Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Ailem (Moderatörler: arizona77, murvet) > Bir hikaye: Baba ve oğul (Mutlaka Okuyun!!!)

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: Bir hikaye: Baba ve oğul (Mutlaka Okuyun!!!)
Cevap SayısıCevap Sayısı: 40 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 756 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 [2] 3 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir hikaye: Baba ve oğul (Mutlaka Okuyun!!!)  (Okunma Sayısı 756 defa)
24 Eylül 2008, 04:23:56
Yönetici
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 578
Düşündüğümü söylerim, düşünmem gerekeni değil...

« Yanıtla #15 :»

Alıntı:hasmetvu tarafından gönderildi.
medakka kardeşime katılıyorum.Anne ve babaların değerinin kavranması için bu örnekler bence gerekli...
Büyüklere saygı ve sevginin azaldığı ,aile mefhumunun sürekli zarar gördüğü bir dönemde yaşıyoruz.Bu ders ve örneklerin daha sık hatırlatılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. 

Bence anne ve babanın değerini böyle örneklerle kavrayamayız...

Hiçbir çocuk dünyaya kendi isteğiyle gelmez ve hiçbir anne baba da çocuğu ilerde onu sevsin saysın diye çocuğuyla ilgilenmez. Çocuğun, anne babanın ilgisine ve sevgisine ihtiyacı olduğu kadar anne babanın da onunla ilgilenmeye ve onu sevmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle bence her anne baba, çocuğu için yaptığı fedakarlıkları "Allah rızası" için ve tabiatında bulunan "ana babalık" duygusuyla yapar...

Yukarıdaki örnekteki yaşlı baba saçmalamıştır. Çocuğunun ona "yap" demeden yapısından gelen babalık vazifesi nedeniyle yaptığı davranış için "çaktırmadan" başa kakmaktadır.

Ana babanın değerini yapılan iyilikleri başa kakarak anlatacaksak "ben almıyim"...

KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

CEREEEEN, GIZIIIIIM, BENİ NEDEN GANDIRDIN GIZIIIIM? (YILBAŞI GECESİ ÖLEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN  BABASININ, KIZININ CENAZESİ BAŞINDAKİ FERYADI...)
Bağlantılar

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Bir hikaye: Baba ve oğul (Mutlaka Okuyun!!!)
« Posted on: 08 Ocak 2009, 11:30:14 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
24 Eylül 2008, 17:40:18
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #16 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
   Bence anne ve babanın değerini böyle örneklerle kavrayamayız...

Hiçbir çocuk dünyaya kendi isteğiyle gelmez ve hiçbir anne baba da çocuğu ilerde onu sevsin saysın diye çocuğuyla ilgilenmez. Çocuğun, anne babanın ilgisine ve sevgisine ihtiyacı olduğu kadar anne babanın da onunla ilgilenmeye ve onu sevmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle bence her anne baba, çocuğu için yaptığı fedakarlıkları "Allah rızası" için ve tabiatında bulunan "ana babalık" duygusuyla yapar...

Yukarıdaki örnekteki yaşlı baba saçmalamıştır. Çocuğunun ona "yap" demeden yapısından gelen babalık vazifesi nedeniyle yaptığı davranış için "çaktırmadan" başa kakmaktadır.

Ana babanın değerini yapılan iyilikleri başa kakarak anlatacaksak "ben almıyim"...

tam bir memur amir düşüncesi bu ben çocuğumu yetiştirirken ona saygıyıda sevgiyide öğretiyorum bu küçüklerini sev büyüklerini say gibi
 bu saygıda baba olarak bende varım
çocuk bireyci bencil yetişir sizin(eyvah sizin dedim sen sen diye oku Smiley) dediğiniz gibi
burda baba yaptığının karşılığını ister bir tavırda diil çocuk naturasına aykırı bir davranışta bulunuyor oda nezih bir ders veriyor
26 Aralık 2008, 16:22:33
Üye
*
Üye No: 16122
Teşekkür Sayısı: 9

« Yanıtla #17 :»

merhaba kılçık

bu sitedeki ilk mesajım ve bu konu hakında yazıyorum ....tesadüflere inanmam o farklı bi konu .....
yarın yaşlanıp yatalak olduğunda anlarsın neyin ne olduğunu gördüğüm şu ki bazıları yaşamadan farketmiyor gerçeği...illa iğnenin batması gerkiyor acısını anlamak için....o verdiğin örnekteki anneyi bezlemeyle ilgili bu yazdıklarım.

ikincisi (babamısın bilmiyorum ama)baba değilsen eğer baba  olduğunda anlarsın safsaf yüzüne bakan çocuğunun masumca öğrenme arzusunu
 gidermeye çalışacaksın nerden geldiğini fark edeceksin o zaman...ama şu yaşına geldiğinde bile nereye gittiğini fark edemediğini görüyorum..
 insanlar yaşamları boyunca buna benzer olaylarla karşılaşırlar.hiçmi tv izlemezsin görmezsin o bakımevlerindeki terkedilmiş yaşlıları
durumları olduğu halde evlatları tarafından kapı dışarı edilmiş insanları ....
neyse fazla uzatmaya gerek yok
düşünmeden yazana ..düşünce anlatır bazen hayat gerçeği ,düşmeden düşün ayakta olmanın kıymetini bilirsin belki....

art--ist' Adlı Üyenin İmzası

BEKLENEN GELMEZ OLDUĞUNDA BEKLEMEYENE HAZIR OL
26 Aralık 2008, 16:34:20
Deneyimli Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 628

« Yanıtla #18 :»

Alıntı:art--ist tarafından gönderildi.
merhaba kılçık

bu sitedeki ilk mesajım ve bu konu hakında yazıyorum ....tesadüflere inanmam o farklı bi konu .....
yarın yaşlanıp yatalak olduğunda anlarsın neyin ne olduğunu gördüğüm şu ki bazıları yaşamadan farketmiyor gerçeği...illa iğnenin batması gerkiyor acısını anlamak için....o verdiğin örnekteki anneyi bezlemeyle ilgili bu yazdıklarım.

ikincisi (babamısın bilmiyorum ama)baba değilsen eğer baba  olduğunda anlarsın safsaf yüzüne bakan çocuğunun masumca öğrenme arzusunu
 gidermeye çalışacaksın nerden geldiğini fark edeceksin o zaman...ama şu yaşına geldiğinde bile nereye gittiğini fark edemediğini görüyorum..
 insanlar yaşamları boyunca buna benzer olaylarla karşılaşırlar.hiçmi tv izlemezsin görmezsin o bakımevlerindeki terkedilmiş yaşlıları
düşünmeden yazana ..düşünce anlatır bazen hayat gerçeği ,düşmeden düşün ayakta olmanın kıymetini bilirsin belki....

ay aya ayy yanii
yav kardeşim siz kılçığı tanımıyorsunuz sanırım, ona böyle yazılmaz  Smiley
yani yazılırda yazmassanız  forum hayatınız için daha iyi olur Cheesy

26 Aralık 2008, 16:47:21
Sizi anlamak istiyorum, kerem edip açıklarsanız, lütfunuzla bahtiyar olacağım...
Deneyimli Üye
*
Üye No: 7364
Teşekkür Sayısı: 527

« Yanıtla #19 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
ay aya ayy yanii

Cheesy Cheesy
medcezir' Adlı Üyenin İmzası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
26 Aralık 2008, 18:53:58
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
Üye No: 7325
Teşekkür Sayısı: 376
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #20 :»

Alıntı:mendakka5 tarafından gönderildi.
ay aya ayy yanii

bencee bu tarz yazılımı kılçık abiye en yatkını aynı dilde konuşuyorlar işte  Cheesy
***ß!r!c!k***' Adlı Üyenin İmzası

***€d€p ß!r t@c !m!$ nUr-! Hüd@'d@n***
***g!y 0l t@cı €m!n 0l h€r ߀l@d@n***

Mail Olma Dünyaya Çün Bi-vefadır Bi-vefa;Mekrine Aldanma Zirapür Cefadır Pür Cefa...

Her şey ayrı yazılır..
Tüm içinde kalmadan bir bütün olmayı bilene..
Her şey bir şeydir, bir şey her şeydir..
Bütün ben'ler bir tek sen'in içindedir.

“Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.” (Talak:7)

26 Aralık 2008, 22:33:05
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 16446
Teşekkür Sayısı: 8

« Yanıtla #21 :»

merhaba kılçık

OOOOO bak sen.burda çok ilginç tipler var galiba.Kılçıkın yazdığı ile bu yazının ne ilgisi varki.adam babalığın saf bir duygu olduğunu söyler ve derki baba karşılk beklememeli.arkadaş diyorki kılçıkcım sen tam ÇUVALDIZLIKSIN.sap saman bir birine karışmış. Kiss
26 Aralık 2008, 22:53:45
Bizler Namaz Kılmaktan Ayakları Şişen Bir Peygamberin,Uyumaktan Gözleri Şişen Ümmetiyiz..
Genel Moderator
*
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #22 :»

Alıntı:bekri tarafından gönderildi.
OOOOO bak sen.burda çok ilginç tipler var galiba.Kılçıkın yazdığı ile bu yazının ne ilgisi varki.adam babalığın saf bir duygu olduğunu söyler ve derki baba karşılk beklememeli.arkadaş diyorki kılçıkcım sen tam ÇUVALDIZLIKSIN.sap saman bir birine karışmış. Kiss

işte asıl bu sözlerr tam kılçık abinin yorumlarına benziyorrr ya ne çok KILÇIK abi var forumdaa  Cheesy
27 Aralık 2008, 00:02:32
Üye
*
Üye No: 16122
Teşekkür Sayısı: 9

« Yanıtla #23 :»

merhabalar....
sanırım bilmeden sitenin en belalısına çattım yazdıklarınız bunu gösteriyor.
ya arkadaşlar ben burda yeniyim ama bildiğim şu ki insanlar her yerde aynı farklı karakterleri olsada ortada bi mesle varsa onu en iyi ben anlarım edasında bunu çoğukez bende yapmıyor değilim.....
ama öyle durumlarda vardırki herkes kendine göre bir anlam yükler yaşadıklarına istinaden.....
benim bu konudaki yorumum biraz sivri kaçmış olsun ....
baba çocuğu kendi için yetiştirmez yetişkin bir insan olduğunda kendine faydalı olması için yetiştirir.çocuğun kendisine faydası yoksa kime faydası olurki.hepimiz biliriyoruzdur boynuz kulak hikayesini.biz bu dünyayı babamızdan miras almadık çocuklarımızdan ödünç aldık...kendimizi iyi yetiştirememiş olabiliriz yapabileceklerimiz yapmak için vaktimiz ve enerjimiz yeterli olmaya bilir ama yaşadıklarımızı bizden sonraki nesillere uygun bir dille aktara bilirsek eminimkiüstümüze düşeniyapmış oluruz....çünki ibret olmaktansa örnek olmalı yapabildiklerin yada yapamadıklarını en güzel şekilde anlatarak...yarın bu alemden göçüp gittiğimizde bizden öncekiler ne aldıysa yanına bizde aynını alıcak... o yüzden niyeti bozmadan yürümeli....aslında benim limde imkan olsa önce kendimi düzeltirdim... yaşadıklarımla örnek olmak isterdim ama yapamıyorum..belkide başıma bela aradım ve en belalı üyeye çattım bilmeden öyle ya sizin yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor..
ama şunu yazmadan geçemicem kılçık hakkında azda olsa bişeyler duydum bilerek yazdım..
gördüğünüz gibi baya dolmuşum kafa dağıtacak bir meşkale buldum kendime..sözün özü muhabbeti kesersen eğer araya nifakta girer nesillerin bir birini anlamadığı şikayetlerine sebep olan olaylarda girer ben şunu söylüyor bitiriyorum İRTİBATI KOPARMADAN devam....(anlatmak yetmez anlaşılmaya)
27 Aralık 2008, 00:14:38
Genel Moderator
*
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #24 :»

belkide başıma bela aradım ve en belalı üyeye çattım bilmeden öyle ya sizin yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor..
ama şunu yazmadan geçemicem kılçık hakkında azda olsa bişeyler duydum bilerek yazdım..
gördüğünüz gibi baya dolmuşum kafa dağıtacak bir meşkale buldum kendime..

efendim düşüncelerinizi söylemektee özgürsünüzz istediğiniz gibi bu forumdaaa edep sınırını aşmadan istediğiniz gibi düşüncelerinizi dile getirme hakkınızvardır fakat  birilerini meşkale gibi görüp yorum yazarsanız alacağınız cevaplar tepki halinede dönüşebilir...sizi uyarmak belki haddim değil ama burada kimse kimseyi rahatlamak için çatacak bir sebep olarak görmemelidir....bu yüzden belaya çattığınızıda söyleyemeyiz ....

teşekkürlerr
27 Aralık 2008, 06:40:59
Yönetici
*

« Yanıtla #25 :»

merhaba kılçık

Merhaba Sayın art--ist.

Öncelikle foruma hoş geldiniz safalar getirdiniz...

Ben ebeveynliğin de evlatlığın da bireysel görevler olduğuna inanırım. Bu görevler muhatab olunan kişilerden beklentiye girerek yapılmaz. Bu yönde atalarımızın güzel bir deyişi var. "Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna"

Yani senin yavruna kul köle olman, onun da sana olmasını gerektirmez. O da muhtemelen kendi yavrusuna kul köle olacaktır.

Aynı mantıkla anne babasını huzurevlerine tıkanlar da muhtemelen hak ettikleri cevabı acizleşmiş anne babalarından değil, bir gün firavun gibi karşılarına dikilip kendilerini kapının önüne koyacak evlatlarından göreceklerdir...

Dünya veriş-alış dünyasıdır. Ne verirsen karşında onu bulursun...

Ana babana ne verirsen evladından onu bulursun... Aynı mantıkla evladından bulacakların da anne babana verdiklerindir... Haa bunun için belki 30 sene geçer... Hiçbirşeyi düzeltme ve değiştirme şansın kalmaz... İşte o zaman sadece yanarsın... Pişmanlık yangınında...

İlahi adalet mazlumun şahit olması için değil, zalimin hak ettiğini bulması için işler diye düşünüyorum...

Bunun yanında, forumda beni ve yazdıklarımı ağız tadıyla eleştirecek ve doğruyu bulmama vesile olacak her üyeye minnet ve şükranlarımı sunarım. Siz bakmayın başkalarına. Ben tarafıma yapılmış hiç bir eleştiriye "eleştirerek" cevap vermem. Sadece eleştiriyi anlamaya çalışıp, söylemek istediklerimi yeniden anlatmaya gayret ederim...  Yani "belalı" falan sayılmam pek... Saygı ve hörmetlerimle...
27 Aralık 2008, 06:41:46
Yönetici
*

« Yanıtla #26 :»

Alıntı:***ß!r!c!k*** tarafından gönderildi.
işte asıl bu sözlerr tam kılçık abinin yorumlarına benziyorrr ya ne çok KILÇIK abi var forumdaa  Cheesy

Biricik ne demek istediğini anlayamadım. Biraz açsana...
27 Aralık 2008, 10:29:03
Genel Moderator
*
~~€d€p y@ hU~~

« Yanıtla #27 :»

pek açacak birşey olduğunu düşünmesemde söyleyeyim abi
 dobra bir yorummm olmuştuuu....sizin dobralığınız aklıma geldiiiii...ne çok dobra üyelerimizzz var forumdaa anlamınaa getirdim....

inşAllah anlatabilmişimdir abimmm
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2008, 10:30:31 Gönderen: ***ß!r!c!k*** » Logged
27 Aralık 2008, 12:24:44
Yönetici
*

« Yanıtla #28 :»

Alıntı: