Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
teşekürler nickci kardeşim.özellikle son cümlen(birgün herkes bu bayrağın altında şehadet getirecek)çok güzel olmuş.inşallahta senin yazdığın gibi olcaktır.o eski ihtişamlı günlerimize gene kavuşuruz yüce Allahın yardımıyla.
Asıl olan durmadan yıkılıp,yeniden bedeller ödeyerek kan pahasına kurmak değildir.Kurduğunu yaşatmak,halkı yaşatmak, Devleti yaşatmaktır.
İkide bir yıkılmak İDARE konusundaki zafiyetlere,eksikliklere delalet eder..Çok da övünülecek bir haslet olduğu inancını da taşımıyorum..
1919 şartlarında yıkılan Devleti kurmak son derece zor olmuş,1917 Bolşevik Devriminin değiştirdiği dengeler, EMPERYALİZMİN PİNOKYOLUĞUNA soyunan Yunan'lıların izledikleri siyaset,İZMİR işgali milletimizin silkinmesine vesile olmuştur.
Tarihte Türkler'in esaret altında kaldıkları zamanlar,bir takım topluluklar içerisinde eritildikleri dönemler olmuştur.Tam bağımsızlıklarını bir türlü elde edemeyen Çin'deki UYGUR'lar veya günümüzde bir takım bayraklar altında yaşamlarını sürdüren TÜRKLER herhalde mantıklı birer örnek olsa gerek..
Türk Devletleri birbirlerinin devamıdır..Rejimleri değişik olsada,tarihsel DEVLET gelenekleri bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hükmü şahsiyetinde sürdürülmektedir.
En azından Selçuklu döneminden beri,MİLLET,ÜLKE,DEVLET aynıdır..
Ancak,MİSAK-İ MİLLİ sınırları ve soydaşlarımız her daim ilgi alanımızdadır,olmalıdır...
Az hamaset...Çok okumak,öğrenmek,çalışmak..Bilgilerle ve cesaretle donanıp...
Ülke ve millet için karşılıksız emek vermek,asıl olanıdır..
Bolkar......................
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2008, 04:23:37 Gönderen: Bolkar »
Bolkar hocamın belirttiği nokta önemli aslında. 16 devlet yıkıp 17 devlet kurmuşuz ama esas nokta 16 devletin niye yıkıldığıdır. Dahası bu devletlerin yıkılmalarında ki ortak noktaların belirlenmesi gerekir. Çünkü genler öyle birşey ki tüm fizyolojik özelliklerini taşıdığı gibi bir milletin kültürel özelliklerini de taşır. Niye yıkılmış bu devletler diye bakmak lazım. Günümüzde yapılanların bu yıkılmadan önce yaşananlarla ne kadar benzerliği var?
Bir de ben Türk birliği düşüncesinde sınırların bir olduğu bir devlet yerine birçok açıdan birbirine bağlı, ortak amaç ve idealler uğruna çalışan birden çok devletin başında Türkiye'nin olmasının daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Sınırlar genişledikçe yönetmek zorlaşır, zaafiyet artar. Ayrıca tek devlet zayıfladığında aç kurtlar başına üşüşür. Birbirini destekleyen ve kollayan birçok devlet olması bana daha mantıklı geliyor. Sizin düşüncelerinizi de öğrenmek isterim gerçekten.