|  | Alıntı: |  |  | art--ist tarafından gönderildi. |  | |  |
| merhaba kılçık bu sitedeki ilk mesajım ve bu konu hakında yazıyorum ....tesadüflere inanmam o farklı bi konu ..... yarın yaşlanıp yatalak olduğunda anlarsın neyin ne olduğunu gördüğüm şu ki bazıları yaşamadan farketmiyor gerçeği...illa iğnenin batması gerkiyor acısını anlamak için....o verdiğin örnekteki anneyi bezlemeyle ilgili bu yazdıklarım.
ikincisi (babamısın bilmiyorum ama)baba değilsen eğer baba olduğunda anlarsın safsaf yüzüne bakan çocuğunun masumca öğrenme arzusunu gidermeye çalışacaksın nerden geldiğini fark edeceksin o zaman...ama şu yaşına geldiğinde bile nereye gittiğini fark edemediğini görüyorum.. insanlar yaşamları boyunca buna benzer olaylarla karşılaşırlar.hiçmi tv izlemezsin görmezsin o bakımevlerindeki terkedilmiş yaşlıları durumları olduğu halde evlatları tarafından kapı dışarı edilmiş insanları .... neyse fazla uzatmaya gerek yok düşünmeden yazana ..düşünce anlatır bazen hayat gerçeği ,düşmeden düşün ayakta olmanın kıymetini bilirsin belki....
| |
 | |  |
Merhaba Sayın art--ist.
Öncelikle foruma hoş geldiniz safalar getirdiniz...
Ben ebeveynliğin de evlatlığın da bireysel görevler olduğuna inanırım. Bu görevler muhatab olunan kişilerden beklentiye girerek yapılmaz. Bu yönde atalarımızın güzel bir deyişi var. "Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna"
Yani senin yavruna kul köle olman, onun da sana olmasını gerektirmez. O da muhtemelen kendi yavrusuna kul köle olacaktır.
Aynı mantıkla anne babasını huzurevlerine tıkanlar da muhtemelen hak ettikleri cevabı acizleşmiş anne babalarından değil, bir gün firavun gibi karşılarına dikilip kendilerini kapının önüne koyacak evlatlarından göreceklerdir...
Dünya veriş-alış dünyasıdır. Ne verirsen karşında onu bulursun...
Ana babana ne verirsen evladından onu bulursun... Aynı mantıkla evladından bulacakların da anne babana verdiklerindir... Haa bunun için belki 30 sene geçer... Hiçbirşeyi düzeltme ve değiştirme şansın kalmaz... İşte o zaman sadece yanarsın... Pişmanlık yangınında...
İlahi adalet mazlumun şahit olması için değil, zalimin hak ettiğini bulması için işler diye düşünüyorum...
Bunun yanında, forumda beni ve yazdıklarımı ağız tadıyla eleştirecek ve doğruyu bulmama vesile olacak her üyeye minnet ve şükranlarımı sunarım. Siz bakmayın başkalarına. Ben tarafıma yapılmış hiç bir eleştiriye "eleştirerek" cevap vermem. Sadece eleştiriyi anlamaya çalışıp, söylemek istediklerimi yeniden anlatmaya gayret ederim... Yani "belalı" falan sayılmam pek... Saygı ve hörmetlerimle...