oyun oynamaya muhtaçtırlar.

Özellikle anne ve babalarıyla oyun oynamayı çok severler.

Ben bu konuda çok şanslıydım annem benle oyun oynardı Wink ama babam pek olmadı. Tongue Cry
konuralp' Adlı Üyenin İmzası

ŞİMDİ BENİ EZENLER,DEMEK SOYUMU BİLMEZ,
BOZGUNUN ARDINDAKİ MUTLAK TOYUMU BİLMEZ,
DEMEK BENİ BİLİR DE, DELİ HUYUMU BİLMEZ,
ÇİN DE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ ?
PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ?

DaLıMıZı KeSeNiN AğAcInI KöKüNDeN SöKeRiZ!!!

22 Kasım 2008, 12:39:09
Enes,Elif,Nural
Aktif Üye
*
Üye No: 6159
Teşekkür Sayısı: 164

« Yanıtla #2 :»

Alıntı:konuralp tarafından gönderildi.
Çocuklar oyun oynamaya muhtaçtırlar.

Özellikle anne ve babalarıyla oyun oynamayı çok severler.

Ben bu konuda çok şanslıydım annem benle oyun oynardı Wink ama babam pek olmadı. Tongue Cry

çok güzel bir konu açmışsınız hasmetvu anlatılan bütün aşamalı biz çoktan geçtik konuyu okuyunca çocukların bebekliklerine gittim .enesin bebekliğinde çok zorlanmıştım özeliklede ilk yıkadığımda çok korkmuştum ya boğulursa ya düşürürsem diye helede titremeye başlamıştı elim ayağım birbirine dolanmıştı .tecrübe edindikçe çok daha farklı oluyor.
konuralp sizde annen oynuyormuş sizinle bizdede tam tersi babaları çok oynardı helede kendi uydurduğu masallara çocuklar bayılırdı bütün masal kahramanlarını birbirine karıştırarak yepyeni bir senaryoyla doğaçlama yapardı o an aklına ne gelirse onu anlatırdı  Cheesy ikinci gün aynı masallı anlat deseler kesinlikle anlatamazdı. Cheesy

Elnur BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

22 Kasım 2008, 16:32:33
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 10610
Teşekkür Sayısı: 201

« Yanıtla #3 :»

Alıntı:Elnur tarafından gönderildi.
çok güzel bir konu açmışsınız hasmetvu anlatılan bütün aşamalı biz çoktan geçtik konuyu okuyunca çocukların bebekliklerine gittim .enesin bebekliğinde çok zorlanmıştım özeliklede ilk yıkadığımda çok korkmuştum ya boğulursa ya düşürürsem diye helede titremeye başlamıştı elim ayağım birbirine dolanmıştı .tecrübe edindikçe çok daha farklı oluyor.
konuralp sizde annen oynuyormuş sizinle bizdede tam tersi babaları çok oynardı helede kendi uydurduğu masallara çocuklar bayılırdı bütün masal kahramanlarını birbirine karıştırarak yepyeni bir senaryoyla doğaçlama yapardı o an aklına ne gelirse onu anlatırdı  Cheesy ikinci gün aynı masallı anlat deseler kesinlikle anlatamazdı. Cheesy

Doru söylüyorsun Elnur,bizden geçti ama gelecek nesiller bu forumda.
Çocuğun kendine güven kazanması ve ailesini yanında hissetmesi için
gerekli.Küçükken ben iigileniyodum.Şimdi de babaları benden daha çok ilgileniyor.
Büyüdükçe sorunları da onlarla birlikte büyüyor.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2008, 16:33:13 Gönderen: hasmetvu » Logged

hasmetvu BAKTIĞIMIZ KONULARA YORUM YAPMADAN GEÇMEYELİM. NETİCEDE EMEK VERİLMİŞTİR.EMEĞE SAYGI DUYALIM.

22 Kasım 2008, 18:23:59
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 8116
Teşekkür Sayısı: 8

« Yanıtla #4 :»

ben her ikisiylede oynardım hafta içi annem hafta sonu babamla Cheesy
küçükten alıştırmak lazım çocukları  kendilerine güveni olması için
 mesela benim kardeşim küçükten baya hastaydı annemde babamda çok üstüne düştü hemde aşırı şekilde... bişi olacak die dışarı göndermedi... görenler bu çocuk güneş yüzü görmedimi diyorlardı sapsarıydı Cheesy iyimi oldu çok düşmeler hayır fazla kendine güveni yokk açıkçası Smiley
nisan' Adlı Üyenin İmzası

if you not a prefer of the solution the you are part of the problem !!!!!!!
[/i][/b]
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
Çocuğunuzla Oyun Oynayın

Gitmek istediğiniz yer: